Απομάκρυνε εύκολα και γρήγορα την ανεπιθύμητη δυσοσμία της «ευαίσθητης περιοχής» σου!

0
18280

Τα «χαμηλά» σου σημεία είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφού η υγρασία, η ζέστη και τα λάθος υφάσματα μπορούν να εγκλωβίσουν όλη τη δυσοσμία του ιδρώτα και των βακτηρίων.

 

Ανανεώσου με τον απόλυτο οδηγό περιποίησης των πιο πετυχημένων αντρών χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη!

Ο ιδρώτας και η υγρασία σε συνδυασμό με τα βακτήρια του δέρματος σου, μπορούν να προκαλέσουν δυσωδία σε ανεπιθύμητα σημεία του κορμιού σου, εξηγεί η δερματολόγος Dr. Kelley Pagliai Redbor από το Πανεπιστήμιο του  George Washington.

Πιο αναλυτικά η περιοχή των γεννητικών σου οργάνων περιλαμβάνει αποκρινείς αδένες που απελευθερώνουν εκκρίσεις και οι οποίες όταν αναμειγνύονται με τον ιδρώτα μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητη δυσοσμία.

Ακόμη και αν δεν έχεις παρατηρήσει κάποια ανεπιθύμητη μυρωδιά ή αν δεν έχεις ακούσει παράπονα από κάποια γυναικεία συντροφιά, είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν κάποιες άσχημες μυρωδιές οι οποίες καραδοκούν κάτω από το εσώρουχο σου. Και σίγουρα μια άσχημη μυρωδιά στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να καταστρέψει σημαντικά την φήμη σου σαν άντρα όσο καλός εραστής και αν είσαι!

Για να αποφύγεις τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις, δες παρακάτω πως μπορείς να απομακρύνεις την ανεπιθύμητη δυσοσμία εύκολα και γρήγορα!

 

Ξύρισε τις τρίχες σου

Η πυκνή τριχοφυΐα στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να εγκλωβίσει όλα τα βακτήρια και τη δυσοσμία με αποτέλεσμα το δέρμα που βρίσκεται από κάτω να μην μπορεί να διατηρηθεί στεγνό και δροσερό. Δεν χρειάζεται να ξυρίσεις εντελώς τις τρίχες σου, απλά φρόντισε να τις κοντύνεις αρκετά με μια ξυριστική μηχανή για να κρατήσεις μακριά τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

 

Διατήρησε καθαρή τη «περιοχή» σου

Δώσε παραπάνω προσοχή όταν πλένεις τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του κορμιού σου που πρέπει να διατηρείς όσο πιο καθαρά μπορείς. Χρησιμοποίησε πίεση και πλύνε σχολαστικά το κάθε σημείο ξεχωριστά. Ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την καθαριότητα της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Στεγνώσου καλά

Περιόρισε την υγρασία για να περιορίσεις αυτόματα και την δυσοσμία του σώματος σου. Για να το επιτύχεις, είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνεις καλά τη συγκεκριμένη περιοχή πριν ντυθείς, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και πιστολάκι μαλλιών για πιο αποτελεσματικό στέγνωμα. Οι νωπές πετσέτες επίσης μπορούν να συσσωρεύσουν βακτήρια και να επιβαρύνουν το πρόβλημα σου ακόμη περισσότερο. Βεβαιώσου λοιπόν πως χρησιμοποιείς καθαρές και στεγνές πετσέτες και εσώρουχα κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο.

 

Βάλε τις τελευταίες πινελιές

Το βαμβάκι είναι το ιδανικότερο ύφασμα επιτρέποντας στο δέρμα να αναπνέει, γι΄αυτό προτίμησε καλής ποιότητας βαμβακερά εσώρουχα για διατηρήσεις την «περιοχή» σου προστατευμένη από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όταν η υγρασία βρίσκεται στα ύψη, ένα αποσμητικό μπορεί να σώσει ικανοποιητικά τη κατάσταση, ακόμη και στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Τα 5 λάθη που κάνεις όταν καθαρίζεις το σώμα σου!