Skip to main content

Πώς να ξεφορτωθείς τις περιττές τρίχες από κάθε σημείο του σώματος ξεχωριστά χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο και να τρως ώρες ολόκληρες στο μπάνιο!

Ας συμφωνήσουμε εξ αρχής κάτι: Ό,τι και σε εσένα αρέσεις, αλλά και στις γυναίκες να υπάρχει κάποια ποσότητα τρίχας στο κορμί σου, οπότε δεν χρειάζεται να είσαι κάθε στιγμή της ζωής σου και για πάντα τριμαρισμένος, ξυρισμένος ή κουρεμένος στην εντέλεια. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το να καταλήξεις σαν θάμνος με πόδια (για να μην πούμε μπαμπουίνος) είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Που και που λίγη περιποίηση στα τριχωτά μέρη του κορμιού σου χρειάζεται και εδώ θα βρεις τον κατάλληλο οδηγό για να το κάνεις σωστά και κυρίως χωρίς να σπαταλάς πολύ χρόνο!

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ οδηγός περιποίησης επιδερμίδας για… τριχωτούς άντρες!

1. Απέφυγε το ξυραφάκι

Όταν θέλεις να έχεις ελεγχόμενο, ομοιόμορφο και κυρίως γρήγορο αποτέλεσμα με τις τρίχες στο σώμα σου, τα ξυραφάκια δεν θα σε βοηθήσουν. Πέρα από το ότι για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά θέλεις μια ολόκληρη διαδικασία (ζεστό μπάνιο, μαλάκωμα των τριχών, ειδικές κρέμες και αφρό), το αποτέλεσμα στις μεγάλες επιφάνειες του κορμιού σου δεν θα μπορεί να είναι ποτέ ομοιόμορφο όσο και να το προσπαθήσεις. Η καλύτερη λύση είναι μια καλή κουρευτική μηχανή. Κόβει τις τρίχες στο ίδιο μήκος παντού, δεν ερεθίζει το δέρμα και δεν χρειάζεται πολύ κόπος για να τη χρησιμοποιήσεις.

2. Μην χρησιμοποιείς την κουρευτική για τα γένια σου μολαταύτα

Ο σκοπός του κειμένου είναι να σε βοηθήσουμε να κερδίσεις χρόνο από την περιποίησή σου, αλλά όχι να σε στείλουμε δερματολόγο. Οπότε πριν αποφασίσει να ξυρίσεις τα μπαλάκια σου με την ίδια μηχανή που κάνεις τα γένια σου, φρόντισε να έχεις δύο διαφορετικές για την κάθε δουλειά, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

3. Αγόρασε μια μηχανή αποκλειστικά για το σώμα σου

Οι μηχανές που είναι αποκλειστικά για το σώμα σου είναι πιο ενδεδειγμένες καθώς έχουν πιο φαρδιές κεφαλές και αποδίδουν μεγαλύτερη ακρίβεια στο αποτέλεσμα και ευχέρεια στην χρήση σε σχέση με την μηχανή που χρησιμοποιείς για τα γένια σου.

4. Ξεκίνα το κόψιμο των τριχών σταδιακά

Όπως λένε όλοι οι κουρείς το να κοντύνεις ένα αποτυχημένο κούρεμα είναι πιο εύκολο από το να μακρύνεις ένα επίσης αποτυχημένο που κόπηκε εξ αρχής κοντό. Αυτή η αρχή πρέπει να ισχύει και στην περιποίηση της τριχοφυΐας στο σώμα σου. Μην πας να κουρέψεις σε πολύ κοντό μέγεθος εξ αρχής γιατί αν κάτι πάει στραβά ή δεν σου αρέσει σαν αποτέλεσμα δεν θα μπορείς να το διορθώσεις. Το να πηγαίνεις σταδιακά είναι η εξυπνότερη λύση που θα μπορούσες να σκεφτείς.

5. Τσέκαρε κάθε τόσο τη δουλειά που κάνεις

Μην θεωρήσεις ότι η μηχανή φέρνει από μόνη της το ομοιόμορφο αποτέλεσμα, φρόντισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ιδιαίτερα στην περιοχή του στέρνου που είναι και η πιο πλατιά, να τσεκάρεις το σημείο που βρίσκεσαι και αν όλα είναι εντάξει ή αν κάπου πρέπει να δώσεις περισσότερη προσοχή ή να διορθώσεις κάτι.

Και μετά τα γενικά ορίστε μερικές συμβουλές τριμαρίσματος για κάθε σημείο του σώματός σου ξεχωριστά:

Οι μασχάλες

Αφού έχεις ολοκληρώσει με τα βασικά για το στήθος που είπαμε παραπάνω περνάμε σε ένα σημείο ταμπού για το αντρικό σώμα. Σαφώς και εδώ δεν θέλεις να έχεις έναν τεράστιο θάμνο που συγκρατεί και διάφορες οσμές και ιδρώτα. Βέβαια ξεχνάς το ξύρισμα γιατί έτσι θα ερεθίσεις την περιοχή και η φαγούρα το επόμενο διάστημα θα είναι ανυπόφορη. Απλά τρίμαρε το σημείο κουρεύοντας τις πολλές τρίχες και δίνοντας μια πιο ξεκάθαρη, όμως φυσική όψη στις τρίχες της μασχάλης σου.

Τα γεννητικά σου όργανα

Μια περιοχή που θέλεις να μάθεις τι μπορείς να κάνεις. Αρχικά να σου πούμε ότι πρέπει να περιορίσεις τις τρίχες, αλλά όχι να τις ξυρίσεις τελείως. Η περιοχή θέλει πολύ προσοχή κατά την περιποίηση με την κουρευτική μηχανή για να μην τραυματιστείς. Μην φέρνεις την λεπίδα της σε πολύ κοντινή επαφή με το δέρμα και προσπάθησε να περνάς από όλα τα τριχωτά σημεία με μεγάλη προσοχή. Τα μπαλάκια σου μπορείς να τα ξυρίσεις αν θέλεις τελείως, αλλά και πάλι με τεράστια προσοχή καθώς το δέρμα στην περιοχή είναι πολύ ευαίσθητο.

Τα πόδια σου

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να τριμάρεις τα πόδια σου, όμως αν επιμένεις μπορείς να το κάνεις όπως άλλωστε και με τις υπόλοιπες τρίχες στο σώμα σου. Μην φέρεις τη μηχανή σε πολύ χαμηλή σκάλα για να μοιάζει το αποτέλεσμα φυσιολογικό και να μην φαίνονται τα πόδια σου σαν ξυρισμένα.

Τα πέλματα και τα χέρια

Μην τα πειράξεις καθόλου, ας αφήσεις και κάτι πάνω σου να σε συνδέει με τους προγόνους μας του πηθίκους….

Γιατί οι άντρες πρέπει να ξυρίζουν τις μασχάλες τους;