Skip to main content

Από το να ακουμπήσεις απλώς τις κοφτερές λεπίδες από το ξυράφι στο μάγουλό σου, μέχρι να πεις ότι έκανες το τέλειο ξύρισμα, μία ολόκληρη λίστα από προϊόντα και συμβουλές μεσολαβούν για να σου δείξουν τον σωστό τρόπο για το τέλειο δέρμα!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αμέσως να σου παρουσιάζουμε όλα εκείνα που είναι απαραίτητα για ένα σωστό ξύρισμα αρχικά και για ένα δέρμα χωρίς κοκκινίλες ή σπυράκια μετέπειτα:

1. Μαλάκωσε καλά τα γένια σου πριν ξεκινήσεις την διαδικασία με το ξυράφι

Το να προετοιμάσεις το δέρμα σου πριν να αρχίσεις τη διαδικασία είναι το κυριότερο κομμάτι της δουλειάς. Αν ξυρίζεσαι το πρωί, όπως οι περισσότεροι άντρες θα ήταν καλό να ξεκινήσεις με ένα ζεστό ντους, το οποίο θα ανοίξει τους πόρους τους προσώπου σου, θα απομακρύνει τυχόν σμήγμα ή άλλες βρωμιές και θα μαλακώσει πολύ τις τρίχες ώστε να υποδεχτούν ευκολότερα το ξυράφι. Αν πάλι προτιμάς να ξυρίζεσαι το απόγευμα, τότε φρόντισε να πλύνεις καλά το πρόσωπό σου με ζεστό νερό και να απλώσεις πάνω του για τουλάχιστον 5 λεπτά μια βρεγμένη σε καυτό νερό πετσέτα, ώστε να ανοίξουν οι πόροι σου και να μαλακώσουν τα γένια.

“Κόντρα” ξύρισμα: Τι προβλήματα δημιουργεί και πώς να τα αντιμετωπίσεις!

2. Το επόμενο βήμα, αφού θα έχεις μαλακώσει την τρίχα σου είναι να απλώσεις στο πρόσωπό σου ένα pre-shave λάδι, μια ειδική λοσιόν που θα λειάνει την επιδερμίδα σου, θα την ενυδατώσει και θα την κάνει ανθεκτικότερη στο σοκ που θα υποστεί από το αιχμηρό ξυραφάκι.

3. Ξέχνα τον αφρό και άρχισε να χρησιμοποιείς κρέμα ξυρίσματος.

Το αεροζόλ που περιέχουν μέσα τα μπουκάλια των αφρών ξυρίσματος μπορούν να ερεθίσουν και να βλάψουν το πρόσωπό σου και τα κύτταρα του δέρματος. Για το λόγο αυτό όλες οι μεγάλες εταιρίες αντρικής περιποίησης προτείνουν πια ειδικές κρέμες ξυρίσματος με πυκνότερη υφή και εμπλουτισμένες με θρεπτικά στοιχεία που όχι μόνο βοηθούν καλύτερα το ξυράφι να γλιστράει στο πρόσωπο, αλλά παράλληλα τρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

4. Ξεκίνα να χρησιμοποιείς πινέλο

Το έκανε ο πατέρας και ο παππούς σου και όλοι πριν από αυτούς. Και κάτι ήξεραν, αφού αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απλώνεις την κρέμα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου να καλύπτεις βαθιά τα γένια, ενώ παράλληλα κάνεις και μασάζ στην επιδερμίδα σου. Αν και εδώ που τα λέμε πέρα από τη χρηστική του μεριά θα σε κάνει να αποκτήσεις και στυλ και να νιώσεις πραγματικός άντρας.

5. Διάλεξε το σωστό ξυραφάκι

Και φτάσαμε σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια αυτού του κειμένου. Το ξυραφάκι. Πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως παλιότερα έχουν αλλάξει πολλά στα είδη και τα χαρακτηριστικά της λεπίδας και πλέον τα πράγματα μπορεί να έχουν γίνει πιο αποτελεσματικά, αλλά είναι εξίσου και… χαοτικά αφού δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Όποια και να είναι η επιλογή σου τρία είναι τα βασικά που θα πρέπει να διαθέτει το ξυραφάκι σου: Να έχει κοφτερές λεπίδες, ώστε να ξυρίζεσαι χωρίς να χρειάζεται να ασκείς πίεση στο δέρμα σου, άρα θα το ταλαιπωρείς όσο το δυνατόν λιγότερο, θα πρέπει να είναι ένα ξυραφάκι με κινούμενη κεφαλή, έτσι ώστε να ακολουθεί χωρίς κόπο και εμπόδια τις φυσικές καμπύλες του προσώπου σου και τέλος να διαθέτουν ταινία με λιπαντικό έτσι ώστε να ελαχιστοποιούν ακόμα περισσότερο την τριβή και να αποτρέπεται έτσι η δημιουργία ερεθισμών και κοκκινίλων.

6. Σωστή φροντίδα μετά το ξύρισμα

όσο σημαντικό είναι το πριν και η καθεαυτό διαδικασία του ξυρίσματος, άλλο τόσο σημαντική είναι και η φροντίδα μετά από αυτό. Το after-shave που θα διαλέξεις δεν είναι μια απλή υπόθεση. Σαν γενικό κανόνα θα πρέπει να ξέρεις ότι αποφεύγεις δια ροπάλου τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ ή οινόπνευμα, αφού αυτό θα κάνει το φρεσκοξυρισμένο σου δέρμα να ερεθιστεί και θα το αφυδατώσει. Ιδανικά είναι προϊόντα με βάση το νερό και τα φυσικά συστατικά που όχι μόνο δεν θα σε ερεθίσουν τη στιγμή που θα το εφαρμόζεις, αλλά θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου και θα την κρατάνε περιποιημένη και προστατευμένη και για μεγάλο διάστημα μετά το ξύρισμα.

Βρες ποιο μούσι σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!