Ο Γκμοχ θα κέρδιζε – ο Φερέιρα δεν είναι μάγος!

0
307

Οι δηλώσεις του Γκμοχ ,για το παιχνίδι της Τετάρτης, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και «προκλητικές». Την βαθιά επιθυμία του να ήταν στο πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάρτσα, εκφράζει ο Γιάτσεχ Γκμοχ  με μια απλή πρόταση: «Θα ήταν πολύ ωραίο να κερδίσω την Μπαρτσελόνα», ενώ συμπληρώνει,«Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στο Champions League; Η επαγγελματική μου ζωή είναι γεμάτη, αλλά θα ήταν πολύ ωραίο να κερδίσω την Μπαρτσελόνα. Γιατί όχι; Πιο έτοιμος ήμουν για τον αγώνα με την Μπάρτσα. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν περιμένεις να παίξεις πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, γιατί θα φας 4-5 γκολ. Υπάρχουν όμως ομάδες που πέτυχαν… Η Ιντερ, η Ρούμπιν Καζάζ, η Κοπεγχάγη. Αν και η Μπαρτσελόνα είναι σε τοπ φόρμα".». Όταν την ίδια ώρα, ο Φερέϊρα δηλώνει, «Δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα, άμεσα. Δεν είμαι μάγος. Όποιος αξίζει και δείχνει στις προπονήσεις αυτά που θέλω, θα παίζει. Όπως και αν λέγεται, όσο χρονών και αν είναι. Θέλω να χαρείτε το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο το έργο μας αλλά πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους".

Ο Γκμοχ μίλησε ακόμα:

Για τον Φερέιρα σχολίασε:"Ήταν στη Μάλαγα, είναι Πορτογάλος και θα είναι προετοιμασμένος. Εγώ πάντως ήμουν προετοιμασμένος για το πώς θα φρενάρω την Μπάρτσα".

Γιατί δεν μπορούσε να μείνει περισσότερο στους πράσινους:"Το βασικό πράγμα στη ζωή είναι να ξέρεις πότε θα πεις τέλος, γιατί μετά τα πράγματα δυσκολεύουν.Δεν έχω φυσικές δυνάμεις να δουλεύω όπως όταν ήμουν πιο νέος. Για εθνική ομάδα ή για λίγο είμαι έτοιμος, γιατί το μυαλό μου είδατε πως δουλεύει καλά. Δεν γέρασα. Οι γνώσεις μένουν και συνεχώς ενημερώνομαι".

 Πως και ήρθε, έστω και για λίγο στον Παο:"Την Κυριακή το μεσημέρι με πήρε ο Νίκος Πατέρας τηλέφωνο και μου λέει "Γιάτσεκ θέλω βοήθεια". Εγώ του απάντησα: "Εντάξει πρόεδρε". Μου ζήτησε να βοηθήσω γιατί τα πράγματα χειροτέρευαν και χρειαζόταν αλλαγή".

Η συνεισφορά του στο παιχνίδι με Ηρακλή:"Πρέπει να βρεις το κουμπί. Είμαι χαρισματικός και προπονητής με πείρα. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις τις δυνατότητες κάθε παίκτη. Είδατε πόσες μπάλες πήρε από αριστερά και δεξιά ο Σισέ; Είδατε γκολ από στημένες φάσεις; Αυτά είναι λίγα από τα πολλά. Το ποδόσφαιρο είναι λογαριασμός του λάθους. Όποιος κάνει τα πιο λίγα, κερδίζει. Κάναμε λάθη στην αρχή, μετά είχαμε όλο το χρόνο να τα διορθώσουμε. Μετά είδατε παίκτες λιοντάρια; Οι Ζιλμπέρτο, Σισέ, Γκαρσία, Βύντρα, Καραγκούνης, Μπουμσόνγκ πέρασαν μεγάλες δόξες στην καριέρα τους".

Πως τον υποδέχτηκαν οι παίχτες του Τριφυλιού: "Είμαι κάθε μέρα στην ομάδα. Δεν ήμουν ξένος. Ξέρω τον Σισέ από τις ακαδημίες της Οσέρ. Αν είσαι από την ίδια… πάστα, δεν είναι δύσκολο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια".