Η Google μετατρέπει το I-Pace της Jaguar σε αυτο-οδηγούμενο taxi

0
11226

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Jaguar, I-Pace, της Jaguar εκτιμάται, ως άξιος αντίπαλος του Μοντέλου Χ της Tesla. Αλλά έχει ένα μεγάλο πράγμα που λείπει από τη φαρέτρα του: την αυτόματη οδήγηση.

 

Με κάθε ευκαιρία, ο Elon Musk έχει καυχηθεί ότι οι ενημερώσεις λογισμικού με δυνατότητα λήψης θα αυξήσουν τις ικανότητες αυτόνομης οδήγησης των αμαξιών Tesla – δεν απαιτείται κάτι επιπλέον. Τώρα η Jaguar έρχεται στο προσκήνιο να κερδίσει τη ρεβάνς!

 

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα αμάξια αυτόνομης οδήγησης για να δημιουργήσει ένα τεράστιο στόλο αυτόνομων αυτοκινήτων. Η Jaguar πρόκειται να αναπτύξει μια έκδοση αυτο-οδήγησης του I-Pace με τη Waymo. Η εταιρεία είναι η αυτόνομη τεχνολογία της Google που αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

 

“Η Waymo Jaguar I-Paces, εξοπλισμένη με την τεχνολογία αυτο-οδήγησης της Waymo, θα ξεκινήσει δοκιμές αργότερα μέσα στο έτος”, ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Δήλωσαν ότι θα κατασκευαστούν 20.000 αυτόνομα οχήματα I-Pace μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και θα προστεθούν στη γκάμα οχημάτων της Waymo.

 

Η Waymo σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα “στόλο” αυτόνομων οχημάτων που θα λειτουργήσουν ως ταξί μέσα στο 2018. Η εταιρεία δοκιμάζει την αυτόνομη τεχνολογία της σε δημόσιους δρόμους από το 2016 και το Νοέμβριο του 2017 ανακοίνωσε ότι η πρώτη της υπηρεσία ταξί θα είναι στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.

 

“Με την πάροδο του χρόνου, θα καλύψουμε μια περιοχή μεγαλύτερη από το μέγεθος του Λονδίνου, ενώ θα προσθέτουμε περισσότερα οχήματα όσο μεγαλώνουμε”, δήλωσε η Waymo σε μια δήλωση την εποχή εκείνη.

 

Δυστυχώς, όμως αυτή η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά το ατύχημα που προκάλεσε ένα self-driving αυτοκίνητο Uber που προκάλεσε το θάνατο ενός πεζού, πάλι στο Φοίνιξ.

 

Η εταιρεία της Google λέει ότι οι άνθρωποι που ζουν στο Φοίνιξ θα είναι σε θέση να παραγγείλουν τα αυτοκίνητα του Waymo για να τα οδηγήσουν στη δουλειά, στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού. Στις αρχές του 2018, η εταιρεία παρήγγειλε χιλιάδες minivan της Chrysler Pacifica από τη Fiat Chrysler Automobiles.

 

 

 

residential_small.jpg

 

 

Ωστόσο, οι Waymo και Jaguar δηλώνουν ότι το τροποποιημένο I-Pace θα λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση στο minivan της Chrysler. Λένε ότι το I-Pace θα είναι ένα “premium” ηλεκτρικό αυτοδιαχειριζόμενο όχημα.

 

 

Η Jaguar ισχυρίζεται επίσης ότι το I-Pace, που ξεκινάει από 63,495 δολάρια, μπορεί να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ την ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ την ώρα (124mph) και μπορεί να φορτίσει την μπαταρία στο 80% σε 45 λεπτά , όταν χρησιμοποιείται τροφοδοτικό 100 KW DC.