Skip to main content

Δεν μπορείς με τίποτα να συνδυάσεις στο μυαλό σου τις έννοιες αρσενικό και botox όμως ολοένα και περισσότεροι κύριοι (κανονικοί εννοούμε) το επιλέγουν. Μήπως είσαι ο επόμενος;

Μπορεί οι αισθητικές παρεμβάσεις και ειδικότερα κάτι τόσο γνωστό όσο το ενέσιμο υαλουρονικό ή το botox να είναι τεχνικές διαδεδομένες στον γυναικείο πληθυσμό σε ολόκληρο στον κόσμο και στη χώρα μας, αλλά για τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου, στην Ελλάδα κυρίως, το να κάνεις κάποιος άντρας το μποτοξάκι του μάλλον είναι ανεπίτρεπτο και σίγουρα παρεξηγήσιμο. Όμως σε μια εποχή που προχωράει και που θέλει τους ώριμους ανθρώπους να μοιάζουν νεανικοί και φρέσκοι για πολλά χρόνια, ολοένα και περισσότεροι κύριοι, κυρίως της τηλεόρασης και της showbiz, αλλά και καθημερινοί άντρες έχουν αρχίσει και δοκιμάζουν μια τεχνική που τουλάχιστον για τις γυναίκες΄, εδώ και πολλά χρόνια και σε ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς, αποτελεί κάτι απόλυτα συνηθισμένο.

Εμείς λοιπόν στο Manslife.gr μιλήσαμε με έναν άντρα 32 ετών που επιχείρησε για πρώτη φορά να κάνει botox και ο οποίος θέλησε να μοιραστεί όλα όσα συνέβησαν με όλους εμάς! Ορίστε όσα μας είπε:

Αντρική περιποίηση: Γίνε γοητευτικότερος όσο μεγαλώνεις με τις παρακάτω συμβουλές!

“Και να ‘μαι στα 32 μου να κάθομαι στον χώρο αναμονής του δερματολόγου μου και να περιμένω το “‘αγγιγμα της ένεσης”. Γενικά θεωρώ ότι μοιάζει παράξενο για έναν άντρα και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία να θέλει να κάνει κάτι τέτοια, αλλά από τα 25 και μετά, όσο προσοχή και να δίνει κάποιος στο δέρμα του, ο χρόνος και η φθορά αργά αλλά σταθερά κάνουν τη δουλειά τους και έτσι και εγώ αποφάσισα λίγο από ανασφάλεια, λίγο από πρόληψη να εξαφανίσω αυτές τις λεπτές ρυτίδες που άρχισαν να διαγράφονται στο πλάι του ματιού μου, στο τέλος των φρυδιών.

Καταρχήν όπως έμαθα ύστερα από έρευνα και πριν καταλήξω να περιμένω τη σειρά μου για το ραντεβού, το botox είναι καθαρή πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum. Με την εφαρμογή του δεν επιτρέπει σε συγκεκριμένους μύες να συσπαστούν, δημιουργώντας ρυτίδες. Έτσι, οι ανεπιθύμητες, αντιαισθητικές «γραμμές» του προσώπου εξομαλύνονται, εξαφανίζονται ή απλά δεν δημιουργούνται. Τα αποτελέσματα του botox κρατάνε περίπου 3 με 4 μήνες και κοστίζουν στην Ελλάδα περίπου 250- 300 ευρώ η συνεδρία! Σύμφωνα με τους δερματολόγους όσο νωρίτερα ξεκινήσει κάποιος να κάνει τις συγκεκριμένες ενέσεις τόσο πιο ομαλή θα είναι η γήρανση στα σημεία που εφαρμόζεται.

Που χρειάζεται όμως ένας άνθρωπος και ειδικά ένας άντρας botox; Και σε αυτό μου απάντησε ο γιατρός μου πώς σε άντρες στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, το πόδι της χήνας (στους κροτάφους) και ανάμεσα στα φρύδια είναι ένα σημείο που εμφανίζονται πολύ γρήγορα οι ρυτίδες έκφρασης και οι οποίες πρέπει να “γεμίσουν” με το botox. Γενικότερα όμως οι άντρες στην Ελλάδα επιλέγουν να κάνουν ενέσεις μόνο στην περιοχή του προσώπου έτσι ώστε να καταπολεμήσουν οποιαδήποτε ρυτίδα έκφρασης εμφανίζεται με το πέρασα του χρόνου.

Μπαίνοντας στο ιατρείο ακι αφού κάθισα στην καρέκλα του γιατρού εκείνος μου είπε ότι γενικά το botox δεν γίνεται μόνο για λόγους εμφάνισης αλλά και για άλλους ιατρικούς, αφού ας πούμε μπορεί να περιορίσει τις ημικρανίες και να μειώσει την εφίδρωση του μετώπου… στην δική μου περίπτωση βέβαια οι λόγοι είναι καθαρά αισθητικοί.

Αφού πρώτα μου έκανε μερικές μικρές τελείες με μαρκαδόρο στην περιοχή δίπλα από τα μάτια, ξεκίνησε να με τρυπάει καμιά δεκαριά φορές με μια πάρα πολύ λεπτή ένεση, την οποία δεν αντιλήφθηκα καθόλου και πραγματικά δεν ένιωσα τον παραμικρό πόνο από τα ανεπαίσθητα τσιμπηματάκια που μου έκανε ο γιατρός! Με το που σταμάτησε κοιτάχτηκα αμέσως στον καθρέφτη και προς ανακούφισή μου είδα μόνο 1-2 μικρές σταγονίτσες αίμα στην περιοχή των τσιμπημάτων και ένα μικρό φούσκωμα τα οποία ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότα θα εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη ώρα.

Το επόμενο πρωί μπορώ να πω ότι η διαφορά ήταν εμφανής. Δεν λέω ότι έμοιαζα και πάλι 18 χρονών, αλλά είχα μια φρέσκια και ζωντανή όψη σαν να έχω κοιμηθεί πολλές ώρες κάνοντας ένα ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο.

Μετά από τις πρώτες εβδομάδες παρατήρησα, ότι η συγκεκριμένη περιοχή μυών γύρω από τα μάτια δεν κινούνταν τόσο πολύ αλλά και πάλι το αποτέλεσμα έμοιαζε απόλυτα φυσικό και καθόλου μαρμαρωμένο ή ανέκφραστο. Παράλληλα παρατήρησα και κάποια απρόσμενα θετικά όπως για παράδειγμα ότι δεν ίδρωνε τόσο πολύ το πρόσωπό μου.

Δεν ξέρω αν το έκανα ξανά, αλλά σίγουρα μπορώ πλέον να καταλάβω γιατί όλο και περισσότεροι άντρες στη χώρα μας αποφασίζουν να κάνουν κάτι τέτοιο και γιατί πολλοί περισσότεροι άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά.”

Οι 5 απόλυτες συμβουλές περιποίησης για να δείξεις νεότερος στη στιγμή!