Ταξίδι στον κόσμο! Tα εντυπωσιακότερα αρχαία μνημεία!

0
941

Μπορεί να κουβαλούν χιλιάδες χρόνια στην… πλάτη τους, και να τα έχουν θαυμάσει στο πέρασμα των χρόνων εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου, ακόμη, όμως, κρατούν την ομορφιά και την αίγλη του παρελθόντος…

 

Οι πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος

Η Αίγυπτος είναι μια χώρα πλούσια σε μνημεία που δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να θαυμάσει κάτι τόσο μεγαλόπρεπο από τον αρχαίο πολιτισμό. Το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου, οι πυραμίδες της Γκίζας, συγκεντρώνει 4 χιλιάδες χρόνια ιστορίας γύρω από το όνομά του και λόγω του περίεργου σχήματος, της γεωμετρίας και της… ηλικίας των πυραμίδων, η κατασκευή τους παραμένει σχεδόν ακατανόητη και οι υποθέσεις πολλές.

Πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν, Κίνα

Στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, στα ανατολικά της πόλης Σιάν στην Κίνα, βρίσκεται ένας στρατός που διαφέρει από τους υπόλοιπους. Είναι φτιαγμένος από τερακότα, είναι φυσικού μεγέθους και αποτελείται από χιλιάδες πολεμιστές, οι οποίοι στέκονται σιωπηλά και φυλάσσουν την ψυχή του πρώτου αυτοκράτορα για περισσότερες από 2 χιλιετίες. Οι πολεμιστές και τα άλογα πάντως είναι χιλιάδες, κοιτούν προς τα ανατολικά και να μοιάζουν έτοιμοι για… μάχη.

Πέτρα, Ιορδανία

Τρεις ώρες νότια του Αμμάν, βρίσκεται μια πόλη που αποτελεί κληρονομιά του αραβικού λαού των Ναβαταίων και είναι διάσημη με το όνομα Πέτρα. Διασχίζοντας ένα εντυπωσιακό φαράγγι, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό σύνδεσμο της περιοχής με τον έξω κόσμο, ο επισκέπτης βρίσκεται στην αρχαία πόλη της Πέτρας, όπου η επίδραση των Ελλήνων και των Ρωμαίων στην αρχιτεκτονική είναι εμφανής.

Τα μέρη που ταξιδεύουν μόνο αντροπαρέες!

Αρχαία Ρώμη, Ιταλία

Η αρχαία Ρώμη κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα των τόπων με τα ομορφότερα μνημεία. Από το Πάνθεον, τον ναό που είναι αφιερωμένος στους Ολύμπιους θεούς, μέχρι το Κολοσσαίο, το διάσημο αμφιθέατρο αιμοχαρών θεαμάτων και από τη Ρωμαϊκή Αγορά μέχρι τις κατακόμβες της Appia Antica, η Αρχαία Ρώμη κρύβει μια ιστορία σε κάθε γωνιά της, που εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες της.

Το τείχος του Αδριανού, Μεγάλη Βρετανία

Το οχυρωματικό αυτό έργο ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Αυτοκράτορα της Ρώμης Πούπλιου Αίλιου Τραϊανού Αδριανού, ο οποίος διέταξε την κατασκευή του στα σημερινά σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας (τα βορειότερα σύνορα της αυτοκρατορίας του), προκειμένου να διαχωρίζονται οι Ρωμαίοι από τους βαρβάρους.

Stonehenge, Αγγλία