Πως να διαλέξεις το κατάλληλο κουστούμι ανάλογα με το σωματότυπο σου!

0
1860

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει περισσότερο το στυλ ενός άντρα από ένα λάθος κουστούμι. Συχνά βλέπουμε πολλούς άντρες να φοράνε πανάκριβα κουστούμια αλλά να επιλέγουν το λάθος νούμερο, με αποτέλεσμα το σακάκι τους να φαίνεται ή πολύ μεγάλο ή πολύ μακρύ, χαντακώνοντας όλο το υπόλοιπο στυλ τους σε χρόνο dt.

 

Συμβουλές Μόδας: Επέλεξε σωστά το ιδανικότερο τζιν παντελόνι για σένα!

Ευτυχώς όμως εσύ δεν χρειάζεται να ξοδέψεις ένα ολόκληρο μηνιάτικο για να αγοράσεις ένα επώνυμο κουστούμι. Απλά πρέπει να βρεις τη σωστή εφαρμογή για το σωματότυπο σου, έτσι ώστε να μετατρέψεις ακόμη και το πιο φθηνό κουστούμι στο πιο καλοραμμένο κομμάτι της ντουλάπας σου, αναδεικνύοντας το στυλ και τη γοητεία σου!

Αν είσαι κοντός

Αν είσαι κοντός, επέλεξε ένα σακάκι με δυο κουμπιά για να επιμηκύνει τον κορμό σου. Βεβαιώσου πως το σακάκι σου σταματάει λίγο πιο κάτω από τους γοφούς σου και ζήτησε από τον ράφτη να μην έχει στρίφωμα το μπατζάκι του παντελονιού σου έτσι ώστε να φαίνεσαι ψηλότερος. Η επιλογή του χρώματος είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Επέλεξε ένα κουστούμι σε χρώματα μέτρια προς σκούρα διότι η μονοχρωμία σε όλο σου το ντύσιμο θα δώσει τη ψευδαίσθηση ενός ψηλότερου σωματότυπου.

 

Αν είσαι γεροδεμένος

Αν έχεις έναν πιο γεροδεμένο κορμό, απέφυγε τα πολύ μεγάλα και έντονα σχέδια, αντιθέτως προτίμησε υφάσματα με κατακόρυφες λεπτές ρίγες. Θα οδηγήσουν το μάτι πάνω κάτω αντί από αριστερά προς δεξιά. Τα σακάκια με τα δυο κουμπιά μπορούν να αναδείξουν τους ώμους σου και να επιμηκύνουν τον κορμό σου, δείχνοντας σε πιο αδύνατο.

 

Αν είσαι αδύνατος

Το απόλυτο trend στα ανδρικά κουστούμια είναι να ξεφεύγεις από τον συνηθισμένο φαρδύ γιακά. Επέλεξε έναν στενό γιακά όχι μεγαλύτερο από 6 πόντους, για να ταιριάζει με τον σωματότυπο σου. Επίσης μπορείς να διαλέξεις ένα κουστούμι το οποίο έχει ενίσχυση διπλού υφάσματος στο στέρνο, ιδανικό για αδύνατους άντρες, αφού το επιπλέον ύφασμα μπορεί να προσθέσει λίγο περισσότερο όγκο.

 

Αν είσαι ψηλός

Οι ψηλοί άντρες πρέπει να επιλέγουν σακάκια με 3 κουμπιά, διότι το τρίτο κουμπί είναι το ιδανικότερο για το ύψος σου, σε αντίθεση με τα σακάκια που έχουν δυο κουμπιά και μπορούν να επιμηκύνουν ακόμη περισσότερο τον κορμό σου.

Απέφυγε όμως τα κοντά παντελόνια και σακάκια. Αυτό το στυλ ταιριάζει ιδανικά σε άντρες με μέτριο ύψος, αν όμως το φορέσεις εσύ θα φαίνεται ξένο πάνω σου.

 

Στυλ και Πρακτικότητα: Οι πιο μοδάτες βαλίτσες ταξιδιού!