Skip to main content

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα απ’αυτά που διαβάζεις στο internet για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες, απλά αποφάσισε μέχρι πού είσαι πρόθυμος να φτάσεις και-τοπικά-πού επιθυμείς να δεις διαφορά και σε ποιο βαθμό. Ούτως ή άλλως αυτά αφορούν εσένα, τον-την ερωτικό σου σύντροφο και το Θεό!

 

Άνδρας και Περιποίηση: Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι;

Ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Το laser για την απαλλαγή ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη και η πιο ριζική λύση, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι που θεωρείται η καλύτερη μέθοδος απαλλαγής τρίχας (hair removal).

Πρώτα απ’όλα δεν αποτελεί’ι δέσμευση για το άτομο που ξεκινάει αυτού του είδους τη θεραπεία. Για το ξυράφι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Είσαι υποχρεωμένος σχεδόν κάθε μέρα να το «επιβάλλεις» στην επιδερμίδα σου, να αγοράζεις gel που θα απαλύνουν το δέρμα, lotion που θα το κάνουν πιο λείο και γενικά ένα κατάλογο πραγμάτων που πάνε μαζί με το shaving. Ok δε θα σταματήσουν να πωλούνται ούτε ξυράφια, ούτε αποτριχωτικές μηχανές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Πιο κοστοβόρα αλλά μακροπρόθεσμα όχι και τόσο, και σίγουρα πιο αποτελεσματική.

Επίσης, στατιστικά έχει 70% επιτυχία σαν μέθοδος κι αυτός είναι και ο λόγος που τόσο από τους δερματολόγους, μέχρι τους πλαστικούς χειρουργούς, συνιστούν το laser ανεπιφύλακτα.

Μπαίνει μέσα στο δέρμα και στους θύλακες, απορροφούν θερμότητα κι ακολούθως «καταστρέφουν» την τρίχα από τη ρίζα της. Εφ’όσον χάσεις ένα θύλακα τρίχας, αυτό δεν αναπληρώνεται, δεν ξαναγεννιέται.

Μπορεί ακόμα να το σκέφτεσαι ή να έχεις απορίες. Ας δούμε κάποιες βασικές ερωτήσεις ή απορίες που μπορεί να σου έχουν δημιουργηθεί:

laser_hair_removal_for_men1.png

 

Το laser πονάει;

Πολύ καλή και λογική ερώτηση. Σίγουρα δε συγκαταλέγεται στις θεραπείες spa και δεν είναι τόσο ευχάριστη διαδικασία αλλά κυρίως θα το νιώσεις είτε σαν τσίμπημα ή δε θα το αισθανθείς καθόλου.

Πώς προετοιμάζομαι;

Πολύ απλά ξυρίζεσαι πριν από κάθε συνεδρία 1-3 μέρες πριν.

Πόσο συχνά το κάνεις;

Εξαρτάται από το σε ποια περιοχή κάνεις laser, από το πόσο δυνατή είναι η τρίχα σου σε εκείνο το σημείο ή το πόσο πυκνή. Πάντως κάτω οι 6 συνεδρίες είναι σχεδόν σίγουρες (και πρέπει να τηρούνται με συνέπεια) για να δεις αποτέλεσμα.

Η περιοχή θα παραμείνει άτριχη μετά;

Το 70% των θυλάκων της τρίχας θα σε «κάνει» άτριχο ενώ φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να εμφανίσεις λίγο χνούδι- εξαρτάται την περιοχή. Αλλά και μια ετήσια επίσκεψη στο δερματολόγο μπορεί να είναι σοφή κίνηση. Το αποκαλούν «συντήρηση» θεραπείας.

Πόσο κοστίζει;

Κι αυτό ποικίλλει πάρα πολύ. Εξαρτάται από το σε ποιες και πόσες περιοχές κάνεις, πόσες φορές θα χρειαστεί να πας και φυσικά πόσο χρεώνει ο εκάστοτε γιατρός. Οι περιοχές με μεγάλη έκταση (βλ. πλάτη, στέρνο, κοιλιά) που είναι οι most wanted για laser σαν πακέτο θα κοστίσουν κάπου στα 500-600 ευρώ (Μην πανικοβάλλεσαι, πριν 7-8 χρόνια κόστιζε ποοολύ παραπάνω).

Σε ποιες περιοχές μπορώ να κάνω laser;

Βασικά σε όλες, όπυ βγαίνει τρίχα, είτε είναι πυκνή είτε όχι. Από το βάλανο, τους όρχεις, τον πρωκτό, μέχρι το στήθος, τα χέρια, όπου εσύ προτιμάς.

Καλό είναι να το συζητήσεις πρώτα με την κοπέλα σου, δεν είναι τόσο απλό όσο το ξυράφι ή άλλες μέθοδοι απαλλαγής τρίχας. Και φυσικά, ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα κάνετε, σκέψου πολύ σοβαρά σε ποιες περιοχές θες να δεις ριζική αλλαγή γιατί είναι μια απόφαση που θα σε επηρεάσει μακροχρόνια.

 

Οδηγός πρωινής περιποίησης για να κερδίσεις λίγο παραπάνω ύπνο το πρωί!