Τέλος τα τραπέζια των εορτών. Ώρα για σαλάτα με ρόκα και αχλάδι για να… “ξεφουσκώσεις”

0
1557

Μετά από το “ολοκαύτωμα” που έγινε στο σπίτι του καθενός με το φαί που έλαβε χώρα στα εορταστικά τραπεζώματα, μια σαλάτα νόστιμη, υγιεινή και κυρίως χορταστική είναι ότι πρέπει για σένα φίλε άντρα!

Υλικά

3 ματσάκια  άγρια ρόκα

2 αχλάδια

200 γρ. κατσικίσιο τυρί

2 φέτες μπέικον

1 χούφτα φουντούκια

60 γρ. κρουτόν

90ml ξίδι

120ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

4 σαλάτες για κοιλιακούς !

Εκτέλεση

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τη ρόκα και τα αχλάδια. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί και το μπέικον σε κυβάκια ή φέτες και σπάτε με τα χέρια σας τα φουντούκια σε μικρά ή πιο χοντρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτετε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνετε να ποτίσουν από τη μαρινάδα για 5 λεπτά.

Βάζετε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.

Γευστικό γεύμα: Φτιάξε Λουκάνικα κοτόπουλου με πουρέ γλυκοπατάτας!