Δεν θα ακουγόταν και τόσο ωραίο παγκόσμια μέρα του e book έτσι; Άλλωστε τόσα δέντρα χάνονται για την εκτύπωση το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε πέρα από ανακύκλωση είναι να τιμήσουμε αυτό τον «θάνατο» αγοράζοντας και διαβάζοντας βιβλία. Και μιας και μιλάμε για θάνατο, το ξέρατε ότι 2 θάνατοι ήταν αφορμή για την θεμελίωση αυτής της ημέρας;
Ξέρεις τι σημαίνει … οβελίας; – Το παράξενο “λεξικό” του Πάσχα!
Καταρχάς η Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου εμφανίστηκε πρώτα στην Ισπανία, όπου είναι κάτι σαν τον Άγιο Βαλεντίνο, ονομάζεται μέρα των βιβλίων και ρόδων (Ρόδο για την αγάπη και βιβλίο για το «παντοτινό») Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.
Τώρα όσον αφορά τους θανάτους που αναφέραμε παραπάνω.. Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων. Από την μία ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και από την άλλη ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός λοιπόν, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
Και αν θες να την τιμήσεις την μέρα, επισκέψου ένα βιβλιοπωλείο ή κάποιο παζάρι που σίγουρα γίνεται σήμερα και πάρε ένα βιβλίο. Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει τον μεγαλύτερο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας. Ο Περίπατος θα ξεκινήσει με ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), στην οδό Πανεπιστημίου και θα συνεχιστεί σε εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία του κέντρου, περιμετρικά της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Να σημειωθεί ότι σε όλους τους χώρους, διοργανώνονται μία ή περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίου.
Λεωφορείο μετατρέπεται σε “πλοίο” και διασχίζει τους πλημμυρισμένους δρόμους!!!- (video)