Home Fun Το πραγματικό Bitcoin και η διαμάχη μεταξύ Bitcoin και Bitcoin Cash

Το πραγματικό Bitcoin και η διαμάχη μεταξύ Bitcoin και Bitcoin Cash

Το Bitcoin ξεκίνησε από το μηδέν. Το genesis block κυκλοφόρησε στις 3 Ιανουαρίου 2009 και ομολογουμένως ο σχεδιασμός ήταν καλός, ενώ δεν υπήρχαν διπλές δαπάνες και οι οπαδοί του Bitcoin έγιναν πολλοί.

 

Χρησιμοποίησαν το Bitcoin για να αγοράσουν κάλτσες και πίτσα, ναρκωτικά στο Silk Road και είπαν στους φίλους τους να χρησιμοποιήσουν το Bitcoin και έστειλαν με e-mail το eBay για να ζητήσουν από τους ανθρώπους να πληρώσουν στο Bitcoin και τους είπαν στους φίλους τους στο eBay. δημιούργησαν “θέμα” σχετικά με το Bitcoin στο φόρουμ υποστήριξης του eBay και ήταν καλό. Υπήρξε μία ομάδα και ήταν η ομάδα Bitcoin.

 

 

Αλλά σύντομα, το Bitcoin έγινε πόλος έλξης για δημοσιογράφους, κυβερνήσεις, Silicon Valley και Wall Street και το δίκτυο άρχισε να επιβραδύνεται. Η ομάδα Bitcoin συνειδητοποίησε ότι αν δεν γίνει τίποτα, το δίκτυο θα γίνει άδικο αργά, με τις συναλλαγές να διαγράφονται ημέρες ή εβδομάδες. Εάν οι χρήστες επιθυμούν να καταργηθούν ταχύτερα οι συναλλαγές τους, θα πρέπει να πληρώσουν υψηλά τέλη για προτεραιότητα, καθιστώντας το Bitcoin ανέφικτο στη χρήση. Έτσι ξεκίνησε η κρίσιμη κλιμάκωση.

 

 

Δύο ομάδες προέκυψαν: οι μεγάλοι blockers και οι μικροί blockers, ο καθένας οπλισμένος με διαφορετικές λύσεις στην κρίσιμη κλιμάκωση. Όλοι μισούσαν την ιδέα να χωρίσουν την ομάδα Bitcoin, αλλά κάθε πλευρά πίστευε στη δικαιοσύνη τους και δεν θα έδιναν. Την 1η Αυγούστου 2017, οι μεγάλοι blockers αποσύρθηκαν. Ντούμπλαραν το bitcoin blockchain, το βιβλίο με το ιστορικό όλων των συναλλαγών, και γεννήθηκαν μια κόρη, το Bitcoin Cash. Αυτό ήταν γνωστό ως «σκληρό πιρούνι» και σήμαινε ότι τα δύο νομίσματα θα διαιρέσουν τους τρόπους για πάντα, με τις συναλλαγές Bitcoin Cash να καταγράφονται σε ξεχωριστό βιβλίο. Όλοι όσοι είχαν Bitcoin την 1η Αυγούστου θα λάβουν ίσο ποσό Bitcoin Cash.

 

 

bitcoin-cash-720x720.jpg

 

Στις αρχές Απριλίου, ένας συντονιστής στο συνέδριο Deconomy στη Σεούλ ρώτησε: «Γιατί πρέπει να υπάρχει τέτοια εχθρότητα μεταξύ Bitcoin και Bitcoin [Cash];» Ο δικηγόρος του Bitcoin Cash, Roger Ver, απάντησε ότι η διάσπαση είχε “αποσυντονίσει” το έργο και ότι σημαίνει ότι περισσότερα μωρά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο επειδή έχουν λιγότερη οικονομική ελευθερία.

 

 

“Ο συνάδελφός του Samson Mow, ένας υποστηρικτής του Bitcoin, μετρήθηκε περισσότερο, λέγοντας ότι η εχθρότητα προέρχεται από τη χρήση του ονόματος Bitcoin – αλλά είναι λιγότερο διατεθειμένη από το Twitter, όπου τα tweets του είναι γεμάτα από ανασκαφές στο Bitcoin Cash. (Ο Gavin Andresen, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής προγραμματιστής του Bitcoin μετά την εξαφάνιση του Satoshi Nakamoto, κάποτε κάλεσε τον Mow έναν “toxic troll”).

 

Μια εβδομάδα αργότερα, κάποιοι από την Bitcoin κοινότητα ενθουσιάστηκαν όταν το Twitter ανέστειλε για λίγο το λογαριασμό Bitcoin Cash @Bitcoin Twitter – πιθανώς λόγω ψευδών αναφορών από υποστηρικτές του Bitcoin. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από τη διάσπαση του μπλοκ και δεν υπάρχει επιστροφή. Γιατί λοιπόν οι δύο πλευρές εξακολουθούν να αφιερώνουν τόσο πολύ χρόνο για να προσβάλλουν ο ένας τον άλλο;

 

“Οι διαφωνίες έχουν μετατραπεί σχεδόν σε τρία- τέσσερα χρόνια πικρής συζήτησης”, δήλωσε ο Αντρέας Αντωνόπουλος, ο συγγραφέας του Mastering Bitcoin και του Internet Money.

 

 

 

“Οι αρχές είναι πραγματικές και είναι σημαντικές για τη διαφύλαξή τους, αλλά πολλά δράματα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις αρχές πια. Πολλές από αυτές τις συζητήσεις αφορούν περισσότερο τα συναισθήματα που βλάπτουν. Πρόκειται για μώλωπες. Πρόκειται για πράγματα που λέγονται ότι δεν μπορούν να είναι άγνωστα, οι προσβολές που ανταλλάχθηκαν, οι προσωπικότητες και το εγώ. “

 

Ο Αντωνόπουλος προσπάθησε να παραμείνει ουδέτερος στη συζήτηση Bitcoin-Bitcoin Cash, κάτι για το οποίο επικρίνεται. “Εάν δεν υποστηρίξεις μία πλευρά, τότε θα κατηγορηθείς και από τις δύο πλευρές ότι δεν συμμετέχεις”, είπε. “Είναι γελοίο.”

 

Η μοναδική οριστική διαφορά μεταξύ του Bitcoin και του Bitcoin Cash είναι τεχνική: το Bitcoin Cash επιτρέπει μεγαλύτερα μπλοκ ή παρτίδες συναλλαγών που περνούν μέσω του δικτύου, το οποίο θεωρητικά σημαίνει ότι μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

 

Το Bitcoin ασχολείται επίσης με τον αυξανόμενο όγκο συναλλαγών, αλλά η λύση του περιελάμβανε τη μετακίνηση ορισμένων δεδομένων από το blockchain Bitcoin, διατηρώντας έτσι τα μπλοκ στο blockchain μικρό. Αυτό διατηρεί θεωρητικά το πνεύμα του πειράματος Bitcoin, επειδή μικρά μπλοκ καθιστούν φθηνότερο για οποιονδήποτε να τρέξει έναν «κόμβο», το οποίο σημαίνει ότι το δίκτυο μπορεί να διευθύνεται από μια γιγαντιαία συλλογή μικρών χρηστών έναντι ιδρυμάτων όπως οι τράπεζες.

 

Σε γενικές γραμμές, η “συμμαχία” Bitcoin Cash ευνοεί τη χρήση του νομίσματός του ως μέσο ανταλλαγής για το εμπόριο. “Η γενική ιδέα- απορία του Bitcoin Cash είναι:” Θα μπορέσει η γιαγιά μου να τη χρησιμοποιήσει; “” Ο Cory, ο συνάδελφος του podcast Το BCH Boys και ο διοργανωτής του NYC Bitcoin Cash Meetup, ο οποίος ζήτησε μόνο του το όνομα θα χρησιμοποιηθεί, μου είπε σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αντιθέτως, ο συνασπισμός Bitcoin είναι γενικά πιο φιλικός στους επενδυτές κρυπτογράφησης και λιγότερο ασχολείται με τις καθημερινές πληρωμές. “Η Bitcoin είναι ένα κατάστημα αξίας, πρώτα απ ‘όλα”, δήλωσε σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ο Michael Moro, ο διευθύνων σύμβουλος της Genesis Trading, ο οποίος διενήργησε συναλλαγές Bitcoin για ιδρύματα και μεγάλους επενδυτές. “Δεν νομίζω ότι είναι πολύ χρήσιμο προς το παρόν για πληρωμές, για πολλούς λόγους.” Είπε ότι η επιχείρησή του είναι αγνωστικιστική απέναντι σε μεμονωμένα νομίσματα, αλλά ότι “το ενδιαφέρον των επενδυτών για το Bitcoin Cash ουσιαστικά ήταν ανύπαρκτο τα τελευταία δύο μήνες. “

 

Υπάρχει ένας άλλος λόγος για αυτό το διχασμό: ο Craig Wright, ένας Αυστραλός επιχειρηματίας που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Satoshi Nakamoto, ο ψευδώνυμος δημιουργός του Bitcoin ο οποίος εξαφανίστηκε το 2011, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να το αποδείξει. Ο Wright είναι συνήγορος του Bitcoin Cash, παριστάνοντας το σύνθημα ότι το Bitcoin Cash είναι Bitcoin. Έχει κάποιους οπαδούς στην κοινότητα Bitcoin Cash, αν και άλλα μέλη του κινήματος τον θεωρούν ευθύνη και δεν θα μιλούσαν γι ‘αυτόν. Ο σύλλογος αναφέρθηκε στον Wright ως “έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα με ιστορία απάτης”. “Υπάρχουν λατρείες προσωπικοτήτων σε κάθε κοινότητα”, είπε.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κοινότητες Bitcoin και Bitcoin Cash είναι αποκεντρωμένες συμμαχίες. Κάθε πλευρά έχει τους φωνητικούς υποστηρικτές της, αλλά δεν υπάρχουν κεντρικά όργανα ή επίσημοι εκπρόσωποι. Ορισμένοι συνήγοροι της Bitcoin θέλουν το Bitcoin να είναι μέσο ανταλλαγής, ενώ η Bitcoin Cash έχει προσελκύσει το μερίδιο των κερδοσκόπων. Υπάρχουν επίσης χρήστες που υποστηρίζουν και τα δύο.

 

 

u5dugigpn6arxydzab7wvfepcmavyak_1680x8400.jpg

 

Το πραγματικό ερώτημα που αντιμετωπίζει το Bitcoin Cash είναι κατά πόσο οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν πραγματικά. Το Bitcoin Cash διαπραγματεύεται σε λιγότερο από το ένα δέκατο της τιμής του Bitcoin και η οικονομία Bitcoin Cash είναι ακόμα μικροσκοπική σε σύγκριση με την Bitcoin. Επιπλέον, η οικονομία Bitcoin Cash δεν είναι μικρή.

 

Σύμφωνα με την Chainalysis, μια εταιρεία έρευνας που αναλύει το blockchain Bitcoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες, το Bitcoin Cash αξίας 230 εκατομμυρίων δολαρίων στάλθηκε από τις ανταλλαγές τον Μάρτιο, ένα γενικό μέτρο οικονομικής δραστηριότητας, ενώ στα Bitcoin αποστέλλονται 2.62 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Bitcoin Cash ήταν σε θέση να αποκαταστήσει τόσο πολύ την υποδομή Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων κόμβων, πορτοφολιών και αναπτυξιακών ομάδων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Mike Hearn, ένας μεγάλος πρωτοπόρος προγραμματιστής Bitcoin που πρότεινε την αναβάθμιση Bitcoin Cash το 2014 και στη συνέχεια παραιτείται φωνητικά από το έργο μετά την αποτυχία του, είναι σκεπτικός για το Bitcoin Cash.

 

Ακόμα, οι έμποροι είναι πρόθυμοι να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το Bitcoin Cash, σύμφωνα με το BitPay, η οποία επεξεργάζεται τις συναλλαγές στο Bitcoin για εκατοντάδες χιλιάδες εμπόρους συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Newegg. Τον Δεκέμβριο του 2017, οι έμποροι ανησυχούσαν όταν το δίκτυο Bitcoin κατέστρεψε δραστηριότητα και η χρέωση για μία συναλλαγή Bitcoin αυξήθηκε.

 

Το Bitcoin Cash, λόγω της υψηλότερης δυναμικότητας συναλλαγών της, είναι θεωρητικά ανθεκτική σε αυτό το είδος κύματος. Το BitPay άρχισε να προσφέρει στους πελάτες της την επιλογή να δέχονται πληρωμές στο Bitcoin Cash εκτός από την Bitcoin νωρίτερα αυτό το έτος. “Ενενήντα τοις εκατό των μεγάλων εμπόρων μας το έχουν ανοίξει”, δήλωσε ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής Sonny Singh.

 

Οι επικριτές του Bitcoin Cash θέλουν να αποκαλούν την κρυπτογράφηση “Bcash”, “Btrash” ή απλά μια απάτη, ενώ οι υποστηρικτές του Bitcoin Cash επιμένουν ότι η εφαρμογή τους είναι μια πιο καθαρή μορφή Bitcoin. (Το συνέδριο Bitcoin Cash που συναντήθηκε στο Τόκιο το Μάρτιο ονομάστηκε “Όραμα του Satoshi.”) “Έχουν κατώτερη τεχνολογία, έτσι ώστε να βασίζονται στη λογοκρισία για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις προόδους του ενός πραγματικού Bitcoin”, ο δισεκατομμυριούχος Bitcoin Cash υποστηρικτής Calvin Ayre.

Ο Αντωνόπουλος θεωρεί ότι όλη αυτή η “διαμάχη” είναι εκνευριστική.

“Το συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος κυριαρχείται από κλειστά μονοπωλιακά, κρατικά, χειραγωγημένα, ελεγχόμενα, εποπτικά νομίσματα που αποτελούν θεμελιώδη υπαρξιακή απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία στον κόσμο”, ανέφερε. “Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και το σταυροδρόμι δεν είναι μεταξύ του Bitcoin και του Bitcoin Cash”.

Δείτε επίσης

loading...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ