Πόσο ποστάρουν και … ποντάρουν στα social media οι πολιτικοί της Ευρώπης

0
550

Ποστάρουν στο Facebook οι πολιτικοί; Και ταυτόχρονα … ποντάρουν σ’ αυτό; Μία έρευνα ανέλαβε να ρίξει φως στη σχέση των σύγχρονων Ευρωπαίων ηγετών με τα social media. Και έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα απλώς παρακολουθώντας τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πολιτικά γραφεία 6 Πρωθυπουργών τους λογαριασμούς τους. 

Έτσι για παράδειγμα μάθαμε ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν … τιτιβίζει, αφού δεν διαθέτει καν λογαριασμό στο αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα, ένα ολόκληρο team ανθρώπων ασχολείται καθημερινά με την … παρουσία της στο FB.

Η έρευνα ασχολήθηκε και με την Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ο πλέον … διεθνιστής, με την έννοια ότι είναι ο μόνος ο οποίος διαθέτει προφίλ στα αγγλικά τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter.

Το νέο “μαγικό” υλικό που θα αλλάξει τη δομή του πλανήτη!!!

Ο Ματέο Ρέντσι είναι ο πιο διαδραστικός ηγέτης με τους πολίτες που τον ακολουθούν στο Twitter και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό followers. Όμως ο πιο ενεργός με τα περισσότερα posts είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Οι Φρανσουά Ολάντ και Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτηρίζονται «υπερβολικά θεσμικοί», γεγονός που δυσκολεύει την επικοινωνία τους με τους χρήστες του Διαδικτύου.

Έρχονται τα … πανέξυπνα κινητά – Παρουσιάστηκε το πρώτο smartphone με θερμική κάμερα!