3 σπουδαία συλλεκτικά ρολόγια

0
1488

Δεν υπάρχει κανένα αξεσουάρ συνδεδεμένο με την αντρική ταυτότητα και φύση όσο ένας χρονογράφος. Είναι το ακριβό δώρο σε ένα γάμο, το δώρο ενός πατέρα στο γιο του, το οικογενειακό κειμήλιο που αυξάνει σε αξία χρόνο με το χρόνο. Ο χρονογράφος είναι κάτι που κάθε άντρας πρέπει να έχει είτε πρόκειται για έναν καινούριο και υπερσύγχρονο είτε για ένα σπάνιο vintage κομμάτι που τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα και την συνολική του εμφάνιση. Εδώ διαλέξαμε τρεις συλλεκτικούς χρονογράφους που μπορείτε να αποκτήσετε στη διεθνή αγορά.

Κλιπ Γραβάτας: Οι 5 βασικοί κανόνες για να φορέσεις σωστά το πιο στιλάτο ανδρικό αξεσουάρ!

Rolex Submariner 16610LV

 

Το Rolex Submariner 16610LV κυκλοφόρησε στην 50ή επέτειο της σειράς Rolex Submariners και μπορεί να αναγνωριστεί, εύκολα, από το πράσινο ένθετο στεφάνης που ονομάζεται «Kermit» στη γλώσσα των συλλεκτών. Η σχετικά μικρή διάρκεια παραγωγής έχει καταστήσει την εύρεση των γνήσιων μοντέλων πολύ δύσκολη. Αναζητήστε μοντέλα με τα αρχικά χαρτιά εγγύησης και βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός αναφοράς τελειώνει στο ‘LV’.  Οι τιμές για το 16610LV ξεκινούν από περίπου 7000 ευρώ.

 

Rolex Day Date 1800 series

 

Οι συλλέκτες το λένε το ρολόι των προέδρων και όχι άδικα αφού το έχουν φορέσει πολλοί εγνωσμένοι πολιτικοί. Διατίθεται μόνο σε πολύτιμα μέταλλα και συγκεκριμένα κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό, λευκό χρυσό και λευκόχρυσο – και μπορείτε να το αναγνωρίσετε από το «βαθμιδωτό» dial- Τα περισσότερα έχουν πωληθεί με το “προεδρικό” μπρασελέ αλλά υπάρχουν και μοντέλα με λουράκια από δέρμα. Οι τιμές ξεκινούν από τις 7000 ευρώ αλλά συνήθως κοστίζουν πάνω από 8500 στην αγορά.

Πως να διαλέξεις το κατάλληλο κουστούμι ανάλογα με το σωματότυπο σου!

Vintage Omega Speedmaster Professional

 

Αυτός ήταν ο χρονογράφος των πρώτων αστροναυτών και κατοίκων των διαστημικών σταθμών. Ένας από τα πρώτα μοντέλα μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί στην ιστορική αποστολή του Apollo 11. Αναμενόμενα ήταν και ένας από τους πιο ακριβής και ανθεκτικούς. Για ένα τέτοιο αριστούργημα θα χρειαστεί να πληρώσετε σίγουρα πάνω από 3000 ευρώ και για τα πιο πρόσφατα μοντέλα πάνω από 10 χιλιάδες. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίστε ότι δεν υπάρχουν φθορές στο χρώμα και στην κάσα του ρολογιού που να μειώνουν την αξία του.

Έξυπνα tips για να επιλέξεις την ιδανική κολόνια για σένα!