Μαθήματα στυλ: Τα είδη του καρό!

0
1437

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε και πολύ εξοικειωμένοι με τα διαφορετικά του είδη και να τα αποκαλούμε όλα καρό, αλλά ποτέ δεν έβλαψε κανέναν μια πιο εξειδικευμένη γνώση!

Βέβαια εντάξει, δεν χρειάζεται να γνωρίζεται τις άπειρες παραλλαγές του καρό, αλλά κάποιες βασικές από αυτές μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στο μέλλον!,

1. Plaid και Tartan

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μοτίβο, το οποίο οι βρετανοί ονομάζουν tartan ενώ οι αμερικάνοι plaid. Επειδή όμως τα περισσότερα plaids είχαν κάθετες και οριζόντιες γραμμές σε διάφορα πάχη, μοτίβο γνωστό και ως tartan, οι δύο όροι με τον καιρό μπερδεύτηκαν. Σήμερα και τα δυο σημαίνουν περίπου το ίδιο. Αυτό το καρό μοτίβο παραπέμπει πάντα στην πατρίδα του, τη Σκωτία, ενώ αργότερα συνδέθηκε με τις στολές στα καθολικά σχολεία και τα ρούχα της αμερικανικής εργατικής τάξης.

2. Argyle

Είναι το καρό που συναντάς συνήθως σε πουλόβερ και κάλτσες, με επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε σχήμα ρόμβου, σαν “διαμάντια” που αλληλοκαλύπτονται.

Τα 5 σημαντικότερα στυλιστικά λάθη που κάνεις ένας άντρας. Συμβουλές διόρθωσης!

3. Houndstooth ή Pied de Poule

Η αγγλική λέξη που το περιγράφει σημαίνει “το δόντι του σκύλου” ενώ η γαλλική “το πόδι του πουλιού”. Είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο από ασύμμετρα τετράγωνα με μυτερές άκρες, και παραδοσιακά εμφανίζεται ασπρόμαυρο.

4. Madras

Πήρε το όνομά του από την πόλη της Ανατολικής Ινδίας και πρόκειται για ένα σύνολο από τετράγωνα και γραμμές ανάλαφρων ή έντονων χρωμάτων που τέμνονται δημιουργώντας ένα πολύχρωμο αποτέλεσμα.

Αντρικά μαθήματα στυλ από το κόκκινο χαλί των Όσκαρ 2015!

5. Gingham ή Vichy

Αυτό το καρό δημιουργείται από δύο ισοπαχείς γραμμές, συνήθως μια λευκή και μια σε έντονο χρώμα, οι οποίες συναντιούνται κάθετα και οριζόντια και δημιουργούν συμμετρικά τετράγωνα. Ως επί το πλείστον απαντάται σε μπλε ή κόκκινο και θυμίζει, μάλλον, πικνίκ….

Για περισσότερα αντρικά θέματα κάντε like στη σελίδα του Manslife στο facebook:https://www.facebook.com/manslife.gr