Ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεώσεις τα παπούτσια σου!

0
766

Το να έχεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια στη ντουλάπα σου αποτελεί ίσως ένα από τα βασικότερα κομμάτια της ανδρικής σου γκαρνταρόμπας, αλλά δεν χρειάζεται να ξοδεύεις μια μικρή περιουσία κάθε φορά που το δέρμα τους θαμπώνει. Μια ειδική κρέμα παπουτσιών είναι ένας αρκετά οικονομικός τρόπος για να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση την ποιότητα των παπουτσιών σου και να φαίνονται σαν καινούργια!

 

Πως να απομακρύνεις τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα ρούχα της γυμναστικής σου!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους επίσης για να διατηρήσεις τα δερμάτινα παπούτσια σου καινούργια και ανανεωμένα, είναι να αφιερώσεις χρόνο για να τα γυαλίσεις, ειδικότερα πριν από μια βροχερή μέρα. Όχι μόνο  αποτελεί μια καλή εξάσκηση στο να γυαλίζεις τα παπούτσια σου τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, αλλά επίσης το κερί στο βερνίκι ή στη κρέμα μπορεί να «σφραγίσει» το δέρμα και να τα προστατέψει από την υγρασία, τη βρωμιά και το αλάτι.

Το βερνίκι είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αλλάξεις το look των παπουτσιών σου. Αν θέλεις να κάνεις ένα καινούργιο ζευγάρι δερμάτινα καφέ παπούτσια να φαίνονται περισσότερο κλασικά, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα πιο σκούρο βερνίκι. Το μαύρο ή το σοκολατί καφέ βερνίκι πάνω σε ένα ζευγάρι καφέ δερμάτινα παπούτσια θα τους δώσει ένα παλιωμένο φορεμένο look χωρίς να χρειάζεται να καταστρέψεις το δέρμα τους για να το πετύχεις.

Αν θέλεις να ανανεώσεις τα σουέντ παπούτσια σου, υπάρχουν πολλά διαφορετικά εργαλεία για να τα διατηρήσεις καινούργια. Επένδυσε σε ένα καλής ποιότητας σπρέι για σουέντ υφάσματα, το οποίο θα αντιστέκεται στην υγρασία και σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες και τα στοιχεία της φύσης. Δοκίμασε το σπρέι όμως πρώτα σε ένα μικρό και όχι τόσο εμφανές σημείο του παπουτσιού σου για να βεβαιωθείς πως δεν επηρεάζει το χρώμα τους και στη συνέχεια άπλωσε το σε όλο το παπούτσι σου.

Για τις γρατζουνιές και τα γδαρσίματα, χρησιμοποίησε μια ειδική γόμα για σουέντ η οποία θα απομακρύνει όλους τους λεκέδες και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη περιποίηση των παπουτσιών σου με μια ειδική βούρτσα για σουέντ για να επαναφέρεις το πέλος στην αρχική του μορφή.

Αν το πρόβλημα βρίσκεται περισσότερο στις σόλες των παπουτσιών σου και όχι τόσο στο δέρμα, το προτιμότερο είναι τα πας σε έναν τσαγκάρη για να αλλάξεις τις σόλες σου. Σίγουρα αυτός ο τρόπος είναι πολύ πιο οικονομικός από το να αγοράσεις καινούργια παπούτσια!

 

Για ποιο λόγο κάθε άντρας πρέπει να έχει μια ατμομηχανή ρούχων στο σπίτι του!