Skip to main content

Μπορεί να είναι γίνει τρομερά δύσκολη η επιλογή των σωστών προϊόντων για τη φροντίδα του δέρματος σας με τόση αφθονία και ποικιλία που επικρατεί στο εμπόριο, ώστε να βρείτε αυτές που προσφέρουν τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα.

 

Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά χρειάζεται το δέρμα τους, σημαίνει ότι η ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μπορεί στην πραγματικότητα να γίνει επιβλαβής!

 

Για να καταλάβετε τι συμβουλές πρέπει να ακολουθήσετε απολύτως και ποια βήματα περιποίησης μπορείτε να αφήσετε έξω από το πρόγραμμα σας, δύο δερματολόγοι συμφώνησαν ότι χρησιμοποιώντας ένα προϊόν δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε.

 

Παρόλο που πιθανότατα δεν σκέφτεστε αντηλιακά κατά την περιήγηση σας στους διαδρόμους του Sephora, αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

 

 

istock-663842416.jpg

 

 

Η δρ Meghan Feely, MD, δερματολόγος πιστοποιημένη από το συμβούλιο και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, δήλωσε: “Να φοράτε πάντα το αντηλιακό σας. Όχι μόνο σας προστατεύει από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία που προκαλεί καρκίνο του δέρματος, είναι επίσης ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο στην πρόληψη φωτογήρανσης.

 

“Και να θυμάστε ότι πρέπει να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες. Παρά τα σύννεφα, μέχρι και το 80% του υπεριώδους φωτός μας φτάνει ακόμα. “

Η δρ Lauren Eckert Ploch, MD, MEd, FAAD, πιστοποιημένη δερματολόγος και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, συμφώνησε.

 

“Θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ότι δεν είναι ότι ο κόσμος δε χρησιμοποιεί αντηλιακό (τουλάχιστον SPF 30) κάθε μέρα. Οι ακτίνες UV δεν συμβάλλουν μόνο σε σκοτεινές κηλίδες, αλλά οδηγούν επίσης στην υποβάθμιση του ελαστικού ιστού στο δέρμα, γεγονός που προκαλεί χαλάρωση και χαλάρωση της επιδερμίδας αργότερα ».

 

 

 

Αν αυτό δεν ήταν αρκετό για έναν λόγο για να παραμείνετε στο αντηλιακό, οι υπάρχουσες παθήσεις του δέρματος μπορούν επίσης να επιδεινωθούν όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία.

 

“Το υπεριώδες φως μπορεί να επιδεινώσει αρκετές δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ροδόχρου ακμής”, δήλωσε η δρ. Ploch.

 

Και πρέπει να είστε πάντοτε προσεκτικοί, μπορεί να υποβάλλεστε σε υπεριώδη ακτινοβολία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά ή σε εσωτερικούς χώρους. “Ακόμη και μερικά εσωτερικά φώτα, όπως τα φώτα φθορισμού, εκπέμπουν ακτίνες UV. Επίσης, τα φωτεινά ορατά φώτα που δεν είναι γνωστό ότι εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία χρωστικών ουσιών που προκαλούν χρωστική ουσία, επιδεινώνοντας τις σκοτεινές κηλίδες και το μελάνωμα.

 

Λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τις υπεριώδεις ακτίνες, η δρ. Ploch συνιστά ένα αντηλιακό με φυσικό αναστολέα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου και / ή το διοξείδιο του τιτανίου.

 

Εκτός από το να θυμάσαι να βάζετε και να ανανεώνετε το αντηλιακό σε καθημερινή βάση, οι δερματολόγοι αποκάλυψαν ότι όσον αφορά στα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, μερικές φορές το αντηλιακό είναι σαφώς προτιμότερο.

 

“Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη περιποίησης της επιδερμίδας που κάνουν πολλοί οι άνθρωποι είναι η χρήση πάρα πολλών προϊόντων ταυτόχρονα.”

 

Για να κατευθύνει τους ασθενείς προς τη σωστή κατεύθυνση, η Δρ Ploch συχνά τοποθετεί τους ασθενείς σε ένα «detox προϊόν περιποίησης επιδερμίδας» για να «απλοποιήσει τις ρουτίνες τους, ειδικά αν έχουν ιστορικό συνδυασμού δέρματος ή ευαίσθητου δέρματος».

 

Εκτός από το συντριπτικό δέρμα με προϊόντα που δεν χρειάζονται, κάποια συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί επίσης να είναι επιβλαβή – και άσκοπα δαπανηρά.

“Πολλά προϊόντα περιέχουν αρώματα ή άλλα συστατικά που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα ή να προκαλέσουν αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. Πριν κάνετε την οικονομική επένδυση που νομίζετε ότι χρειάζεται στην περίπτωση σας, μιλήστε με έναν δερματολόγο σχετικά με το τι χρειάζεστε και έπειτα πώς πρέπει να το εφαρμόσετε, ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα για εσάς. “

 

Ευτυχώς, τα πιστοποιημένα από δερματολόγο νέα και βελτιωμένα “καθεστώτα χρήσης και φροντίδας” δεν σημαίνουν πάντα ότι θα πρέπει να πληρώσετε πολλά χρήματα για να επιτύχετε άψογο δέρμα.

 

“Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα ότι τα προϊόντα από πολυκαταστήματα και μέρη όπως το Sephora είναι καλύτερα από τα προϊόντα που πωλούνται στα φαρμακεία. Εάν κάνετε μια δική σας έρευνα ρωτώντας δερματολόγους, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό προϊόντων από φαρμακεία και προϊόντα που πωλούνται στα γραφεία μας “, είπε η δρ Ploch.

 

Εάν το σύστημά περιποίησης δέρματος που εφαρμόζετε δεν αφήνει το δέρμα σας φωτεινό, υγιές και ενυδατωμένο, ίσως είναι καιρός να το αλλάξετε – αλλά προς Θεού, μην ξεχνάτε το αντηλιακό!