Την Τετάρτη 20 Ιουλίου το 70ο ελληνικό ντέρμπι στον Ιππόδρομο

0
380

Η απόλυτη ιπποδρομία με τα καλύτερα καθαρόαιμα ελληνικά άλογα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Μαρκόπουλο.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΟΠΑΠ που εδώ και επτά μήνες έχει αναλάβει τη διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών, υπόσχεται μοναδικές κούρσες και πλούσιο θέαμα στον στίβο κατά το 70ο ελληνικό ντέρμπι. Tο ντέρμπι διαχρονικά θεωρείται η κούρσα της χρονιάς και αποτελεί πόλο έλξης για τους έλληνες ιδιοκτήτες, προπονητές, αναβάτες, ιπποπαραγωγούς και πάνω απ’ όλα φιλίππους. Τα άλογα που παίρνουν μέρος και θα διεκδικήσουν το κύπελλο είναι καθαρόαιμα ηλικίας  τριών ετών και θα αγωνιστούν για τη νίκη καλύπτοντας απόσταση των 2.400 μέτρων. Αναμενόμενα η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη.

Όσα θέλεις να ξέρεις για το τέννις!

Στην ξεχωριστή αυτή ημέρα στο Μαρκόπουλο, οι  Ιπποδρομίες ΑΕ έχει οργανώσει τα πάντα για να προσφέρει ένα συναρπαστικό θέαμα. Υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία σε όλους όσοι βρεθούν στον ιππόδρομο σε μία ατμόσφαιρα γιορτής στους ανακαινισμένους χώρους. Κορυφαίοι αθλητές από όλα τα αθλήματα θα δώσουν το παρόν βραβεύοντας τους μεγάλους νικητές, γονείς και μικρά παιδιά θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες με εκπλήξεις και βέβαια τη λήξη των ιπποδρομιών θα ακολουθήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα μεγάλο πάρτι με dj και την μοναδική ορχήστρα του Σταύρου Ρωμανού να φτιάχνει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα με αγαπημένους jazz και swing ήχους .

H είσοδος του ιπποδρόμου είναι δωρεάν για όλους και μάλιστα όπως ήδη γίνεται κάθε Τετάρτη θα υπάρχει συνεχής δωρεάν μεταφορά με πούλμαν από και προς τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο Κορωπί. 

Krav Maga: Μια διαφορετική και επικίνδυνη πολεμική τέχνη!

Τα άλογα καλπάζουν ξανά στο Μαρκόπουλο

Έξι μήνες συμπληρώθηκαν από την επαναλειτουργία του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και ο θετικός απολογισμός επισφραγίζει τις προσπάθειες της  «Ιπποδρομίες ΑΕ», θυγατρικής του ΟΠΑΠ, που σε χρόνο ρεκόρ, δημιούργησε νέα γερά θεμέλια με βάση τα διεθνή στάνταρ για την αναγέννηση του θεσμού στην Ελλάδα.

Το νέο κεφάλαιο άνοιξε στις 22 Ιανουαρίου 2016, οπότε πραγματοποιήθηκε η μεγάλη πρεμιέρα των ελληνικών ιπποδρομιών στις πλήρως ανακαινισμένες και σύγχρονες ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου από την Ιπποδρομίες ΑΕ. 

Η ιπποδρομιακή  κοινότητα πλέον αισιοδοξεί για το μέλλον του ελληνικού ιπποδρόμου και εκφράζει την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η διοίκηση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν οι εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου αποτέλεσαν πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, τόσο για τις προγραμματισμένες ιπποδρομίες, όσο και για τις μεγάλες γιορτές που διοργάνωσαν οι  Ιπποδρομίες ΑΕ, με σπορ , θέαμα, στοίχημα, αλλά και δράσεις με άλογα και πόνι για τα παιδιά.

Πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση, τιμήθηκαν οι αναβάτες- θρύλοι,  που διαμόρφωσαν την ιστορία του αθλήματος στη χώρα και ανακοινώθηκε η στήριξη των αναβατών με αναπηρία, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την περίοδο Σεπτεμβρίου –Δεκεμβρίου 2016, θα ενισχυθούν τα έπαθλα σε κούρσες δύο, τριών και τεσσάρων ετών –με ορισμένες εξαιρέσεις– με ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν νέες εργασίες συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, που ήδη έχει αναμορφωθεί πλήρως.

Τα 10 πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο [vid]