Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν ερχόμαστε σε οργασμό; Ένα βίντεο που θα σου λύσει όλες τις απορίες!

0
697

Όλοι ξέρουμε πόσο υπέροχα αισθανόμαστε όταν ερχόμαστε σε οργασμό, έχεις σκεφτεί όμως ποτέ ότι υπάρχουν αληθινά πυροτεχνήματα που σκάνε μέσα στον εγκέφαλο μας όταν φτάνουμε στην πολυπόθητη κορύφωση;!

 

Τα καλύτερα αντρικά αστυνομικά μυθιστορήματα που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι!

 

Αν το ξέρεις τότε είσαι από τους λίγους, αφού μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς έβαλε μια παρέα γυναικών να έρθουν σε οργασμό, εξετάζοντας τον εγκέφαλο τους εκείνη τη στιγμή που ήταν συνδεδεμένος με την οθόνη ενός υπολογιστή, κάτι σαν μαγνητική τομογραφία σκέψου.

Οι οθόνες βιντεοσκόπησαν την όλη διαδικασία που περνάει ο εγκέφαλος εν ώρα οργασμού και δημιούργησαν ένα βίντεο με όλες τις λεπτομέρειες. Είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που δείχνει τον ανθρώπινο εγκέφαλο να γεμίζει με ένα χάος από ηδονή με κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα, δηλώνοντας την ευχαρίστηση που δέχεται εκείνη τη στιγμή τη κορύφωσης.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Barry Komisaruk τόνισε το πόσο σημαντική ήταν η συγκεκριμένη έρευνα αφού αποδείχτηκε πως είναι το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο σε όλο τον κόσμο, για το τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει ο οργασμός στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Ενώ πάντα υπήρχε η θεωρία πως ο οργασμός φτάνει στον εγκέφαλο μέσω ενός νευρικού σήματος που ταξιδεύει από το νωτιαίο μυελό, ωστόσο όπως αποδεικνύεται στην πραγματικότητα πηγαίνει στον εγκέφαλο μέσω ενός νεύρου με την ονομασία πνευμονογαστρικό νεύρο το οποίο επεκτείνεται μέσα από τον πύελο (λεκάνη).

 

Δες το εντυπωσιακό θέαμα στο παρακάτω βίντεο:

 

 

Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα μας όταν καταπίνουμε μια τσίχλα;!