Τίποτα το αθώο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Τα στοιχεία που δίνεις χωρίς να το καταλάβεις θα σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη….

0
701
Δεν υπάρχει τίποτα το αθώο στο ίντερνετ και το ακόμα χειρότερο είναι ότι έχει γίνει δεν μπορεί να… “ξε-γίνει”. Εσύ μπορεί να απολαμβάνεις να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου στο instagram, ή να ανεβάζεις τα tweets σου στο twitter και να νομίζεις ότι φαίνονται αυτά που θες εσύ μόνο.. Εκεί είναι και το λάθος που μπορεί να σου στοιχίσει πολλά.. 
 
Το “find-you.jerokuapp” είναι εδώ για να σου αποδείξει ότι ότι ανεβάζεις κρύβει στοιχεία από πίσω που δίνουν πληροφορίες που σίγουρα δεν θα ήθελες να μοιραστείς με όλο τον κόσμο. Προς το παρόν μιλάμε για τις εφαρμογές που η εμφάνιση τοποθεσίας είναι προεπιλεγμένη όπως το foursquare ή το instagram
 
Το εργαλείο αυτό τέθηκε σε λειτουργία από ερευνητές του Columbia με την συνεργασία της Google και ζήτησε από χρήστες αυτών των πλατφορμών να συνδεθούν για να προχωρήσουν σε υποθέσεις γύρω από το άτομο που κοινοποίησε ότι κοινοποίησε. Είναι βέβαια στο χέρι πάλι του χρήστη αν θα ενημερώσει για το αν το “μηχανάκι” αυτό τα είπε σωστά ή λάθος. Οι περισσότεροι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Πέρα από την κοινοποίηση τοποθεσίας, μπόρεσε και συνέλεξε πληροφορίες όπως η εθνικότητα, το που μένει και την ηλικία του αλλά και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που σίγουρα ο χρήστης δεν θα ήθελε να μαθευτούν.
 
Και επειδή είναι σίγουρο ότι το κινητό για κάποιους είναι η επέκταση του χεριού τους και είναι εθισμένοι στα social media, δεν λέμε να το σταματήσετε, αυτό δεν πρόκειται να το κάνετε, απλά σας εφιστούμε την προσοχή σε ότι ανεβάζετε και σε ποιους το κοινοποιείτε…