6 Τρόποι για να διατηρήσεις τα ξυραφάκια σου σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο διάστημα!

0
693

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις τα ξυραφάκια σου από τα βακτήρια, διότι αυτές οι κοφτερές λεπίδες μπορούν να ερεθίσουν υπερβολικά το δέρμα σου και να προκαλέσεις σοβαρές μολύνσεις, ειδικότερα αν το ξυραφάκι σου δεν το διατηρείς καθαρό.

 

O No1 οδηγός για να δείχνει το μούσι σου στα καλύτερά του!

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις την περιποίηση σου όσο πιο ανώδυνη γίνεται.

1. Αποθήκευσε το ξυραφάκι σου σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος

Μην αποθηκεύεις τα χρησιμοποιημένα ξυραφάκια σου σε κάποιο βρώμικο, κλειστό συρτάρι και φυσικά μην το αφήνεις μέσα στη ντουζιέρα σου. Και οι δυο συγκεκριμένες τοποθεσίες είναι ευάλωτες στην ανάπτυξη μικροβίων. Αντιθέτως, αποθήκευσε το κάπου ανοιχτά, έτσι ώστε να αφήσεις τις λεπίδες σου να αεριστούν και να στεγνώσουν με τον πιο φυσικό τρόπο.

2. Ξέπλυνε το ξυραφάκι σου με ζεστό νερό

Πριν το αποθηκεύσεις, ξέπλυνε το ξυραφάκι σου με ζεστό νερό για να αποστειρώσεις τις λεπίδες και να απομακρύνεις όλους τους ρύπους που συγκεντρώνονται πάνω του κατά τη διαδικασία του ξυρίσματος, όπως τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σε συνδυασμό με τον αφρό ξυρίσματος.

3. Προστάτεψε τις λεπίδες σου

Η προστασία των λεπίδων είναι μια δουλειά που δεν πρέπει να ξεχνάς να κάνεις. Αγόρασε ένα πλαστικό προστατευτικό κάλυμμα ειδικό για να προστατεύει τις μεταλλικές σου λεπίδες από τα ανεπιθύμητα βακτήρια.

4. Αντικατέστησε το ξυραφάκι σου μετά από 6-8 ξυρίσματα

Το ξυραφάκι σου δεν πρέπει να σκουριάζει διότι δεν πρέπει να το κρατάς τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν ξυρίζεσαι μερικές φορές τη βδομάδα, τότε φρόντισε να το πετάξεις μετά από 6-8 χρήσεις. Το κόψιμο των λεπίδων δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κοψίματα στο δέρμα σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για μόλυνση. Αν ξυρίζεσαι λιγότερο συχνά, τότε φρόντισε να πετάς το ξυραφάκι σου μετά από μερικές βδομάδες ακόμη και αν δεν το  έχεις χρησιμοποιήσει 6 φορές.

5. Μην δίνεις το ξυραφάκι σου σε άλλους

Όταν ξυρίζεις το πρόσωπο σου, οι λεπίδες συγκεντρώνουν όλους τους ρύπους του δέρματος σου. Τουλάχιστον όμως είναι η δική σου βρωμιά και όχι κάποιου ξένου και μπορείς εύκολα να το ξαναχρησιμοποιήσεις πάνω σου αν έχεις ακολουθήσει τη παραπάνω διαδικασία υγιεινής. Οπότε καταλαβαίνεις για ποιο λόγο δεν πρέπει να δανείζεις το ξυραφάκι σου σε άλλους. Αν λοιπόν θέλεις να αποφύγεις οποιαδήποτε μόλυνση φρόντισε να το κρατήσεις μόνο για σένα όπως ακριβώς θα έκανες και με την οδοντόβουρτσα σου.

6. Χρησιμοποίησε ένα after shave

Ακόμη και αν έχεις τις πιο καθαρές λεπίδες του κόσμου, φρόντισε πάντα μετά το ξύρισμα να χρησιμοποιείς ένα after shave έτσι ώστε να απαλύνει το δέρμα σου από τους ερεθισμούς και να θωρακίσεις τους ανοιχτούς σου πόρους. Επίσης μπορείς να ρίξεις λίγο after shave και στις λεπίδες σου και άφησε το μερικά λεπτά για να σκοτώσει όλα τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν πάνω του και στη συνέχεια ξέπλυνε το με ζεστό νερό πριν το αποθηκεύσεις.

 

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ οδηγός περιποίησης επιδερμίδας για… τριχωτούς άντρες!