Έχεις πιτυρίδα στα γένια σου; Δες τις αιτίες και αντιμετώπισε τες μια και καλή!

0
646

Υποφέρεις και συ από την ανεπιθύμητη πιτυρίδα στα γένια σου; Δυστυχώς η πιτυρίδα αυτή δεν είναι σαν όλες τις άλλες που ξέρουμε. Η εμφάνιση της μοιάζει περισσότερο με κόκκους παρά με φλούδες.

 

Ο απόλυτος αντρικός οδηγός για να εξαφανίσεις την πιτυρίδα!

Δες παρακάτω μερικές αιτίες που ευθύνονται για τη πιτυρίδα στα γένια σου αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση!

 

Μπορεί να έχεις μικρόβιο στο δέρμα σου

Υπάρχει περίπτωση να έχεις ένα μικροσκοπικό αραχνίδιο στο δέρμα σου με την ονομασία Demodex folliculorum το οποίο εγκλωβίζεται στους θύλακες των τριχών και δημιουργεί πιτυρίδα. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχουν πολλά άτομα με το συγκεκριμένο πρόβλημα και εμφανίζεται με διάφορα δερματικά προβλήματα.

Είναι πολύ πιο συνηθισμένο απ΄όσο νομίζεις

Η κλινική περίπτωση πίσω από την πιτυρίδα στα γένια είναι γνωστή και ως Seborrheic Dermatitis και είναι ιδιαίτερη συνηθισμένη στους περισσότερους άνδρες, αφού περίπου το 40% των ανδρών πάσχουν από αυτό.

 

Το ξύρισμα απομακρύνει την πιτυρίδα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγείς από την πιτυρίδα είναι φυσικά το ξύρισμα. Αν και η πραγματική αιτία της Seborrheic Dermatitis είναι άγνωστη, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει πως αν ξυριστείς τότε θα απομακρυνθεί το πρόβλημα σου. Κακά νέα όμως αν είσαι λάτρης της πλούσιας γενειάδας!

Μπορείς να το θεραπεύσεις με αντιπιτυριδικό σαμπουάν

Ήρθε η στιγμή για τα καλά νέα: υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα σου και αυτό είναι το αντιπυτιριδικό σαμπουάν.

Το κλειδί είναι να αφήσεις το προϊόν πάνω στα μαλλιά σου για 5 λεπτά μέχρι να δράσει, διότι χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να ενεργήσει το συστατικό κάτω από το δέρμα. Επανέλαβε την διαδικασία 2-3 φορές τη βδομάδα και βεβαιώσου πως ενυδατώνεις το δέρμα σου μετά από τον καθαρισμό.

 

4 Κακές συνήθειες που ευθύνονται για την πιτυρίδα στα μαλλιά σου!