Home Style Περιποίηση Movember: 10 συμβουλές για να μεγαλώσεις και να περιποιηθείς σωστά το μουστάκι...

Movember: 10 συμβουλές για να μεγαλώσεις και να περιποιηθείς σωστά το μουστάκι σου!

Είτε το κάνεις γιατί ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που οι περισσότεροι άντρες αφήνουν μουστάκι λόγω του Moveber, είτε το κάνεις απλά επειδή το έχεις ήδη από καιρό και σου αρέσει σαν μόδα, το μουστάκι είναι μεγάλη υπόθεση, γι΄ αυτό για να το κάνεις σωστά πρέπει να ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές περιποίησης!

1. Χρησιμοποίησε σωστά τον χρόνο

Η περιποίηση του μουστακιού σου διακρίνεται ανάλογα με τα στάδια της ανάπτυξής του. Στο αρχικό στάδιο, όταν ακόμα οι τρίχες είναι κοντές μπορείς να το περιποιήσε και να κουρεύεις τα ατίθασα σημεία με μια καλή κουρευτική μηχανή που θα σε βοηθήσει να το κάνεις με απόλυτη ομοιομορφία. Μόλις όμως το μουστάκι μεγαλώσει αρκετά και οι τρίχες μακρύνουν θα πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα ειδικά ψαλίδια που θα του δώσουν το στυλ και το σχήμα που θέλεις. Ίσως τότε να είναι και η κατάλληλη χρονική στιγμή να προμηθευτείς μια χτένα για να το χτενίζεις, αλλά και λίγη λακ που θα το κάνει να μένει σταθερό και να χτενίζεται εύκολα στο σχήμα που θέλεις, αλλά και που θα σε βοηθήσει  να μπαλώσεις τυχόν κενά που μπορεί να έχει.

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Ο οδηγός για τη σωστή αφαίρεσή τους!

2. Μην ξεχνάς το πλύσιμο

Αν αποκτήσεις το μεγαλοπρεπές μουστάκι που επιθυμείς φρόντισε να το κρατάς καθαρό. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όσους έχουν μούσια. Το καλό πλύσιμο, σαπούνισμα και ξέβγαλμα του προσώπου σου θα απομακρύνει τυχόν υπολείμματα τροφής που έχει μπλεχτεί ανάμεσα στα γένια και γενικά θα σε αποδεσμεύσει από ιδρώτα και λιπαρότητα στις περιοχές που έχεις την τρίχα.

3. Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή στα μαλλιά σου. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η περιοχή να αντιμετωπίσει πρόβλημα ξηροδερμία ή φαγούρας, οπότε ένα καλό ενυδατικό σαμπουάν και λίγο conditioner ακόμα και από αυτά που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου είναι ότι πρέπει και για το μουστάκι σου, ώστε το δέρμα κάτω από αυτό να παραμένει υγιές και ενυδατωμένο.

4. Κουρεύετε το όταν είναι στεγνό

Ποτέ μην κουρέψεις το μουστάκι σου όταν είναι βρεγμένο ή μετά από μπάνιο. Οι τρίχες τότε είναι πιο βαριές και κάθονται κάτω, με αποτέλεσμα αν δεν προσέξεις να τις κόψεις πολύ και όταν το μουστάκι στεγνώσει και έρθουν οι τρίχες στη θέση τους, η εικόνα να μην σου αρέσει. Οπότε πάντα να θυμάσαι ότι διορθώσεις και κούρεμα θέλεις να του κάνεις, το επιχειρείς μόνο όταν αυτό είναι απολύτως στεγνό και οι τρίχες έχουν πάρει τη φυσική τους θέση.

5. Χρησιμοποίησε προϊόντα styling

Μπορεί να μην σου φαίνεται πολύ καλή η ιδέα να βάλεις λακ, η ακόμα και πηλό φιξαρίσματος στο μουστάκι σου, όμως κυρίως σε ειδικές περιπτώσεις που πρέπει να έχεις τέλεια εμφάνιση αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τιθασεύεις τις τρίχες και να του δώσεις το σχήμα που επιθυμείς.

6. Προμηθεύσου ενα χτενάκι για μουστάκια

Μόλις οι τρίχες έχουν μεγαλώσει αρκετά, ένα ειδικό χτενάκι είναι απολύτως απαραίτητο. Όχι μόνο θα σε βοηθήσει να χωρίσεις το μουστάκι στη μέση με το σωστό τρόπο, αλλά ακόμα και στο τριμάρισμα θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τις περιττές τρίχες και θα διευκολύνει τη δουλειά του ψαλιδιού.

7. Μην φοβηθείς και τα γένια μαζί με το μουστάκι

Αν δεν θες να ρισκάρεις να κυκλοφορείς με ένα μουστάκι μόνο του και όλο το άλλο πρόσωπο τελείως ξυρισμένο επέλεξε να το συνδυάσεις με γένια 4 ημερών στο υπόλοιπο δέρμα σου. Αυτό θα μειώσει λίγο την αίσθηση που δίνει ένα μουστάκι στην εμφάνισή σου και θα το κάνει πιο αποδεκτό και σε εκείνους που είναι τελείως κατά..

Για ποιο λόγο τα γένια μερικών αντρών έχουν διαφορετικό χρώμα από τα μαλλιά τους;

8. Ταίριαξε το μουστάκι σου στο σχήμα του προσώπου σου

Φρόντισε να δώσεις μεγάλη βαρύτητα στο σχήμα του μουστακιού σου λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σχήμα του προσώπου σου. Δεν ταιριάζουν όλα τα μουστάκια το ίδιο σε οβάλ, στρογγυλά, ή με γωνίες πρόσωπα. Αν έχεις ένα πιο τετράγωνο πρόσωπο διάλεξε πιο παχιά και μεγάλα σε μήκος μουστάκια, ενώ αν έχεις στρογγυλό επέλεξε μουστάκια σε πιο ευθεία γραμμή, με λιγότερο όγκο και όχι πολύ βαριά.

9. Πρόσεχε πώς θα στρίψεις τις άκρες

Αν θες να κάνεις τις άκρες από το μουστάκι σου να στρίβουν προς τα πάνω, χρησιμοποίησε λίγη λάκ στα δάχτυλα σου και με τα τρία πρώτα δάχτυλα πιάσε το τελείωμα από το μουστάκι σου στις δύο άκρες και άρχισε να τις στρίβεις δίνοντάς τους φορά προς τα πάνω.

10. Χρησιμοποίησε ενυδατική κρέμα

Όπως είπαμε και παραπάνω το δέρμα που καλύπτεται από τις τρίχες μπορεί να αφυδατωθεί και να γίνει ξηρό. Για να το αποφύγεις αυτό ξεκίνα να χρησιμοποιείς μια κατάλληλη κρέμα που θα ενυδατώσει την περιοχή και θα σταματήσει τυχόν φαγούρα ή ξεραμένο δέρμα.

Ο απόλυτος οδηγός 6 βημάτων για το τέλειο ξύρισμα!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ