Έχεις πιτυρίδα στα γένια σου; 3 Χρήσιμες συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις!

0
4023

Οι περισσότερες πλούσιες γενειάδες που κυκλοφορούν εκεί έξω κρύβουν μέσα τους ένα σκοτεινό μυστικό: την πιτυρίδα. Το δέρμα κάτω από τη πλούσια γενειάδα τείνει τις περισσότερες φορές να εμφανίζει ξηρότητα λόγω της έλλειψης φροντίδας που απαιτείται. Οπότε όσο και αν φροντίζεις τα γένια σου για να δείχνουν περιποιημένα, δώσε λίγη παραπάνω σημασία και στο δέρμα που βρίσκεται από κάτω.

 

Από το ένα ως το δέκα! Ο δεκάλογος της ανδρικής περιποίησης…

Η πιτυρίδα στα γένια είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλούς άντρες και συνήθως γίνεται εμφανές όταν είναι ήδη αργά. Ωστόσο η πλούσια τριχοφυΐα του προσώπου λειτουργεί και  ως ένα φυσικό αντηλιακό που προστατεύοντας το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και από άλλους εξωτερικούς βλαβερούς παράγοντες.

Αυτό σημαίνει πως οι άντρες που έχουν γένια χρειάζεται να κάνουν ελάχιστες διαφοροποιήσεις στη ρουτίνα περιποίησης τους έτσι ώστε να δείχνουν καθαροί και ενυδατωμένοι.

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα καθημερινά και θα απαλλαγείς από τη ξηροδερμία στα γένια σου μια και καλή!

 

1. Κάνε απολέπιση με μια ειδική βούρτσα για γένια

Συνήθως η απολέπιση είναι το δεύτερο βήμα στην ρουτίνα περιποίησης. Ωστόσο, όσον αφορά το δέρμα κάτω από τα γένια σου, είναι πολύ πιο εύκολο να απολεπίσεις πρώτα την περιοχή των γενιών σου και μετά να μπεις για μπάνιο.

Απαραίτητη λοιπόν είναι η βούρτσα για τα γένια, έτσι ώστε να τιθασεύσεις τις τρίχες που προεξέχουν, να ξεμπερδέψεις τους κόμπους που ίσως υπάρχουν, να διαμερίσεις τα φυσικά έλαια και το καλύτερο από όλα φυσικά, να απολεπίσεις το δέρμα κάτω από τα γένια σου. Με τον τρόπο αυτό θα φέρεις στην επιφάνεια όλη την κρυμμένη ξηροδερμία και θα την απομακρύνεις στην συνέχεια με τον σωστό καθαρισμό. Φρόντισε να κάνεις πάντα μπάνιο μετά το βούρτσισμα.

2. Επέλεξε ένα καθαριστικό προσώπου με γαλακτικό οξύ

Μπορεί να σου ακούγεται δραστικό, αλλά κάθε καθαριστικό που περιλαμβάνει γαλακτικό οξύ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και απολεπίζει το δέρμα σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς γαλάκτωμα με γαλακτικό οξύ και σε άλλα σκληρά σημεία του σώματος σου όπως τα πόδια σου και τα χέρια σου για να προσφέρει σούπερ ενυδάτωση.

Πλύνε καλά το πρόσωπο σου και τα γένια σου με το καθαριστικό προϊόν  για να απομακρύνεις όλη την πιτυρίδα.

3. Ενυδατώσου με ένα ειδικό λάδι για γένια

Είναι δύσκολο να εφαρμόσεις ένα λιπαρό ενυδατικό προϊόν μέσα στα πλούσια γένια σου, γι΄αυτό προτείνουμε να επιλέξεις ένα ειδικό λάδι για να προσφέρεις στο δέρμα σου την απαραίτητη ενυδάτωση που απαιτείται.

Το λάδι θα εμπλουτίσει το δέρμα σου με όλα τα απαραίτητα ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά που χρειάζεται. Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα στα γένια σου και χτένισε τα με μια χτένα για να πάει παντού το προϊόν. Πριν το εφαρμόσεις στα γένια σου ζέστανε το λάδι με τις παλάμες και τα δάχτυλα σου και εφάρμοσε το πρώτα ξεκινώντας κάτω από το σαγόνι σου και στη συνέχεια από το κάθε μάγουλο. Επανέλαβε την διαδικασία μέχρι το λάδι να έχει απλωθεί παντού.

 

O No1 οδηγός για να δείχνει το μούσι σου στα καλύτερά του!