Skip to main content

Διαβάστε το παρακάτω αφιέρωμα και θα εκπλαγείτε με ένα νησί που είναι πραγματική… αποκάλυψη!

 

Τι είναι άραγε πιο εντυπωσιακό; Η ιστορία της Πάτμου ή οι εικόνες της;Εύλογα αναρωτιέται κανείς καθώς πατάει το πόδι του σ’ αυτόν τον τόπο, τον βορειότερο των Δωδεκανήσων. Είναι το νησί που από το 1999 συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία της UNESCO. Η Πάτμος, όπου το 95 μ.X. ο Ιωάννης έγραψε την «Αποκάλυψη», είναι λογικό να αποτελεί μέρος πανελλήνιου -κι όχι μόνο- προσκυνήματος. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για έναν προορισμό από τους πιο αγαπημένους του διεθνούς jet set, που εμπνέεται από την εκλεκτή του αύρα και φτιάχνει εδώ τα θερινά καταφύγιά του.

Τήλος: Μοναδική ακριτική ομορφιά!

Ύστερα από 7 ώρες ταξίδι, ρίχνουμε άγκυρα στο λιμάνι της Σκάλας. Ένα ρεύμα θετικής ενέργειας μάς τυλίγει καθώς ανηφορίζουμε το καλντερίμι προς τη Χώρα. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι από τους ωραιότερους και πιο καλοδιατηρημένους στο Αιγαίο. Όλα εδώ δείχνουν να είναι φτιαγμένα με τέχνη και σοφία. Τα νεοκλασικά αρχοντικά με τα περίτεχνα μαντώματα γύρω από παράθυρα και πόρτες, αλλά και τα απλά σπίτια με τις καμάρες και τις λουλουδιασμένες αυλές συνθέτουν ένα σκηνικό διαχρονικής αισθητικής.

Πάνω από από σπίτια, ορθώνεται η θρυλική Μονή του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, αυτό το παγκοσμίως γνωστό «φρούριο» Ορθοδοξίας, που έκτισε ο όσιος Χριστόδουλος το 1088 και που σήμερα δέχεται πάνω από 200.000 επισκέπτες ετησίως. Κατηφορίζοντας ξανά προς τη Σκάλα, στα μισά της διαδρομής, συναντάμε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης. Σιωπηλοί αντικρίζουμε τη σχισμή στην οροφή, απ’ όπου σαν όραμα αποκαλύφθηκε ο Θείος Λόγος στον Ιωάννη.

Σάμος: Ένας μεθυστικός προορισμός!

ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χώρας, ένας μαγευτικός κόλπος σας περιμένει. Εδώ, στην αμμουδιά του κοσμοπολίτικου Γροίκου, στέκει επιβλητικά ο βράχος της Καλικατσούς, πάνω στον οποίο έζησαν ασκητές, λαξεύοντας σκαλιά, αγωγούς και θέσεις -ευδιάκριτα ακόμη και σήμερα. Must αξιοθέατο στην περιοχή αποτελεί και η λίμνη, υδροβιότοπος εξαιρετικού κάλλους, που το χειμώνα φιλοξενεί ερωδιούς, κύκνους και αγριόπαπιες. Εν συνεχεία, ακολουθώντας πορεία προς το βορεινό κομμάτι του νησιού, κάντε μια στάση στον Κάμπο με τη μεγάλη και δημοφιλή παραλία και συνεχίστε μέχρι τη Λάμπη, τη διάσημη αμμουδιά με τα αστραφτερά, πολύχρωμα βότσαλα. Στα βόρεια βρίσκεται, επίσης, το Λιβάδι Καλογήρων, ένας μικρός κάμπος μπροστά απ’ τη θάλασσα με το εκκλησάκι στη μέση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα λατρεψετε την Πάτμο. Η «αυθεντική» αίσθηση Αιγαίου που θα σας χαρίσει απλόχερα, θα σας κάνουν σίγουρα να θέλετε να επιστρέψετε σε αυτήν ξανά και ξανά!

Για περισσότερα θέματα ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/manslife.gr