Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας

0
331

 

Μελέτη Αμερικανών ερευνητών έδειξε πως όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι, λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα.  

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον είχαν παρατηρήσει ότι οι αγχωτικές αλλά άβολες καταστάσεις εμποδίζουν την διόγκωση του εγκεφάλου και έτσι με αυτό το σκεπτικό ήθελαν να δουν κατά πόσο συμβαίνει το ανάποδο. Εάν όντως δηλαδή μεγαλώνει ο εγκέφαλός μας σε καταστάσεις αγχωτικές μεν, αλλά ευχάριστες όπως η σεξουαλική συνεύρεση.

Έτσι πραγματοποίησαν μια σειρά πειραμάτων με ποντίκια χωρισμένα σε τρεις ομάδες: Στα ποντίκια που είχαν καθημερινά σεξουαλική επαφή, στα ποντίκια που έκαναν σεξ μια φορά ανά δύο βδομάδες και στα ποντίκια που δεν έκαναν καθόλου σεξ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποντίκια που έκαναν σεξ σε τακτική βάση, ο εγκέφαλός τους μεγάλωσε καθώς επίσης και οι συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων τους. Σαν πιθανή εξήγηση του φαινομένου οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα έμπειρα σεξουαλικά ποντίκια είχαν λιγότερο άγχος και ήταν πρόθυμα να τρώνε το φαγητό τους σε ξένο περιβάλλον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια.

Επομένως, αν θέλετε να… στροφάρει ο εγκέφαλός σας ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, μη δείχνετε έλεος! 

gazzetta.gr