Έξυπνες συμβουλές περιποίησης για να γλιτώνεις χρόνο από την πρωινή σου προετοιμασία!

0
581

Ξύπνα κάθε πρωί κούκλος και απολύτως περιποιημένος με απλές συμβουλές για προετοιμασία αποβραδίς!

Ακόμα και αν είσαι από εκείνους που κοιμούνται 8 ώρες κάθε βράδυ (και ας το παραδεχτούμε τέτοιοι τύποι δεν υπάρχουν πουθενά) και ακόμα και αν ξυπνάς με όρεξη το πρωί και μόνο στην σκέψη του τι έχεις να κάνεις για να βγεις στον έξω κόσμο περιποιημένος και όχι σαν να είσαι κατευθείαν από το κρεβάτι, σε πιάνει πανικός!

Όμως αν ακολουθήσεις μια μικρή και εύκολη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης πολλά από όσα χρειάζεσαι κάθε πρωί που ξυπνάς δεν θα σε απασχολούν και έτσι θα κερδίζεις πολύτιμο χρόνο που ειδικά τα πρωινά είναι αυτό ακριβώς που σου λείπει!

Το μυστήριο λύθηκε! Πόσο συχνά θα πρέπει να κάνεις ντους;

Τα μαλλιά σου

Ακόμα και αν είσαι φανατικός του πρωινού ντους,επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξυπνήσεις και να βγεις έξω αναζωογονημένος και φρέσκος, μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις συνήθειες και να λούζεσαι το βράδυ πριν πας για ύπνο.Μετον τρόπο αυτό θα κοιμηθείς πολύ πιο ξεκούραστα,αλλά θα δώσεις και τον χρόνο στα μαλλιά σου να επανακτήσει τα φυσικά έλαια που χάνει με το λούσιμο και να δείχνουν το επόμενο πρωί πιο δυνατά και πυκνά. Επίσης με το να κοιμάσαι με καθαρό σώμα και πρόσωπο από το βραδινό ντους κρατάει τα σεντόνια και τα μαξιλάρια σου για περισσότερο διάστημα και έτσι γλιτώνεις από τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα που δημιουργούνται στο πρόσωπό σου όταν αυτό τρίβεται πάνω σε βρώμικες μαξιλαροθήκες.

Το πρόσωπό σου

Το να καθαρίσεις το πρόσωπό σου μετά από μια τεράστια μέρα έκθεσής του σε σκόνη και σε μικρόβια του περιβάλλοντος έξω από το σπίτι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις,αντί να περιμένεις να ξυπνήσεις και να πλυθείς το πρωί. Με το βραδινό πλύσιμο του προσώπου δεν κερδίζεις μόνο χρόνο το πρωί,αλλά δίνεις και στο πρόσωπό σου τον χρόνο που χρειάζεται να επανέλθει και να χάσει τυχόν ερεθισμούς από κάποιον εντατικό καθαρισμό ή ακόμα και απολέπιση που θα του κάνεις. Γιατί αν τα κάνεις όλα αυτά το πρωί και μετά βγεις στον κόσμο πολύ πιθανό να κυκλοφορείς με κόκκινο και ερεθισμένο πρόσωπο!

Τα χέρια σου

Σαφώς δεν πιστεύουμε να γυρνάς μετά από μια ολόκληρη μέρα στους δρόμους και να μην πλένεις τα χέρια σου προτού πας για ύπνο. Αυτό είναι ένα από τα πρωταρχικά πράγματα που πρέπει να κάνεις αν θες να σηκωθείς και να έχεις καθαρά και χωρίς μικρόβια χέρια. Αλλά πέρα από αυτό αν θες να αποφύγεις την ξηροδερμία και το ξεφλούδισμα σε αυτά με τη χρήση κάποιας ενυδατική,τότε η καλύτερη ώρα να το κάνεις αυτό είναι αμέσως πριν μπεις κάτω από τα σκεπάσματα και δεν πιάσεις τίποτα άλλο. Με το τρόπο αυτό θα δώσεις χρόνο όλο το βράδυ να απορροφήσουν την κρέμα και το άλλο πρωί να σηκωθείς με χέρια ενυδατωμένα και απαλά!

Τις μασχάλες σου

Μπορεί να συνηθίζεις να βάζεις αποσμητικό κάθε πρωί πριν βγεις από το σπίτι,όμως και πάλι θα παρατηρείς ότι τα αποτελέσματα του δεν κρατούν πολύ και μέσα στην ημέρα χάνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα αποσμητικά θέλουν κάποια ώρα για να δράσουν πάνω στο δέρμα.Αν εσύ το φορέσεις το πρωί βιαστικά και από πάνω βάλεις την μπλούζα ή το πουκάμισό σου τότε το ύφασμα θα απορροφήσει το αποσμητικό και όχι το δέρμασου.Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να το φοράτε το βράδυ και να το αφήσετε να δράσει με το δέρμα της μασχάλης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Τα πόδια σου

Πέρα από την βραδινή καθαριότητα που και σε αυτή την περίπτωση όπως και στην περίπτωση των χεριών είναι επιβεβλημένη πριν πέσεις να κοιμηθείς, τα πόδια σου θέλουν ειδική φροντίδα που μόνο το βράδυ μπορούν να την δεχτούν,ώστε να είναι υγιή καιενυδατωμένα.Αν λοιπόν για να το πετύχεις αυτό εφαρμόζεις κάποια ενυδατική κρέμα ή λοσιόν,τότε καλό θα είναι να το κάνεις το βράδυ πριν κοιμηθείς και όχι το επόμενο πρωί. Με τον τρόπο αυτό θα δώσεις στο δέρμα των ποδιών σου τη δυνατότητα να μαλακώσει στα σκληρά σημεία και να ενυδατωθεί. Άφησε που με τον τρόπο αυτό γλιτώνεις και την κακοσμία.

5 σημάδια ότι χρησιμοποιείς λάθος αποσμητικό!