Skip to main content

Για τους περισσότερους άνδρες, ο αυνανισμός είναι απόλαυση, αλλά και μια υγιής δραστηριότητα! Αλλά για εξίσου πολλούς, μπορεί να γίνει και μεγάλο πρόβλημα.

Οι περισσότεροι άνδρες αναρωτιούνται εάν αυνανίζονται πολύ συχνά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει “μαγικός αριθμός”, που μπορείτε να συμβουλευτείτε όσον αφορά το πόσο συχνά είναι καλό να αυνανίζεστε.

 

Βασικά, οι συνήθειες και οι συχνότητα με την οποία γίνεται, αποτελούν πρόβλημα μόνο εάν επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή

 

Παρακάτω ακολουθούν μερικές πιθανές ενδείξεις ότι πρέπει να περιορίσετε την αυνανισμό:

 

Είτε πρόκειται για δύο φορές την εβδομάδα είτε για δύο φορές την ημέρα, έχετε σίγουρα αναπτύξει μια αρκετά συνεπή ρουτίνα αυνανισμού μέχρι τώρα.

 

Τα καλά νέα; Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός όταν πρόκειται για μια υγιή single σεξουαλική ζωή,.

 

Όσο συχνά και να αυνανίζεσαι, δεν είναι πρόβλημα μέχρι να αρχίσει εάν επηρεάζει την καθημερινότητά σας. Πότε λοιπόν γίνεται μια αβλαβής συνήθεια σε ένα θέμα;

 

Παρακάτω παρατίθενται τα σωματικά και ψυχολογικά σημάδια που μπορεί να χρειαστεί να δώσετε στο μωρό σας ένα κομμάτι αναπνοής.

 

1. Πονάς

 

Κάποιοι άνδρες αυνανίζονται τόσο συχνά που πραγματικά βλάπτουν τον εαυτό τους. Οι τραυματισμοί αυτοί θα μπορούσαν να είναι ήπιοι (π.χ. δερματικές αλλοιώσεις) ή μια σοβαρότερη κατάσταση όπως η νόσος του Peyronie ή η συσσώρευση του ουλώδη ιστού στον άξονα του πέους σας, που μπορεί να προκύψει από την υπερβολική πίεση κατά τη διάρκεια.

 

 

 

giphy_11.gif

 

2. Κοινωνική ζωή

Ίσως να επιλέγετε να μείνετε μέσα το βράδυ της Παρασκευής αντί να συναντήσετε φίλους ή έχετε καθυστερήσει σε επαγγελματικές συναντήσεις επειδή μείνατε λίγη παραπάνω ώρα στις ανδρικές τουαλέτες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν διαπιστώσετε ότι οι συνήθειες αυνανισμού επηρεάζουν την κοινωνική σας ζωή, τη δουλειά σας ή την επιθυμία σας να κάνετε σεξ με τη σύντροφό σας, τότε ήρθε η ώρα να προσαρμόσετε, αλλάξετε τη ρουτίνα σας.

 

3. Πατέντες

 

Μερικοί άνδρες που αυνανίζονται πολύ, χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο τύπο εξωτερικών ερεθισμάτων – ας πούμε, ορισμένες κατηγορίες πορνό σε συνδυασμό με συγκεκριμένες κινήσεις χεριών.

Όταν τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν πραγματικά σεξ, διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να εκφράσουν ή να νιώσουν τον ίδιο τύπο ενθουσιασμού.

 

Βασικά, αν παρακολουθείτε το ίδιο πορνογραφικό υλικό ή ακολουθείτε έναν παρόμοιο τρόπο κινήσεων και “μεθόδου” κάθε φορά που αυνανίζεστε, διδάσκεται τον εγκέφαλο σας και το σώμα σας να “ξεφεύγουν” μόνο με αυτόν τον τρόπο.

 

Εάν κάνετε σεξ με έναν πραγματικό σύντροφο, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, τόσο από την άποψη της διατήρησης του, όσο και της στύσης του.

 

4. Το σκέφτεσαι συνέχεια

 

Ξυπνάς και θέλεις να “μαλακιστείς”. Το μεσημέρι, το μυαλό σου περιπλανιέται στην αγαπημένη σου πορνογραφική σκηνή. Υπάρχουν στιγμές που θέλεις απλά να καθίσεις στον καναπέ με μια μπύρα και το PornHub, αλλά…συγκατοικείς ή εν πάσει περιπτώση, δεν είσαι μόνος!

 

Εάν κάτι από αυτό σου ακούγεται οικείο και συχνά πιάνετε τον εαυτό σας αποσπασμένο από σκέψεις για το πότε ή το πώς θα τη “βγάλετε” στη συνέχεια, αυτή είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι βρίσκεστε μπροστά σε ένα πρόβλημα (μικρό ή μεγάλο).

rgfptte.gif