Home Style Περιποίηση Οδηγός σωστής περιποίησης για τα μούσια σου!

Οδηγός σωστής περιποίησης για τα μούσια σου!

Παλιά για να αφήσει μούσι ένας άντρας τα πράγματα ήταν εύκολα, σταματούσε απλώς να ξυρίζεται. Από εκεί και πέρα οι όροι τριμάρισμα, περιποίηση ή σχήμα δεν είχαν καμία αξία. Σήμερα όμως αν πραγματικά θες να είσαι ένας περήφανος γενειοφόρος πρέπει να υπακούς κάποιους κανόνες!

Γιατί όσο εύκολο και να μοιάζει να αφήσεις απλά τα γένια σου να μεγαλώνουν, αν αυτό γίνει ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία φροντίδα, αυτό θα σε οδηγήσει σε ένα παρουσιαστικό που θα θυμίζει άνθρωπο των σπηλαίων και όχι έναν μοντέρνο άντρα που ναι μεν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες της μόδας, αλλά το κάνει πάντα συντεταγμένα και με προσοχή. Το Manslife.gr για όλους αυτούς τους λόγους σου παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις την γενειάδα που σου αξίζει!

Έχεις κενά στα γένια σου; Δες μερικούς τρόπους για να τα διορθώσεις!

– Πάρε τα σωστά εργαλεία

Και με αυτό εννοούμε να προμηθευτείς τα κατάλληλα εκείνα tools τα οποία θα εξυπηρετήσουν το φορμάρισμα και την φροντίδα της γενειάδας σου. Μια καλή κουρευτική μηχανή, ένα χτενάκι για γένια ακόμα και ένα καλό ξυραφάκι για τα σημεία που δεν πρέπει να έχουν καθόλου τρίχες είναι τα μόνα που χρειάζεσαι. Με την μηχανή θα μπορείς όχι μόνο να κρατάς τα μούσια σου στο μήκος που επιθυμείς, αλλά μπορείς να διορθώνεις και μικρές ατέλειες που μπορεί να χαλάνε το σύνολο της εικόνας στα γένια σου.

– Κράτα το μήκος σωστό

Και μιας και φτάσαμε σε αυτό το θέμα, ήρθε η ώρα να σου εξηγήσουμε πώς ακριβώς πρέπει να γίνεται η διαδικασία του να ελέγχεις το μήκος στα γένια σου. Αρχικά θα πρέπει πριν ξεκινήσεις να τα κουρεύεις να τα σαπουνίσεις καλά με μπόλικο σαπούνι και ζεστό νερό, να μαλακώσουν και να γίνουν πιο εύκολα στο να τα διαχειριστείς. Μετά, αφού τα χτενίσεις προς τα κάτω για να έχουν μια ενιαία φορά και να μην πετάνε πάρα μόνο οι τρίχες που πρέπει να κοπούν, χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι, ή την κουρευτική σου μηχανή και ξεκίνα να αφαιρείς τρίχες που πετάνε δεξιά και αριστερά ανεξέλεγκτες και να μειώνεις το μήκος από το κατώτερο σημείο, εκεί δηλαδή που τα γένια σου τελειώνουν. Μόλις θα έχεις βρει το μήκος που ιδανικά θέλεις μπορείς να το διατηρείς, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία κάθε μία ή δύο εβδομάδες.

– Σωστή περιποίηση του λαιμού

Εδώ ερχόμαστε σε ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι στο να το αντιληφθούν οι περισσότεροι Έλληνες άντρες. Οι πιο πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι το να μεγαλώνεις μούσι σημαίνει ότι μπορείς να αφήσεις τις τρίχες να μεγαλώνουν από όπου και αν βγαίνουν αυτές. όμως ήρθε η ώρα να μάθεις πώς αυτό που θέλουν οι γυναίκες, αλλά και αυτό που προτείνουν οι ειδικοί στην αντρική περιποίηση είναι να ξυρίζεις και να απομακρύνεις τελείως τις τρίχες που φυτρώνουν στο λαιμό σου, γύρω από την περιοχή του μήλου του Αδάμ. Αυτό όχι μόνο θα σε βοηθήσει να δώσεις πιο “ζωντανό” σχήμα στο υπόλοιπο μούσι σου, αλλά θα ξεκαθαρίσει και την κατάσταση, αφού το πρόσωπό σου δεν θα μοιάζει μια ανεξέλεγκτη φουντωτή μπάλα, αλλά θα έχει γένια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται να έχει για ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ορίστε πώς θα το κάνεις σωστά:

Βάλε τα δύο σου δάχτυλα πάνω στο μήλο του Αδάμ. Το σημείο που καλύπτουν τα δάχτυλα θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι τρίχες. Αυτό βέβαια είναι εύκολο για το μπροστινό μέρος του λαιμού, τι γίνεται όμως με την περιοχή στο πλάι μέχρι και τα αυτιά σου; Εκεί Το κόλπο είναι το εξής. Θα πρέπει να σχηματίσεις μια νοητή γραμμή από εκεί που αρχίζει το δάχτυλο που καλύπτει το μήλο του Αδάμ μέχρι και διαγώνια πάνω στην αρχή του αυτιού σου. Αν δεν θες να ξυρίσεις τελείως απότομα το σημείο αυτό, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η διαφορά σε ξυρισμένο πρόσωπο και σε πρόσωπο με μούσια μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κουρευτική σου μηχανή σε χαμηλές σκάλες ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός σβησίματος.

“Κόντρα” ξύρισμα: Τι προβλήματα δημιουργεί και πώς να τα αντιμετωπίσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ