Οι 10 σημαντικότερες εξελίξεις που έγιναν ποτέ στον τουρισμό!

0
394

Τα ταξίδια είναι το λιγότερο ενδιαφέρον. Γνωρίζεις κόσμο, πολιτισμούς, συνήθειες. Τι χρειάστηκε να γίνει όμως ανά τα χρόνια για να φτάσει ο τουρισμός και τα ταξίδια ως το σήμερα;

– Το 1900 ολοκληρώθηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο. Σκοπός της κατασκευής του ήταν η παροχή πολυτελών ταξιδιών για τους 120 πλούσιους επιβάτες που επέλεγαν να ταξιδέψουν από το Αμβούργο στην Αμερική. Διέθετε γυμναστήριο, ειδικό χώρο για τους φωτογράφους ενώ δεν υπήρχε χώρος για φορτίο.

– Το 1920 καθιερώθηκαν τα διαβατήρια. Αν και το πρώτο διαβατήριο χορηγήθηκε το 1414, δεν ήταν πριν το Εθνικό Συνέδριο Επιβατών και Τελωνειακών Διατυπώσεων του Παρισιού, το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που καθιερώθηκε.

– Το 1926 δημιουργήθηκε ο οδηγός με τα αστέρια της Michelin δίνοντας τα πρώτα αστέρια σε εστιατόρια. Το 1931, πέρα από το ένα αστέρι, η Michelin άρχισε να βραβεύει με δύο ή και με τρία αστέρια, ανάλογα την ποιότητα του προϊόντος.

– Το 1930 ο μηχανικός της RAF, Frank Whittle’s άλλαξε τα δεδομένα στα στρατιωτικά και επιβατικά αεροπλάνα επιτρέποντάς τα πετάνε πιο γρήγορα, πιο ψηλά και να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

– Το 1948 σε απάντηση του Σοβιετικού μπλοκ της Δυτικής Γερμανίας, οι δυτικοί Σύμμαχοι δημιούργησαν την Berlin Airlift η οποία μετέφερε προμήθειες σε 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους

Ταξίδευσε στην Σαγκάη σε 4 μόλις λεπτά

– Το 1950 δημιουργήθηκε το πρώτο πακέτο διακοπών από την Horizon Holidays. Περιελάμβανε πτήση charter από το Λονδίνο στην Κορσική και διαμονή σε σκηνές στην παραλία.

– Το 1971 εμφανίστηκαν οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε από την Southwest Airlines με πτήσεις από το Ντάλας.

– Το 1981 υπογράφηκε η Συνθήκη Σένγκεν από το Βέλγιο, την Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία και την Νότια Γερμανία. Έχει στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

– Η 9/11/2001 γράφτηκε στην ιστορία έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Εκεί φάνηκαν οι αδυναμίες στην ασφάλεια.

– Το 2003 γράφτηκε το τέλος για τα γαλλικά αεροσκάφη Κονκόρντ έπειτα από το ατύχημα του 2000. Στη συνέχεια η βιομηχανία στράφηκε σε μικρότερης χωρητικότητας αεροσκάφη, όπως τα Airbus A380.

Οι 10 πιο περίεργες παραλίες του κόσμου

Πηγή carabola.gr