3 Μυστικά περιποίησης που κάθε άντρας οφείλει να γνωρίζει!

0
20706

Δεν θα πήγαινες μέσα σε μια αχαρτογράφητη περιοχή ενός δάσους χωρίς πρώτα να έχεις καταστρώσει μια στρατηγική. Ακριβώς το ίδιο πρέπει να κάνεις και στην περιποίηση των ευαίσθητων σημείων σου γιατί η πυκνή τριχοφυΐα μπορεί να κάνει επώδυνο ακόμη και το παραμικρό λάθος.

 

5 Συνήθειες που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερος!

Πριν πιάσεις το ξυραφάκι σου λοιπόν, φρόντισε να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις την περιποίηση μια εύκολη καθημερινή ρουτίνα.

 

Μην χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για όλα τα σημεία

Αν τριμάρεις τις τρίχες σου, χρησιμοποίησε ένα ψαλιδάκι ειδικό για τη τριχοφυΐα στα ευαίσθητα σου σημεία. Αυτό σημαίνει πως το ψαλίδι που έχεις για τα μαλλιά σου ή για τη κουζίνα σου δεν είναι το ιδανικό για τη περιοχή κάτω από τη κοιλιά σου. Το κάθε εργαλείο έχει τον σκοπό του. Υπάρχουν ορισμένα βακτήρια που αναπτύσσονται στην ευαίσθητη περιοχή σου και σίγουρα δεν θα ήθελες να εξαπλώσεις τα βακτήρια αυτά και σε άλλα σημεία του κορμιού σου, συμβουλεύει ο Anthony Rossi, καθηγητής δερματολογίας από το Weill Cornell Medical College. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν μύκητες και να προκαλέσουν φαγούρα και ερεθισμό.

Πριν αρχίσεις το τριμάρισμα, καθάρισε το ψαλίδι σου με καθαρό οινόπνευμα, όπως επίσης και τα χέρια σου αλλά και την ευαίσθητη περιοχή σου. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργήσεις ένα αποστειρωμένο περιβάλλον περιορίζοντας τις πιθανότητες να αναπτυχθεί κάποια μόλυνση.

 

Δώσε προσοχή στα «προκαταρκτικά»

Περίπου το 50% των γυναικών προτιμούν τους συντρόφους τους εντελώς ξυρισμένους ή με ελάχιστες τρίχες εκεί.. κάτω, όπως ανακάλυψε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Ιντιάνα το 2014.

Δεν θέλεις όμως να ξεκινήσεις βάζοντας το ξυραφάκι σου κατευθείαν στην πυκνή τριχοφυΐα σου, αν δεν θέλεις να έχεις την χειρότερη εμπειρία που είχες ποτέ σου, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Το ξυράφι στις μακριές και πλούσιες τρίχες, μπορεί να δημιουργήσεις δερματικούς ερεθισμούς, φαγούρα, κάψιμο και επώδυνα κοψίματα.

Αν οι τρίχες σου είναι μακριές, φρόντισε πρώτα να τις τριμάρεις πριν χρησιμοποιήσεις ξυράφι. Από τη στιγμή που οι τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή σου είναι περισσότερο σγουρές και σκληρές, είναι πολύ πιο εύκολο να γυρίσουν προς τα μέσα και να σου δημιουργήσουν σπυράκια. Τρίμαρε τες σε ένα κοντό μήκος αλλά όχι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σου. Με τον τρόπο αυτό, έχεις την δυνατότητα να περιποιηθείς καλύτερα τις τρίχες σου με το ξυραφάκι και να αποφύγεις ανεπιθύμητες καταστάσεις με σπυράκια και ερεθισμούς.

 

Κάνε ντους με ζεστό νερό

Το ξύρισμα σε στεγνές τρίχες είναι μια πολύ κακή ιδέα. Αντιθέτως, φρόντισε να κάνεις την περιποίηση σου μετά από ένα ζεστό ντους. Το ζεστό νερό θα κάνει την διαδικασία πολύ πιο εύκολη, αφού οι τρίχες σου θα έχουν μαλακώσει αρκετά και θα κόβονται πιο εύκολα, χωρίς να έχεις τον κίνδυνο των κοψιμάτων και των ερεθισμών.

Το ξύρισμα μετά το ντους είναι ιδιαίτερα βοηθητικό, διότι η ζεστή θερμοκρασία επιτρέπει στο δέρμα σου να μαλακώσει και να απομακρύνει όλη την περιττή βρωμιά και το σμήγμα. Επιπλέον, το νερό μπορεί να λιπάνει με φυσικό τρόπο την περιοχή, προστατεύοντας το δέρμα από τις κοφτερές λεπίδες.

Δυστυχώς όμως το συνηθισμένο σαπούνι σου δεν μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην περιοχή σου, αφού το καλύτερο θα ήταν να επιλέξεις ένα τζελ ξυρίσματος το οποίο μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση. Προτίμησε τζελ ξυρίσματος χωρίς οινόπνευμα τα οποία περιέχουν αλόη βέρα και θα περιορίσουν τον ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής σου.

4 Μύθοι που δεν ήξερες για την ακμή! Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για ένα καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια!