Skip to main content

Πραγματικά πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα νιώσετε όπως όταν θα επισκεφθείτε το μοναδικό αυτό νησί της Σάμου!

 

Σ’ αυτό το νησί του ανατολικού Αιγαίου η φύση υπήρξε γενναιόδωρη, καθώς του χάρισε αμπελώνες και πανύψηλα πλατάνια που καλύπτουν σχεδόν κάθε σπιθαμή γης, αγγίζοντας μέχρι και τις οργανωμένες παραλίες. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία στη Σάμο!

Ικαρία: Ένας εναλλακτικός τόπος διακοπών!

ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Χτισμένο στο μυχό ενός κόλπου στα βορειοανατολικά και σε απόσταση 13 χλμ. από τον αερολιμένα, το Βαθύ είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Σάμου. Βρίθει από μεγαλοπρεπή αρχοντικά, «φιλοξενώντας» παράλληλα μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια του νησιού. Ωστόσο, η νυχτερινή ζωή εδώ δεν είναι ιδιαίτερα έντονη. Αυτά που μας κέρδισαν στην πρωτεύουσα, ήταν το κρασί και η πλούσια ιστορία της. Συγκεκριμένα, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά των τοπικών ποικιλιών επισκεπτόμενοι την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, αλλά και να θαυμάσουμε τη μεγάλη συλλογή χρυσών νομισμάτων και τον ύψους 5 μ. κούρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αμέσως μετά σειρά έχει το Καρλόβασι στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Ουσιαστικά αποτελείται από πέντε οικισμούς, καθένας με το δικό του ξεχωριστό χρώμα και χαρακτήρα· το Μεσαίο μας εντυπωσίασε με τα παλιά αρχοντικά του, το Νέο μας εξέπληξε με τη μεγάλη εμπορική κίνηση -εκεί βρίσκονται πάρα πολλά καταστήματα. Αμέσως μετά γνωρίστε το Παλιό Καρλόβασι, όπου τα δέντρα σχεδόν «αγκαλιάζουν» τα σπίτια, και «χαθήκαμε» στα στενά πέτρινα καλντερίμια που το διατρέχουν, απολαμβάνοντας την παραδοσιακή του ατμόσφαιρα.

Σπέτσες: Κοσμοπολίτικη απόδραση στον Αργοσαρωνικό!

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ

12 χλμ. από το Καρλόβασι, φτάσαμε σε έναν από τους πιο φημισμένους οικισμούς του νησιού, τον Πλάτανο. Στην κεντρική πλατεία γεμίστε ένα μπουκάλι με το χιλιοτραγουδισμένο ντόπιο νερό, το «καμάρι» των κατοίκων, και αφήστε τη ματιά σας να χαθεί στους πλούσιους αμπελώνες, που απλώνονταν μέχρι το πέλαγος.

Επόμενη στάση ο Μαραθόκαμπος, κεφαλοχώρι στα νοτιοδυτικά της Σάμου και συνώνυμο της ηρεμίας. Τι καλύτερο από το να πιείτε ένα ουζάκι στο λιμανάκι του, τον Όρμο, χαζεύοντας για λίγο τους βορειοευρωπαίους τουρίστες που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών;

Αμέσως μετά κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά, προς το Πυθαγόρειο. Με τη φήμη τού πλέον αγαπημένου προορισμού των ξένων, αποτελεί παράλληλα ένα τεράστιο… μουσείο 3-4 τ. χλμ., με αξιοθέατα από την αρχαιότητα και όχι μόνο. Ο λόγος για τον αρχαίο ναό της Ήρας, το Ευπαλίνειο Όρυγμα (αρχαίο υδραγωγείο του 6ου αι. π.Χ.), τα ρωμαϊκά λουτρά αλλά και την εκκλησία της Παναγίας της Σπηλιανής (χτισμένη μέσα σε σπηλιά)!

Εξόρμηση στην Πύλο Μεσσηνίας με νησιωτικό αέρα!

ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τόσες πολλές παραλίες με πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι την άμμο και χαρίζουν τη σκιά τους στους παραθεριστές. Δεκάδες κολπίσκοι με πεντακάθαρα νερά «περικυκλωμένοι» από πυκνό πράσινο σας περιμένουν. Το Ποτάμι, η Τσαμαδού, η Τσαμπού, το Κοκκάρι, το Ποτοκάκι και τα Βοτσαλάκια μάς έκαναν πραγματικά να αναθεωρήσουμε ό,τι είχαμε μέχρι τώρα στο μυαλό μας σχετικά με τις ακτές της πατρίδας μας.

Πραγματικά αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το νησί, η εμπειρία που σας περιμένει στη Σάμο είναι απλώς μοναδική!

Για περισσότερα αντρικά θέματα κάντε like στη σελίδα του Manslife στο facebook:https://www.facebook.com/manslife.gr