9 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο ξύρισμα

0
2298

Το ξύρισμα, άλλοι το βλέπουν σαν ταλαιπωρία και άλλοι δεν μπορούν να διανοηθούν μέρα με έστω και ίχνος τρίχας στο πρόσωπό τους! Όπως και να το βλέπετε θα χρειαστεί αρκετές φορές να ξυριστείτε, κάντε το λοιπόν σωστά για να έχετε και το επιθυμητό απότέλεσμα αλλά και, γιατί όχι, μια ευχάριστη εμπειρία. Αν δεν κάνετε τα παρακάτω λάθη θα δείτε σίγουρα με άλλο μάτι το ξύρισμα!

1) Ζεστό ή κρύο νερό;

Η πρώτη κίνηση είναι να βρέξετε το προσωπό σας. Εάν είναι δυνατόν μην το κάνετε με κρύο νερό αλλά με ζεστό. Το κρύο νερό κλίνει τους πόρους και κάνει τις τρίχες πιο σκληρές. Με το ζεστό νερό προετοιμάζετε το δέρμα κατάλληλα για το ξύρισμα.

2) Τι προετοιμάζει ακόμα καλύτερα το δέρμα για το ξυράφι;

Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά για το στάδιο πριν τον αφρό ξυρίσματος. Μην τα αγνοείτε. Τα προϊόντα αυτά έχουν ως βάση κάποια έλαια ευεργετικά για το δέρμα σας γιατί το ενυδατώνουν με αποτέλεσμα ένα πιο απαλό για το δέρμα σας ξύρισμα.

3) Αφρος ξυρίσματος ή τζελ ξυρίσματος;

Οι αφροί ξυρίσματος έχουν ένα δελεαστικό χαρακτηριστικό…είναι φτηνοί. Δεν είναι όμως και απαραίτητα ιδανικοί για το ξύρισμα. Κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος, στην ουσία απομακρύνεται δέρμα από το πρόσωπο και άρα χρειάζεστε άμεση ενυδάτωση και επουλωτική δράση, κάτι που σας τα δίνει ένα τζελ ξυρίσματος. Αν το τζελ περιέχει και βιταμίνη Ε και αλόη τότε είναι καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε.

4) Κόντρα ή όχι;

Το κόντρα ξύρισμα είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε. Το κόντρα ξύρισμα προκαλέι ερεθισμούς και κάνει τις τρίχες να μεγαλώνουν εσωτερικά. Ξεκινήστε λοιπόν το ξύρισμα με την φορά των τριχών και στο τέλος και εάν το επιθυμείτε κάντε και μια κόντρα.

5) Προσοχή στο ύψος της φαβορίτας

Η φαβορίτα πρώτα από όλα πρέπει να υπάρχει. Μην την ξυρίζεται όλη. Ιδανικά ξυρίζεται μέχρι τα μέσα του αυτιού σαν ύψος.

6) Πόσο χαμηλά να…ξυρίσετε;

Φανταστείτε να φοράτε πουκάμισο με γραβάτα ή μπλουζάκι με στενή λαιμόκοψη και εκεί που τελειώνει το το ύφασμα του ρούχου να ξεκινάει…ένα μάτσο τρίχες! Αυτό ακριβώς είναι το πιο χαμηλά που πρέπει να ξυρίσετε στην περιοχή του λαιμού.

7) Με το μαλακό!

Αν έχετε νεύρα καλύτερα να αποφύγετε το ξλυρισμα μέχρι να ηρεμήσετε. Γιατί το λέω αυτό; Δεν πρέπει να πιέζετε το ξυραφάκι στο δέρμα με δύναμη. Δημιουργείτε διακύμανση στο δέρμα και έτσι δεν ξυρίζεστε ομοιόμορφα.

8) Το ξυραφάκι έχει…ημερομηνία λήξης

Το ξυραφάκι θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε 3-5 ξυρίσματα. Για να κρατήσει όμως λίγο παραπάνω και να κόβει καλά ως το τέλος του θα πρέπει να τηρούνται τα πρώτα δύο βήματα αυτής εδώ της λίστας.

9) Και μετά τι;

Αφου τελειώσετε το ξύρισμα τι κάνετε; Περνάτε ένα after shave. Ωραία ως εδώ. Επ ουδενί όμως να περιέχει αλκοόλ γιατί θα καταστρέψετε όλη τη περιποιήση και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αφυδατώσετε το δέρμα σας. Γι’αυτό επιλέξτε προϊόντα με πιό φυσικά και ενυδατικά συστατικά.

Δεν είναι πολλά, αλλά είναι ουσιαστικά για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σας πείσει!