Μερικά tips για να ανακαινίσετε τον χώρο σας μόνοι σας και χωρίς περιττά έξοδα…

0
16402

Ήρθε η ώρα να τα αλλάξεις όλα ή όσα σου επιτρέπει το budget, ο χρόνος και ο χώρος σου.

Υπάρχουν ευτυχώς αρκετά είδη ανακαίνισης για να διαλέξεις.

Decor & design: 6 Εντυπωσιακές κουζίνες που θα σου ανοίξουν την όρεξη.. για μαγείρεμα!

– Μίνι ανακαίνιση: Αν αυτό που θες να αλλάξεις είναι ο αέρας του σπιτιού σου. Για παράδειγμα μπορείς να βάψεις τους χώρους του σπιτιού σου, να βάλεις ταπετσαρία, να αλλάξεις κουρτίνες, την διαρρύθμιση των επίπλων σου ή ακόμα και να αγοράσεις καινούργια.

– Μεσαία ανακαίνιση: Εδώ είναι αν θες να αλλάξεις εκτός από υφάσματα και χρώματα, αλλά και τις συσκευές του σπιτιού, πόρτες, κουφώματα, ντουλάπια ή και όλα τα έπιπλα σου.

– Ολική ανακαίνιση: Αν θες να αλλάξεις τις υδραυλικές ή και ηλεκτρολογικές σου εγκαταστάσεις, πατώματα, ακόμα και να γκρεμίσεις κάποιον τοίχο.

Για απλές συμβουλές ανακαίνισης, θα βρεις πολλές online είτε σε διάφορα περιοδικά και έντυπα. Αν όμως επιλέξεις να τα αλλάξεις όλα ή σχεδόν όλα, θα χρειαστείς επαγγελματική βοήθεια. Αρχιτέκτονας μηχανικός, διακοσμητής, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, είναι οι επαγγελματίες που μπορούν να σε βοηθήσουν ανάλογα με τις αλλαγές που θες να πραγματοποιήσεις στον χώρο σου.

Το κόστος εξαρτάται για κάθε ανακαίνιση. Στην 1η περίπτωση εσύ θα κάνεις αναζήτηση υλικών, χρωμάτων και επίπλων της επιλογής σου, οπότε μπορείς να κάνεις έρευνα αγοράς που να καλύπτει την τσέπη σου. Μια χονδρική προσέγγιση τιμών μιας ανακαίνισης μπορεί να είναι έως 300?/τ.μ. ανάλογα με το είδος που θα επιλέξεις. Στην περίπτωση που θα επιλέξεις κάποιο συνεργείο ή επαγγελματίες για τις αλλαγές, να θυμάσαι ότι μπορείς να επιλέξεις πακέτα ανακαινίσεων που κυμαίνονται από 3.000? έως 20.000?.

Να προσέξεις όλες οι εργασίες να μην γίνονται στις ώρες κοινής ησυχίας για να μην έχεις προβλήματα με την γειτονιά ή τον νόμο. Να έχεις μια γενική εικόνα για το σπίτι σου μετά την ανακαίνιση, γιατί η συχνή αλλαγή γνώμης κοστίζει χρόνο και κυρίως χρήμα. Και άλλαξε τα όλα!

Βάψε μόνος σου το σπίτι: Συμβουλές για το σωστό χρώμα στα δωμάτια του!