Skip to main content

Πίσω από τους μύθους κρύβεται πάντοτε ένας… μύθος. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει βαλθεί να μας τρελάνει στα 39 με την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, ως ηγετική φυσιογνωμία της Μίλαν τούτο τον καιρό. Πιο γυμνασμένος από ποτέ, με την οργιώδη φαντασία που τον διακρίνει, μακριά από οτιδήποτε τυποποιημένο. Οι απορίες που προκαλεί η εκπληκτική σωματοδομή του, με την οποία μπορεί ακόμη να «καταπίνει» τους αντιπάλους του, γεννούν συνέχεια καινούρια ερωτήματα. Πριν από αυτά, μην ξεχάσετε να μπείτε εδώ για τα κορυφαία σημερινά προγνωστικα στοιχημα

Για παράδειγμα: Είναι vegan ο Ζλάταν; Τι στο καλό τρώει, πέρα από τη γυμναστική που τον βοηθάει να διατηρείται σε αυτό το επίπεδο;

Σαφή απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς, πέρα από τον ίδιο. Μπορείτε όμως να πιστέψετε ότι ο Ζλάταν θα περιόριζε τον εαυτό του τρώγοντας μόνο χόρτα; Ισως για κάποιο διάστημα να το έκανε, όχι όμως σε σταθερή βάση. Σίγουρα προσέχει τη διατροφή του περισσότερο από παλαιότερα αλλά όχι και να πιστέψουμε ότι έγινε και vegan.

«Στην αρχή της καριέρας μου η διατροφή δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο για μένα. Όταν πήγα στον Άγιαξ το 2001, τρώγαμε αυτό που θέλαμε. Δεν ήταν όπως σήμερα» είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του το 2013, ενώ είχε ακόμα επισημάνει: «Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα έγινε σημαντικό λίγο αργότερα. Φυσικά τότε δεν έπαιζα στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, από το 2008 και μετά έκανα focus πάνω στη διατροφή».

Έδιωξε τους μάγειρες από την Παρί

Όταν πέρασε η πρώτη σεζόν στην Παρί (2012-13), ο Ζλάταν δεν μάσαγε καλά ούτε το φαγητό που του πρόσφεραν ούτε φυσικά τα λόγια του. Χαρακτήρισε τη διατροφή επαναλαμβανόμενη και δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί στη διοίκηση για τη μέτρια ποιότητα, την ώρα που οι συμπαίκτες του έτρωγαν χωρίς να λένε κουβέντα. Αποτέλεσμα; «Οι δύο αρχιμάγειρες απολύθηκαν και στη θέση τους ήρθαν νεότεροι, που αύξησαν την τροφοδοσία και δημιούργησαν πιο ελκυστικά φαγητά, με ένα μόνιμο σταντ φρέσκων ζυμαρικών.

«Σήμερα κάθε ομάδα έχει έναν διατροφικό σύμβουλο που ψάχνει αναλυτικά τι πρέπει να τρώμε και να πίνουμε, όπως και το πότε και πόσο χρειάζεται να φάμε. Όταν είμαι στο σπίτι τώρα, ξέρω τι μπορώ να φάω ώστε να διατηρήσω την ενέργεια μου» δήλωσε πρόσφατα ο έμπειρος επιθετικός της Μίλαν, που αρνείται εδώ και αρκετά χρόνια ότι έχει γίνει χορτοφάγος.

Οι δύο μεγάλες αγάπες

Το 2016 είπε ξεκάθαρα ότι λατρεύει τα μακαρόνια και το falukorv, ένα σουηδικό λουκάνικο που δεν ταιριάζει στην υγιεινή διατροφή των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για μείγμα τριμμένου χοιρινού, βοδινού και κρέατος αλόγου που συνδυάζεται με άμυλο πατάτας, κρεμμύδι, αλάτι και μπαχαρικά. Πολλοί, σε αντίθεση με τον Ιμπραΐμοβιτς, το θεωρούν αηδιαστικό και ό,τι χειρότερο υπάρχει σε επεξεργασμένο κρέας.

«Η γυναίκα μου, η Έλενα, είναι καλή μαγείρισα. Όλοι τρώμε στο σπίτι τα μακαρόνια και το falukorv που φτιάχνει» είχε δηλώσεις κάποια στιγμή ο Ζλάταν, τον καιρό που ήταν στην Αγγλία και φορούσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όπως καταλαβαίνετε, ποτέ δεν είπε «όχι» στο κρέας, ενώ είναι γνωστό ότι πέρα από τις εντυπωσιακές μοτοσυκλέτες που οδηγεί, στον ελέυθερο χρόνο του ασχολείται φανατικά με το ψάρεμα και το κυνήγι.

Για όλα φταίνε οι haters

Βέβαια, το βασικότερο λόγο για να παραμείνει στην πρώτη γραμμή ο τρελός Σουηδός, που έκλεισε τα 39 στις 3 Οκτωβρίου και πατάει ήδη στα 40, τον παίζουν στην καριέρα του εκείνοι που λατρεύουν να τον μισούν. «Όταν διαλύθηκε το γόνατό μου πριν από μερικά χρόνια, έβγαιναν και έλεγαν ότι τελείωσε η καριέρα μου. Εγώ τους λατρεύω γιατί με βοήθησαν να επιστρέψω» είπε και πράγματι γύρισε πιο γυμνασμένος και πιο δυνατός από ποτέ, αποφασισμένος να σκοράρει ξανά με ανάποδα ψαλίδια και με όλους τους απρόβλεπτους τρόπους, όπως έκανε για παράδειγμα στο ματς της 1ης Νοεμβρίου με την Ουντινέζε για το πρωτάθλημα χαρίζοντας τη νίκη στη Μίλαν στο 83ο λεπτό. Ούτως ή άλλως μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια του, δεν πρόκειται να αλλάξει τροπάριο. «Γιατί να περπατήσεις, αφού μπορείς να πετάξεις;» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram μετά από εκείνο το υπέροχο γκολ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε μέχρι να πετύχει το επόμενο…