Home Fun Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το λογισμικό του νέου iOS 12 της...

Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το λογισμικό του νέου iOS 12 της Apple

Η Apple πρόκειται να αλλάξει δραματικά το iPhone σας! Ακόμα κι αν είναι παλιό. Η εταιρεία ανακοίνωσε το iOS 12, τη νέα έκδοση του λειτουργικού λογισμικού για iPhone και iPads. Και ενώ δεν περιλάμβανε μερικά από τα δραματικά χαρακτηριστικά που βρέθηκαν σε προηγούμενες ενημερώσεις, περιελάμβανε τουλάχιστον δύο βαθιές αλλαγές. Και όπως και αυτά, εισήγαγε μια σειρά από διασκεδαστικές και σημαντικές νέες αλλαγές, σχεδιασμένες για να κάνουν το iPhone πιο διασκεδαστικό. Περιλαμβάνουν αλλαγές στο animoji και νέες λειτουργίες για τη βελτίωση των εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας του τηλεφώνου.

 

Αλλά πολλά από τα χαρακτηριστικά είχαν σκοπό να κάνουν τους ανθρώπους να δαπανούν λιγότερο χρόνο στο τηλέφωνό τους. Το νέο λογισμικό περιλαμβάνει μια ποικιλία τρόπων για να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα και νέους τρόπους να σας υπενθυμίσω να κατεβάζετε το τηλέφωνό σας. Ακολουθεί μια πλήρη ανασκόπηση όλων των σημαντικών αλλαγών που εισήχθησαν στο iOS 12, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν φέτος.

 

Performance upgrades

 

“Επικεφαλής” των νέων χαρακτηριστικών ήταν κάτι που δεν ήταν πραγματικά ένα χαρακτηριστικό καθόλου. Αντ ‘αυτού, ήταν μια υπόσχεση από την Apple να επικεντρωθεί στην απόδοση του νέου λογισμικού, εξασφαλίζοντας ότι τα τηλέφωνα που τρέχουν το κάνουν τόσο γρήγορα και χωρίς σφάλματα.

 

Συγκεκριμένα, η Apple θα επικεντρωθεί στην εξασφάλιση ότι τα παλαιά τηλέφωνα είναι σε θέση να τρέχουν το λογισμικό όσο μπορούν. Η Apple είπε ότι το iOS 12 βελτιώνει την απόδοση του iPhone 6 – για παράδειγμα – δραματικά, ακόμα και όταν κάνει εντατικές διαδικασίες.

 

Αυτό ήταν μια επανειλημμένη καταγγελία σχετικά με τις νέες εκδόσεις του iOS – και, ανεκδοτικά, αυτή που γίνεται πιο δυναμική κάθε χρόνο. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη φορά που το τηλέφωνό σας αισθάνεται πολύ πιο γρήγορα μετά την ενημέρωση, καθώς και πολύ πιο συναρπαστικό.

 

(Ο αφεντικό του λογισμικού της Apple Craig Federighi ισχυρίστηκε ότι αυτές οι βελτιώσεις ταχύτητας και απόδοσης θα ήταν μια αξιόλογη αναβάθμιση μόνο από τον ίδιο.)

 

 

Screen Time

 

Η άλλη σημαντική αναβάθμιση επικεντρώθηκε επίσης στην επίλυση προβλημάτων αντί στην εισαγωγή νέων στοιχείων. Το χαρακτηριστικό Screen Time της Apple προορίζεται να κάνει το τηλέφωνό σας πιο ευτυχισμένο και πιο υγιεινό – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα το σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε. Μεταξύ άλλων, το τηλέφωνο θα παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας και θα το συναρμολογήσετε σε γραφήματα και γραφήματα με μια ολόκληρη σειρά πιθανώς συγκλονιστικών πληροφοριών: πόσο συχνά χρησιμοποιείτε συγκεκριμένες εφαρμογές και πόσο συχνά παραλαμβάνετε το τηλέφωνό σας.

Εάν βλέπετε κάτι εκεί που δεν σας αρέσει, μπορείτε να βάλετε όρια – έτσι ώστε το τηλέφωνό σας να σας βγάλει από το Instagram εάν το χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από μία ώρα, για παράδειγμα. Θα επικεντρωθεί επίσης στις ειδοποιήσεις. Η Apple θα σας διευκολύνει να τις αγνοήσετε όταν δεν είναι σχετικές με αυτό που κάνετε, σε μια προσπάθεια να τους σταματήσετε να είναι τόσο ενοχλητικές και να σας αποσπά την προσοχή από αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να κάνετε.

 

Privacy

 

Η Apple φαίνεται να “χτυπάει” τα πανταχού παρόντα κουμπιά που κάνουν share και που δημιουργήθηκαν από το Facebook και άλλους για να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά σας στο διαδίκτυο ανεξάρτητα από το αν κάνετε κλικ σε αυτά. Η εταιρεία λέει ότι κλείνει τη μετάβαση από το πρόγραμμα περιήγησης Safari σε μια ενημέρωση για συσκευές Mac και iOS, συμπεριλαμβανομένων των iPhones και iPads. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Apple Craig Federighi είπε ότι η παρακολούθηση αυτή θα αποκλειστεί από προεπιλογή. Ακόμα κι αν οι χρήστες κάνουν κλικ για να μοιραστούν ένα στοιχείο, θα λάβουν μια ερώτηση με μια επιλογή για την αποτροπή της επακόλουθης παρακολούθησης.

 

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η Apple θα σπάσει τα αποκαλούμενα “δακτυλικά αποτυπώματα”, στα οποία οι εταιρείες δεδομένων εντοπίζουν συγκεκριμένες συσκευές, δημιουργώντας ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα βασισμένο σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις διαμόρφωσης, εγκατεστημένες γραμματοσειρές και plug-ins. Η Apple σχεδιάζει να στείλει γενικά δεδομένα σε αυτούς τους συλλέκτες, κάνοντας τη συσκευή ενός χρήστη να μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη συσκευή της Apple. Ο Federighi είπε ότι οι αλλαγές θα καταστήσουν “δραματικά πιο δύσκολη για τις εταιρείες δεδομένων να σας αναγνωρίσουν και να σας εντοπίσουν”.

 

Πέρυσι, η Apple πρόσθεσε την “έξυπνη πρόληψη παρακολούθησης”- intelligent tracking prevention που επιβάλλει χρονικά όρια στην παρακολούθηση cookie και λαμβάνει άλλα μέτρα για να προσπαθήσει να εμποδίσει τις εταιρίες τεχνολογίας διαφήμισης να παρακολουθούν τους χρήστες στο διαδίκτυο.

 

 

apple-iphone-wwdc-2018-ios-12-968725.jpg

 

Επαυξημένη Πραγματικότητα

 

 

Η Apple παρουσίασε μια νέα υποστήριξη για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς αποκάλυψε μια νέα μορφή ψηφιακών αντικειμένων που φαίνεται να ζουν στον πραγματικό κόσμο.

 

Η ενημέρωση έρχεται καθώς η Apple προσπαθεί να επεκτείνει τις εμπειρίες AR σε έναν ευρύτερο πληθυσμό, παρά στους σκληρούς πυρήνες και τους τεχνολογικούς χρήστες. Η εταιρεία ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια πέρυσι, όταν δημιούργησε εργαλεία AR στα περισσότερα iPhones και iPads. αντίθετα, το Google είχε περιορίσει αυτό στο εξειδικευμένο μοντέλα τηλεφώνων Android.

 

Ψηφιακά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν με τη νέα μορφή, που ονομάζεται USDZ, θα λειτουργούν στο πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple, εφαρμογές μηνυμάτων και αλληλογραφίας, πράγμα που σημαίνει ότι η AR δεν περιορίζεται σε αυτόνομες εφαρμογές που οι χρήστες επιλέγουν να κάνουν λήψη ξεχωριστά. Η μορφή θα λάβει επίσης υποστήριξη στη σουίτα εφαρμογών Adobe Creative Cloud για επαγγελματίες φωτογράφους, βιντεογράφους και σχεδιαστές. Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι εάν υπάρχει αρκετός ένας επιτακτικός λόγος για κάποιον να χρησιμοποιήσει AR, ακόμα και αν είναι ενσωματωμένο στις καθημερινές εφαρμογές.

 

Η Apple παρουσίασε επίσης μια νέα εφαρμογή που λέγεται Measure, η οποία μετρά κουτιά και άλλα αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο, δείχνοντας την κάμερα σε αυτά. Η Apple προσφέρει επίσης εργαλεία για να δίνουν σε πολλούς χρήστες διαφορετική άποψη των ίδιων ψηφιακών αντικειμένων που βλέπουν από διαφορετικές γωνίες.

 

Βελτιώσεις στα animoji

 

Στο iOS 12, τα animated emoji της εταιρείας που παρακολουθούν το πρόσωπο ενός χρήστη, γνωστό ως Animoji, έχουν επίσης ενημερωθεί για να συμπεριλάβουν νέα ζώα, καθώς και την ικανότητα να ανιχνεύουν πότε μια γλώσσα έχει κολλήσει έξω. Μια νέα έκδοση της εφαρμογής, που ονομάζεται Memoji, θα επιτρέψει τώρα στους χρήστες να δημιουργούν κινούμενα emoji των δικών τους προσώπων αντί να χρησιμοποιούν ένα πρόσωπο ζώων.

 

 

Group Face Time

 

Τα εργαλεία βιντεοκλήσης της Apple έχουν αλλάξει ελάχιστα από την κυκλοφορία τους το 2010.

 

Τώρα θα περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών, μεταξύ των οποίων και η ικανότητα να μιλάμε σε περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, θα μπορείτε να μιλήσετε με 32 άτομα ταυτόχρονα.

 

Όλα αυτά γίνονται μέσα σε μια επανασχεδιασμένη διεπαφή. Όταν οι άνθρωποι μιλούν, για παράδειγμα, το FaceTime το επισημαίνει και εξασφαλίζει ότι η οθόνη που δείχνει το πρόσωπο που μιλάει παίρνει περισσότερο από την οθόνη.

 

Και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το animoji που περιγράφεται παραπάνω μέσα σε μια κλήση FaceTime. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κολλήσετε την έκδοση κινουμένων σχεδίων του προσώπου σας πάνω από την πραγματική.

 

 

ipad-pro-iphone-x-iphone-8.jpg

 

Ο Siri γίνεται πιο έξυπνος

 

Η Apple θέλει τον ψηφιακό της βοηθό, το Siri, να κάνει περισσότερα. Οι εφαρμογές τρίτων μερών θα μπορούν τώρα να επιτρέπουν στους χρήστες να επικαλούνται το Siri για κοινά χρησιμοποιούμενα καθήκοντα, πολύ όπως οι ανταγωνιστικοί βοηθοί από το Google και το Amazon εδώ και πολύ καιρό. Πριν, η Apple είχε περιορισμένη πρόσβαση τρίτων σε μια χούφτα κατηγοριών, όπως μηνύματα, εξαιρουμένων των ανταγωνιστών στην υπηρεσία μουσικής της Apple, για παράδειγμα. Η ενημερωμένη έκδοση λογισμικού θα επιτρέψει επίσης στους ανθρώπους να ομαδοποιούν παρόμοιες εργασίες σε συντομεύσεις που μπορούν να προσεγγιστούν με απλές φράσεις όπως “τίτλο σπίτι”. Η φράση μπορεί να οριστεί για να ανοίξει τους Χάρτες της Apple για να βρει την καλύτερη διαδρομή στο σπίτι και να ξεκινήσει μια εφαρμογή ραδιοφώνου.

 

Μοιράζεσαι τις φωτογραφίες σου πιο εύκολα

 

 

Η Apple θα ενθαρρύνει τους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες με τους φίλους τους, προτείνοντας τέτοιες ευκαιρίες σε μια νέα καρτέλα “για εσάς”. Όταν ένας φίλος λαμβάνει φωτογραφίες από μια εκδήλωση, η Apple θα προτείνει στη συνέχεια να ανταλλάξει τον φίλο με φωτογραφίες από το ίδιο γεγονός. Είναι παρόμοιο με το πώς η Google ενθαρρύνει ήδη την κοινή χρήση μέσω της δικής της εφαρμογής Φωτογραφίες για iPhone και συσκευές Android.

 

Η Apple λέει ότι η κοινή χρήση θα γίνει ιδιωτικά, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση που έχει ήδη ενσωματωθεί στην εφαρμογή μηνυμάτων της.

 

Δείτε επίσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ