Βαγγέλης Βουλγαρίδης: Ο στυλάτος ηθοποιός που δεν έγινε ποτέ celebrity

0
5462

Όλοι όσοι είναι λάτρεις των ελληνικών ταινιών της παλιάς εποχής, μπορεί να έχουν ακούσει αμυδρά αυτό το ονοματεπώνυμο. Όταν όμως αντικρίσουν τις φωτογραφίες που αντιστοιχούν στο ονοματεπώνυμο αυτό, τότε θα δουν μία γνώριμη και οικεία φυσιογνωμία.

Ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης (γεν. Αθήνα, 4 Αυγούστου 1942) είναι παλαίμαχος Έλληνας ηθοποιός, κυρίως του σινεμά, όπου υποδύθηκε διάφορους ρόλους “ζεν-πρεμιέ” σε συνολικά 12 ταινίες. Ακόμη, πρωταγωνίστησε σε τρία σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και σε λίγα θεατρικά έργα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και το 1960 έκανε τη δυναμική πρώτη εμφάνιση του στην ταινία του Ορέστη Λάσκου «Νύχτες στο Μιραμάρε». Τότε, ο Γιάννης Δαλιανίδης, του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Ο Κατήφορος» (1961). Η εξαιρετική επιτυχία της ταινίας, αλλά και του ίδιου, οδήγησε στη συνέχεια της συνεργασίας του με τη Φίνος Φιλμ, πρωταγωνιστώντας στις επόμενες ταινίες του Γιάννη Δαλιαννίδη, όπως «Νόμος 4000» (1962) και «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» (1962). Την ίδια δεκαετία διαγράφει και μια αξιόλογη θεατρική πορεία, συνεργαζόμενος με καλούς ελληνικούς θιάσους.

Μέχρι το 1972, χρονιά που σταμάτησε οριστικά τις θεατρικές και κινηματογραφικές του δραστηριότητες, έπαιξε συνολικά σε δέκα ταινίες, πέντε εκ των οποίων της Φίνος Φιλμ. Μεγάλη του επιτυχία θεωρήθηκε και ο ρόλος του στην ταινία «Το Δόλωμα» του Αλέκου Σακελλάριου (1964), δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Συμμετείχε επίσης και σε δύο τηλεοπτικές σειρές, ενώ ήταν παρουσιαστής στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή «Λούνα Παρκ».

 

Σήμερα ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης έχει αποσυρθεί και ζει μία ήρεμη και απλή ζωή.

Οι 12 ταινίες που ΠΡΕΠΕΙ να (ξανα)δεις ύστερα από ένα χωρισμό