Η Samsung και το Sailing Spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά εισάγουν την τεχνολογία στην εκμάθηση ιστιοπλοΐας

0
754

Η Samsung σε συνεργασία με το Sailing Spot του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά εισάγουν την τεχνολογία στην εκμάθηση ιστιοπλοΐας. Με τις συσκευές Gear VR, την κάμερα Gear 360 και το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung, οι ιστιοπλόοι αποκτούν μια νέα εμπειρία εκπαίδευσης.

Αθήνα – 29 Μαρτίου 2017 – H Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το Sailing Spot, το τμήμα εκπαίδευσης ενηλίκων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, προσφέρουν μια νέα εμπειρία στην εκπαίδευση της ιστιοπλοΐας. Με όραμα να μετασχηματίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, εισάγουν την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) προκειμένου να προσφέρουν πιο αποδοτική, ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία μάθησης.

«Η δουλειά μου στη θάλασσα γίνεται με πολύ πιο έξυπνο τρόπο και τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται. Νιώθω ότι ξεκινήσαμε κάτι που θα βάλει την εκπαίδευση στην ιστιοπλοΐα σε τελείως νέα τροχιά», δήλωσε ο κ. Άκης Τσαρούχης, επικεφαλής του Sailing Spot.

Παραδοσιακά, η μετάδοση της ναυτικής τέχνης από τον προπονητή στον εκπαιδευόμενο γινόταν με θεωρία, διάβασμα και πολλές ώρες πρακτικής εξάσκησης, συνήθως αρκετά κοπιαστικές.

Πλέον, με την Gear 360 κάμερα της Samsung, η ομάδα ιστιοπλόων έχει τη δυνατότητα να απαθανατίσει την προπόνηση στη θάλασσα σε πραγματικό χρόνο και στη συνέχεια να τη μεταφέρει στην αίθουσα εκμάθησης μέσω του Gear VR, με το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να δουν το ιδιαίτερα ρεαλιστικό περιεχόμενο που έχουν καταγράψει. Έτσι, η θεωρητική εκπαίδευση και η αναλυτική παρουσίαση της προπόνησης αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη, καθώς βασίζονται στην αναμετάδοση της πραγματικής εμπειρίας του εκπαιδευόμενου και της ομάδας. Ο εξοπλισμός της ομάδας ολοκληρώνεται με το smartwatch της σειράς Gear S της Samsung το οποίο ενισχύει την ασφάλεια στο σκάφος, προσφέροντας τη δυνατότητα ειδοποίησης του προπονητή σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού. Χάρη στην ανθεκτικότητά τους σε νερό και σκόνη, οι συσκευές της Samsung χρησιμοποιούνται άφοβα κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη θάλασσα.

Η ψηφιακή τεχνολογία, λοιπόν, ενορχηστρώνεται με μια πληθώρα εφαρμογών και ασκήσεων, τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον προχωρημένο ιστιοπλόο, αλλάζοντας ριζικά τη διαδικασία της εκπαίδευσης κάθε επιπέδου και μετατρέποντας τη σε μια αποδοτική, διασκεδαστική και ασφαλή εμπειρία.

Σχετικά με τη Samsung Electronics Co., Ltd.

Η Samsung Electronics Co, Ltd. εμπνέει τον κόσμο και διαμορφώνει το μέλλον με ιδέες και τεχνολογίες, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο των τηλεοράσεων, smartphones, wearable συσκευών, tablets, οικιακών συσκευών, ιατρικών συσκευών, συστημάτων δικτύου, ημιαγωγών και LED λύσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας στο www.samsung.com/gr και το Samsung Newsroom στο news.samsung.com.

Σχετικά με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, όμιλος Ολυμπιονικών, έκλεισε φέτος τα 80 χρόνια ιστορίας του στην Ελληνική ιστιοπλοΐα. Λειτουργώντας πρότυπες ακαδημίες για εκμάθηση ιστιοπλοΐας για κάθε ηλικία, έχει καταφέρει πέρα από το να διαδώσει το άθλημα, να πρωταγωνιστούν αθλητές του συνεχώς στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο site μας www.iop.gr και το sailing spot microsite www.iop.gr/sailingspot