Ξενοδοχείο ή camping;

0
476

Κακά τα ψέματα στο ξενοδοχείο τα έχεις όλα έτοιμα να σε περιμένουν, πρωινό, έτοιμο στρωμένο κρεβάτι, ένα εντελώς προσωπικό μπάνιο,καθαρό δωμάτιο καθημερινά και αν διαθέσεις παραπάνω χρήματα μπορείς να έχεις και περισσότερες ανέσεις.Το κάμπινγκ, όσο οργανωμένο και να είναι, δεν παύει να αποτελεί μια πιο «ιδιαίτερη» επιλογή και όσοι την προτιμούν πρέπει να είναι έτοιμοι να έρθουν σε επαφή με τη φυσιολατρική τους πλευρά. Αρχικά, ο εξοπλισμός σου είναι δική σου υπόθεση, η σκηνή, οι καρέκλες και όλα όσα πιστεύει ο καθένας ότι θα χρειαστεί. Τα κουβαλάς μαζί σου όταν πηγαίνεις, τα κουβαλάς και όταν φεύγεις.Επίσης, πηγαίνοντας σε ένα κάμπινγκ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τη σκόνη, το χώμα, το στρίμωγμα σε μια σκηνή και όλα τα έντομα που δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες και αυτό από μόνο του είναι ένας σοβαρός λόγος, που πολλοί δεν παίρνουν την απόφαση να κατασκηνώσουν. Επομένως, όσον αφορά το θέμα της άνεσης, το ξενοδοχείο είναι η καταλληλότερη λύση.

Κι ενώ το ξενοδοχείο προηγείται στο θέμα της άνεσης, η αλήθεια είναι πως όσο περισσότερες οι ανέσεις τόσο μεγαλύτερο το κόστος. Δε μπορείς να έχεις μεγάλη ποιότητα χωρίς να την πληρώσεις αδρά και αντίστροφα αν δεν διαθέσεις ένα αξιόλογο ποσό τότε και οι παροχές θα είναι ανάλογες.

Αντίθετα το κόστος στο camping είναι εξαιρετικά χαμηλό και συμφέρει όποιον σχεδιάζει να παρατείνει τις διακοπές του.Όταν σκεφτόμαστε «περιπέτεια» σκεφτόμαστε καταστάσεις που δε βιώνουμε καθημερινά, αλλά το γεγονός ότι μας ταρακουνούν από τις συνήθειές και μας ωθούν να σκεφτούμε και να δράσουμε πέρα από τα όρια της καθημερινής λογικής μας συνεπαίρνει.Στο ξενοδοχείο οι παροχές και οι ανέσεις είναι πάνω-κάτω αυτές που έχουμε συνηθίσει από το σπίτι. Δε λέω πως άνεση και περιπέτεια είναι απαραίτητα αντίθετα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το κάμπινγκ ενδείκνυται περισσότερο για κάποιον που θέλει να ζήσει την περιπέτεια και να ξεφύγει από τα καθημερινά του δεδομένα. Αρχικά δεν είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους, οπότε δεν υπάρχει η έννοια της «απομόνωσης», γεγονός που καθιστά πολύ εύκολες τις γνωριμίες με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές. Έπειτα κάνεις γνωριμίες, έρχεσαι πιο κοντά με άλλους ανθρώπους και μοιράζεσαι μαζί τους εμπειρίες.Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, στο camping υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι από το να σε πιάσει μια αλλεργία μέχρι το να σε κλέψουν μιας και η σκηνή είναι εκτεθειμένη. Στο ξενοδοχείο όπως και να το κάνουμε είναι καλύτερο σε θέμα ασφάλειας, για αυτό κερδίζει αυτόν τον γύρο.Camping: Kανό, ψάρεμα, κολύμβηση, πεζοπορία μέσα στο δάσος, είναι κάποιες από της δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις σε ένα camping. Επίσης πολλά camping έχουν γήπεδα για να παίξεις τένις, βόλεϊ, και πολλά άλλα!Ξενοδοχεία: Αντίθετα, τα ξενοδοχεία είναι απλά ένα μέρος για να κοιμηθείς. Δεν παρέχουν αρκετές δραστηριότητες για να σε κρατήσουν σε εγρήγορση, αν και πολλά έχουν πισίνα, γυμναστήριο, τηλεόραση και πρόσβαση στο internet. Όμως, αυτοί είναι και οι περισπασμοί που οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν όταν πάνε διακοπές!