Γιατί οι άντρες πρέπει να ξυρίζουν τις μασχάλες τους;

0
2025

Είναι ανδροπρεπές να έχεις ένα δάσος τριχοφυΐας κάτω από τις μασχάλες σου; Οι ερευνητές ρώτησαν και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: Φυσικά και οι άντρες πρέπει να ξυρίζουν τις μασχάλες τους. Ή τουλάχιστον μερικές φορές.

 

Αυτό είναι το μυστικό συστατικό για την σωστή περιποίηση του δέρματος σου!

Σε μια δημοσκόπηση 4,044 αντρών, το 68% δήλωσε πως τριμάρουν τις τρίχες της μασχάλης τους, ενώ το 52% των αντρών δήλωσαν πως το κάνουν καθαρά για αισθητικούς λόγους σε αντίθεση με το 16% των αντρών οι οποίοι δήλωσαν πως το κάνουν για αθλητικούς λόγους.

Ένας στους 10 άντρες όμως δήλωσαν πως δεν ξυρίζουν ποτέ τις μασχάλες τους.

Πέντε ή 10 χρόνια πριν, η απάντηση στη συγκεκριμένη έρευνα θα ήταν εντελώς διαφορετική, ισχυρίζεται ο ειδικός της ανδρικής περιποίησης Craig Whitely. Αν κάνεις ήδη κάποια περιποίηση στις τρίχες του κορμιού σου κατά τη διάρκεια του ντους, τότε για  ποιο λόγο να μην συνεχίσεις και σε υπόλοιπα σημεία του σώματος σου; δηλώνει ο ειδικός.

Μπορεί να πιστεύεις πως το να ξυρίζεις τις μασχάλες σου δεν είναι το πιο ανδροπρεπές πράγμα στον κόσμο, αν όμως έχεις γιγαντιαίες τούφες μαλλιών κάτω από τις μασχάλες σου, τότε μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;

Αν και στην συγκεκριμένη έρευνα δεν ερωτήθηκαν γυναίκες, ωστόσο μερικές δήλωσαν ξεκάθαρα πως βρίσκουν ιδιαίτερα αντιαισθητική την πυκνή τριχοφυΐα στην μασχάλη.

Για να εξετάσουμε όμως το θέμα από άποψη υγιεινής, οι μασχάλες σου περιλαμβάνουν αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι παράγουν ιδρώτα.  Αυτός ο ιδρώτας περιέχει στεροειδή, λιπίδια, πρωτεΐνες και διάφορα άλλα χημικά.

Για να αποφύγεις όμως όλα αυτά τα συστατικά να εγκλωβιστούν στις τρίχες σου, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές έτσι ώστε να περιποιηθείς σωστά την τριχοφυΐα στις μασχάλες σου.

1. Τρίμαρε τις τρίχες σου όσο είναι βρεγμένες.

Μπορείς να τις κόψεις και στεγνές αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να αποφύγεις ερεθισμούς και κοψίματα στο δέρμα σου, είναι να χρησιμοποιήσεις μια αδιάβροχη ξυριστική μηχανή που θα σου φανεί ιδιαίτερη χρήσιμη για την περιποίηση σου κατά τη διάρκεια του ντους. Το ζεστό νερό θα μαλακώσει τις τρίχες σου και θα απομακρυνθούν πολύ πιο ανώδυνα.

2. Διατήρησε τες σε κοντό μήκος

Αν δεν θέλεις να απομακρύνεις εντελώς τις τρίχες σου, φρόντισε να τις διατηρείς σε ένα κοντό μήκος περίπου ένα με μισό πόντο.

3. Μην αποφεύγεις τη περιποίηση μετά το ξύρισμα

Μετά το τριμάρισμα, χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό προϊόν έτσι ώστε να ενυδατώσεις την ευαίσθητη περιοχή από το πέρασμα των κοφτερών λεπίδων. Απλά φρόντισε να μην περιέχει οινόπνευμα στην σύνθεση του, έτσι ώστε να αποφύγεις οποιοδήποτε πιθανό ερεθισμό. Περίμενε 2 με 3 λεπτά πριν εφαρμόσεις το αποσμητικό σου.

 

3 αντρικά κουρέματα που πρέπει να “κλέψεις” από κάποιους διάσημους κυρίους!