Βάλε χρώμα στο ντύσιμο σου: Μάθε πως να συνδυάζεις σωστά τις κατάλληλες αποχρώσεις!

0
23828

Ένα κοινό στοιχείο που έχουν όλοι οι καλοντυμένοι άντρες μεταξύ τους, είναι πως ξέρουν να επιλέγουν ποια χρώματα ταιριάζουν με το δέρμα τους και ποια όχι. Δυστυχώς όμως το να γνωρίζεις ποια χρώματα σου πηγαίνουν, είναι ένα από τα πιο δύσκολα part του styling και για το λόγο αυτό πολλοί άντρες συνηθίζουν να επιλέγουν απλούς χρωματισμούς στα ρούχα τους για να είναι στυλιστικά safe στο ντύσιμο τους. Η ζωή όμως είναι πολύ μικρή για να φοράς κάθε μέρα σκούρο μπλε!

 

Πως να επιλέξεις σωστά το διαχρονικό και στυλάτο πόλο μπλουζάκι σου!

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να μπορέσεις να επιλέγεις σωστά τα κατάλληλα χρώματα για σένα, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για να γίνεις ο πιο στυλάτος άντρας της παρέας σου, χωρίς να δείχνεις υπερβολικά χρωματιστός!

 

Δώσε προσοχή στην απόχρωση του δέρματος σου

Για να βρεις τα κατάλληλα χρώματα για σένα είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με το να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στην απόχρωση του δέρματος σου. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική απόχρωση και γι΄αυτό πρέπει να επιλέγεις χρωματισμούς που να ταιριάζουν με το δέρμα σου για να απογειώνεις το στυλ σου σε κάθε περίσταση.

Συνήθως υπάρχει η φιλοσοφία των ψυχρών και των ζεστών αποχρώσεων.  Αν δεν μπορείς να καταλάβεις σε ποια κατηγορία ανήκεις, κοίταξε το ρολόι σου. Αν συνηθίζεις να διαλέγεις ασημένια κοσμήματα, τότε το πιο πιθανόν είναι να έχεις ψυχρή απόχρωση. Αν επιλέγεις χρυσά, τότε μάλλον ανήκεις στην κατηγορία των πιο θερμών αποχρώσεων.

Τα ψυχρά δέρματα ταιριάζουν καλύτερα με τις ψυχρές αποχρώσεις, ενώ τα πιο θερμά δέρματα ταιριάζουν καλύτερα με πιο γήινες αποχρώσεις.

Μάθε πως να κάνεις σωστά τον μονοχρωματισμό στο ντύσιμο σου

Πολλοί στυλίστες τονίζουν πως για να καταλάβεις σωστά πως να επιλέγεις τα κατάλληλα χρώματα για σένα, πρέπει πρώτα να καταλάβεις το κάθε χρώμα ξεχωριστά. Πρέπει πάντα να υπάρχει ένα συνδετικό κομμάτι στο συνολικό σου ντύσιμο το οποίο ενώνει όλα τα κομμάτια μεταξύ τους και το έντονο χρώμα μπορεί να γίνει αυτός ο συνδετικός κρίκος. Διάλεξε ένα χρώμα και συνδύασε όλο το υπόλοιπο ντύσιμο σου πάνω στο συγκεκριμένο χρώμα. Το σημαντικό που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην χρησιμοποιήσεις αποχρώσεις που ξεφεύγουν πολύ από το κεντρικό χρώμα.

Για παράδειγμα, μην συνδυάσεις το κόκκινο με το μαύρο, αλλά αντίθετα προτίμησε να συνδυάσεις το κόκκινο με καφέ, μπορντό ή καστανοκόκκινο. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με το μπλε, προτίμησε να το συνδυάσεις με αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου ή συνδύασε φωτεινό μπλε με μπλε του ουρανού.

Θυμήσου να συνδυάζεις τουλάχιστον 3 διαφορετικές αποχρώσεις μέσα σε ένα μονοχρωματικό look. Ο συνδυασμός του μπεζ της αμμουδιάς με το μπεζ-γκρι και το καφέ σε διαφορετικά υφάσματα είναι μια safe προσέγγιση που μπορεί να απογειώσει το στυλ σου σε χρόνο dt!

 

Χρησιμοποίησε ουδέτερους χρωματισμούς ως βάση

Επέλεξε καφέ και σκούρα μπλε χρώματα για να μετριάσεις την τολμηρότητα των έντονων χρωμάτων. Το μαύρο έχει την τάση να δημιουργεί μεγάλη αντίθεση και γι΄αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει αρκετά στο να το συνδυάσεις εύκολα με άλλα χρώματα. Το καφέ και το σκούρο μπλε όμως δείχνουν πάντα σικάτα με πιο έντονους χρωματισμούς.

Επίσης είναι σημαντικό να μην επιλέγεις πολλά και διάφορα έντονα χρώματα στα ρούχα σου. Προτίμησε να επιλέξεις ένα κομμάτι στο συνολικό σου ντύσιμο που θα έχει έντονο χρώμα και συνδύασε το ιδανικά με ρούχα σε ουδέτερους χρωματισμούς.

 Ένα μόνο ρούχο με τολμηρό σχέδιο και  έντονο χρώμα είναι αρκετό για να δώσεις «άποψη» στο σύνολο σου, χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα.

 

Πώς να συνδυάσεις σωστά το σακάκι σου για πιο casual περιστάσεις!