Blackfly: Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο!

0
11536

Επιτέλους έγιναν τα αποκαλυπτήρια για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που δε χρειάζεται άδεια χειριστή για να λειτουργήσει στην Καλιφόρνια!

 

Το BlackFly μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 25 μίλια (40 χλμ.) Με ταχύτητα 62 μίλια / ώρα. Οι κατασκευαστές του λένε ότι τελικά θα κοστίσει το ίδιο με ένα τυπικό αυτοκίνητο αθλητικής χρήσης, αλλά τα πρώτα μοντέλα θα είναι πιο ακριβά. Ανακάλυψε την Πέμπτη ότι η εταιρεία χρηματοδοτείται από τον συνιδρυτή της Google Larry Page. Ο κ. Page βρίσκεται επίσης πίσω από το Kitty Hawk, ένα ξεχωριστό αμερικανικό εκκίνησης που δοκιμάζει αυτή τη στιγμή τα προσωπικά του αεροσκάφη στο Λας Βέγκας. Αρκετά άλλα ανταγωνιστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο δημιουργός της BlackFly είναι η εταιρεία Opener που εδρεύει στο Palo Alto. Το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί στον Καναδά, όπου η αεροπορική αρχή της χώρας έχει επιτρέψει τη χρήση του.

 

Όπως και το Kitty Hawk, το BlackFly θα μπορούσε ίσως να περιγραφεί με περισσότερη ακρίβεια ως ανθρωποειδές. Δεν έχει σχεδιαστεί για να οδηγείται σε δρόμους. Το όχημα μεταφέρει ένα άτομο σε ένα μικρό πιλοτήριο, το οποίο τροφοδοτείται από “οκτώ συστήματα πρόωσης, που απλώνεται σε δύο πτέρυγες”. Λειτουργεί καλύτερα, λέει ο Opener, όταν απογειώνεται και προσγειώνεται από χερσαίες επιφάνειες.

 

“Κοιτώντας το BlackFly να πετά εντυπωσιάστηκα”, δήλωσε ο Darren Pleasance, διευθυντής του Συλλόγου Πειραματικών Αεροσκαφών των ΗΠΑ. “Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο.” Ενώ το όχημα δεν θα απαιτεί άδεια πιλότου, η Opener δήλωσε γθα προφύλαξη ότι οι αναβάτες θα πρέπει να υποβληθούν σε πρόγραμμα κατάρτισης για να εξοικειωθούν.

 

“Παρόλο που δεν απαιτείται από τους κανονισμούς της Federal Aviation Administration, οι διαχειριστές της BlackFly θα υποχρεούνται να ολοκληρώνουν επιτυχώς τη γραπτή εξέταση του FAA Private Pilot και επίσης να ολοκληρώνουν την εξοικείωση με την εταιρεία και την εκπαίδευση των χειριστών”, ανέφερε.

 

_102495939_whatsubject.jpg

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Opener, Marcus Leng, δήλωσε ότι οι έλεγχοι επί του σκάφους προσέφεραν “άμεση ικανοποίηση”.

 

“Έχεις πλήρη διοίκηση του τρισδιάστατου χώρου”, δήλωσε στον ανταποκριτή της CBS News John Blackstone.

 

“Όταν πιέζετε το μπράτσο για να ανεβείτε, έχετε απόλυτο πλήρη έλεγχο. Όταν σταματήσετε στη μέση του αέρα και βγείτε από το χειριστήριο, το αεροσκάφος παγώνει.

 

“Και όταν λέω ότι παγώνει … κυριολεκτικά παγώνει στον αέρα”.

 

Το BlackFly μπορεί επίσης να πετάξει αυτόνομα, είπε ο κ. Leng.

 

“Θα συντρίφθούν; Πιθανώς”

 

 

_102495938_whatsubject.jpg

 

Το Opener ενώνει έναν μακρύ κατάλογο εταιρειών που κυνηγούν το απόλυτο όνειρο επιστημονικής φαντασίας για ένα αυτοκίνητο που πετάει και χάρη στις ταχείες βελτιώσεις στις ικανότητες του drone, το μέλλον φαίνεται πιο κοντά από ποτέ.

 

Εκτός από τις BlackFly και Kitty Hawk, εταιρείες όπως η Uber επιδιώκουν επίσης να μπουν στην αγορά των αεροσκαφών – αν υπάρχει πράγματι κάτι τέτοιο. Το Μουσείο Αεροπορίας Hiller στη Βόρεια Καλιφόρνια είναι ένα νεκροταφείο αποτυχημένων προσπαθειών για τη δημιουργία ενός πετάγματος αυτοκινήτου.

 

Ωστόσο ο επικεφαλής του μουσείου, Willie Turner, πιστεύει ότι αυτή η τελευταία παρτίδα θα μπορούσε να είναι κάτι – όσο οι αεροπορικές αρχές μπορούν να φιλοξενήσουν τις νέες ιδέες. «Τώρα έχουμε την τεχνολογία», είπε. “Αλλά οι κανονισμοί είναι” καλά δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό “. Δεν το καταλαβαίνουν. ” Πρόσθεσε: “Τώρα θα συντρίψουν; Πιθανόν, αλλά τα αυτοκίνητα συντρίβονται καθημερινά.

 

“Μπορεί και να πάει στραβά, αλλά θα είναι πολύ καλύτερό από το σύστημα που έχουμε τώρα.”