Αφιέρωμα μπάλα: Τα πιο παράξενα γήπεδα του κόσμου!

0
779

Γιατί μπορεί στην ΑΕΚ να κλαίγονται ακόμα για τη Φιλαδέλφεια, όμως το παρακάτω αφιέρωμα αποκαλύπτει πολλά! Αυτά είναι τα πιο παράξενα γήπεδα στον κόσμο, έιτε για την τοποθεσία τους είτε για τις…κερκίδες του.

Βενεζουέλα, Καράκας Cocodrilos Sports Park : Ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, που αποτελεί την έδρα των Caracas FC και βρίσκεται διπλά σε αυτοκινητόδρομο.

Φωτο-αφιέρωμα: Τα εκπληκτικά γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!

Πορτογαλία, Μπράγκα Rocky Stadium: Ένα από τα πιο ακριβά και παράξενα γήπεδα στον κόσμο. Ο τεράστιος βράχος που βρίσκεται από πάνω του δυσκόλεψε την ανέγερσή του, που τελικά κόστισε 122 εκατομμύρια δολάρια.

Ιαπωνία, Οσάκα Baseball Stadium : Έχετε δει πόλη μέσα σε γήπεδο;  Η χωρητικότητα είναι 31.379

Βραζιλία Eco-Stadium Janguito Malucelli: Αυτό λέγεται αειφόρος ανάπτυξη. Είναι από τα λίγα οικολογικά γήπεδα στον κόσμο.

Νήσοι Φερόε, Eidi Stadium: Οι Νήσοι Φερόε, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ένα γήπεδο δίπλα στη θάλασσα. Τις μπάλες που πέφτουν στο νερό συλλέγει ένας βαρκάρης.

Σιγκαπούρη, Marina Bay: Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από χάλυβα, πάνω σε πλωτή εξέδρα. Έχει 390 μέτρα μήκος και 270 μέτρα πλάτος. Μπορεί να αντέξει συνολικό βάρος 9.000 ανθρώπων. Οι κερκίδες που βρίσκονται στην στεριά χωράνε 30.000 άτομα.

Perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα γήπεδα

Βουλγαρία, FC Chernomorets Balchik: Αποτελεί έδρα της FC Chernomorets που παίζει στη Β κατηγορία της Βουλγαρίας. Το γήπεδο χωράει 6.000 φιλάθλους που κάθονται στα ιδιαιτέρως άβολα καθίσματα.

Νορβηγία, FC Aalesund: Στο πλαίσο της φιλοσοφίας τους ζωή στη φύση, το γήπεδο έχει τις κερκίδες του μέσα στο δάσος. Εκεί φιλοξενούνται αγώνες γυναικείου πρωταθλήματος.

Νότια Αφρική, Mmabatho Stadium: Κατασκευάστηκε το 1981 από Ρώσους και έχει τις πιο παράξενες κερκίδες που έχουμε δει.

Ουκρανία: Δυστυχώς δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες. Αλλά αυτό είναι που λέμε υπαίθριο άθλημα.

Ο “μάγος” Νεϊμάρ και οι ικανότητές του με την μπάλα! (video)