Home Style Περιποίηση 6 Σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις το...

6 Σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις το στυλ των μαλλιών σου!

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά από το να έχεις ένα χαρακτηριστικό κούρεμα που σε αντιπροσωπεύει με το να έχεις συνέχεια το ίδιο στυλ μαλλιών τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο και μόνο από απλή συνήθεια. Με το να έχεις ένα χαρακτηριστικό χτένισμα εξωτερικεύεις μέρη του χαρακτήρα σου σε ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά κάθε φορά που βγαίνεις από τη πόρτα του σπιτιού σου.

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αραίωση των μαλλιών σου!

Από την άλλη μεριά όμως αν έχεις συνέχεια το ίδιο χτένισμα για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο προϊόν styling, τότε δείχνει πως δεν είσαι αρκετά περιπετειώδης για να αλλάξεις το στυλ σου και να πειραματιστείς λίγο παραπάνω με τα μαλλιά σου.

Είσαι άνθρωπος της συνήθειας, όπως και πολλοί άντρες οι οποίοι δυσκολεύονται να αλλάξουν το στυλ τους. Ίσως να μην το συνειδητοποιείς τη δεδομένη στιγμή, αλλά έχεις εγκλωβιστεί στο θλιβερό μονοπάτι της καθημερινής ρουτίνας.

Ρίξε μια ματιά λοιπόν στα παρακάτω σημάδια τα οποία δείχνουν πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτείς έναν κουρέα και να ανανεώσεις το στυλ των μαλλιών σου!

 

Τα μαλλιά σου απαιτούν πολύ χρόνο και προσπάθεια για να τα φτιάξεις

Τα πρωινά είναι αρκετά δύσκολα από μόνα τους. Από τη μια πλευρά προσπαθείς να μην βάλεις για 10η φορά σε αναβολή το εκνευριστικό ξυπνητήρι σου, να πρέπει να κάνεις ένα σωστό ντους αλλά και να φας ένα πλούσιο πρωινό πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου. Για να μην αναφέρουμε τον αγώνα που πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στην δουλειά σου την ώρα που πρέπει.

Σίγουρα είναι πολλά πράγματα που πρέπει να διαχειριστείς σωστά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Και μαζί με όλα τα παραπάνω πρέπει να βρεις πάνω από 5 λεπτά για να κάνεις και το styling των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας περισσότερα από 2 προϊόντα, συν πιστολάκι μαλλιών, για να δείχνεις όσο πιο περιποιημένος γίνεται. Αν αυτή είναι η καθημερινότητα σου, τότε σίγουρα πρέπει να κάνεις μια αλλαγή!

 

Δεν έχεις αλλάξει το στυλ σου από το κολέγιο

Ή ακόμα χειρότερα, από το λύκειο! Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα κουρέματα τα οποία αρμόζουν καλύτερα σε περιπτώσεις όπως πάρτι κολλεγίων και άλλα που είναι ιδανικότερα για επαγγελματικά meetings με δικηγόρους και τραπεζίτες. Πάντα έρχεται η κατάλληλη στιγμή στη ζωή ενός άντρα όπου πρέπει να ενηλικιωθεί και να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την επιλογή του κουρέματος του.

Το κούρεμα σου είναι παλιομοδίτικο

Όταν μιλάμε για μόδα, σίγουρα το μυαλό των περισσότερων ανδρών πάει στα ρούχα. Η περιποίηση των μαλλιών όμως έχει τις δικές της τάσεις στην ανδρική μόδα, όσον αφορά τα πιο μοντέρνα κουρέματα και χτενίσματα που κυκλοφορούν και αλλάζουν συνεχώς. Αυτό που μπορεί να είναι σούπερ κουλ αυτή τη χρονιά, μπορεί να μην είναι την επόμενη και όσο περνάνε τα χρόνια να γίνεται κάτι το εντελώς γελοίο.

Αυτό τείνει να γίνεται πραγματικότητα στα πιο τολμηρά κουρέματα και όχι σε εκείνα τα οποία έχουν μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Οπότε φρόντισε να τσεκάρεις τις τάσεις της μόδας για να δεις μήπως έχεις υιοθετήσει κάποιο παλιομοδίτικο (πλέον) κούρεμα.

 

Τα μαλλιά σου φαίνονται ταλαιπωρημένα

Αυτή η κατηγορία είναι για όλους εκείνους τους άνδρες οι οποίοι είχαν βάψει τα πιο μακριά μαλλιά τους και πλέον προσπαθούν να τα επαναφέρουν από τη ζεστή θερμοκρασία, τα χημικά και όλα τους εξωτερικούς παράγοντες που ταλαιπώρησαν τις τρίχες τους και κατέστρεψαν την ποιότητα  τους όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σε όλους αυτούς το καλύτερο που μπορούμε να πούμε, είναι να παραιτηθούν πό τη προσπάθεια τους και να τα κόψουν, έτσι ώστε να μεγαλώσουν από την αρχή ανανεωμένα και φρέσκα. Επειδή πολύ απλά μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να προχωρήσεις μπροστά, είναι να ξεκινήσεις από την αρχή.

Φανερώνουν την ηλικία σου

Αν τα μαλλιά σου αρχίζουν να αραιώνουν και δεν είσαι έτοιμος να το αποδεχτείς, τότε το πιο πιθανόν είναι να διατηρείς το παλιομοδίτικο στυλ σου παρά το γεγονός πως δεν μπορεί να καλύψει το πρόβλημα της αραίωσης σου.

 

Ο κουρέας σου σε ρωτάει αν θέλεις το «συνηθισμένο»

Καταλαβαίνω πως είναι αρκετά ανακουφιστικό το γεγονός να μπαίνεις σε ένα μέρος και να ξέρουν τι ακριβώς θέλεις. Είναι απόλυτα λογικό. Αλλά σκέψου αυτό: Σίγουρα θέλεις να κατασταλάξεις από τώρα σε κάτι συγκεκριμένο, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσα πολλά σχέδια στα κουρέματα και ένα από αυτά μπορεί να είναι το ιδανικότερο για σένα; Δεν θα το μάθεις ποτέ αν δεν ρισκάρεις!

 

Συμβουλές Styling: 7 Ερωτήσεις για να πετυχαίνεις το τέλειο κούρεμα κάθε φορά!

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ