Προορισμοί από άλλο… πλανήτη!

0
584

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για την ύπαρξη εξωγήινων, όμως εμείς εδώ σας παρουσιάζουμε μερικούς προορισμούς στον κόσμο από… άλλο πλανήτη!

Τα 3 ειδυλλιακά ελληνικά νησιά που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να επισκεφθεί!

1. Arbol de Piedra, Βολιβία

Στην αμμώδη έρημο Siloli της επαρχίας Ποτοσί της Βολιβίας βρίσκεται το Stone Tree. Αυτό το φυσικό μνημείο οφείλεται στην αιολική διάβρωση που έχουν υποστεί τα ηφαιστειογενή πετρώματα της περιοχής.

 

2. Λίμνη του Myvath, Ισλανδία

Στην ηφαιστειογενή περιοχή του Myvatn, στο βόρειο μέρος της Ισλανδίας, βρίσκεται μία ρηχή λίμνη με εξωπραγματικό πράσινο χρώμα. Η λίμνη και οι υδροβιότοποι που την περιτριγυρίζουν είναι το αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης που έγινε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.

 

3. Καππαδοκία, Τουρκία

Έτσι ονομάζεται η περιοχή στην επαρχία Nevşehir της κεντρικής Τουρκίας όμοιας της οποίας δεν υπάρχει στον πλανήτη. Η σημερινή της μορφή οφείλεται σε ηφαιστειακές εκρήξεις που έγιναν πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια.

 

4. Great Barrier Reef, Αυστραλία

Βορειοανατολικά της Αυστραλίας βρίσκεται ένα μέρος απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Περισσότεροι από 2.900 ύφαλοι σε συνολική έκταση 344.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάνουν το Great Barrier Reef το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στο κόσμο. Δεν είναι ένα άψυχο συνονθύλευμα από χώμα, πέτρες και σκόνη, το Great Barrier Reef είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και είναι το μοναδικό φυσικό μνημείο ορατό από το διάστημα.

Τα μέρη που ταξιδεύουν μόνο αντροπαρέες!

5. Γραμμές στη Nazca, Περού

Άλλο ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αυτή τη φορά φτιαγμένο όμως από ανθρώπινα χέρια. Ο λόγος για τα τεράστια ιερογλυφικά που καταλαμβάνουν 80 χιλιόμετρα της ερήμου Nazca μεταξύ των πόλεων Nazca και Palpa. Οι παραστάσεις τους ποικίλουν από γεωμετρικά σχήματα μέχρι πουλιά, αράχνες, πιθήκους, σαύρες και άλλα ζώα.