Λευκάδα η αυθεντική: 10 μοναδικές εμπειρίες που χαρίζει το νησί του Ιονίου (μέρος 1ο)

0
1120

Όπως κάθε νησί έχει την ταυτότητα του έτσι και αυτό εδώ το νησί στο οποίο θα κάνω ένα εκτενές αφιέρωμα έχει τα δικά του μυστικά, τα δικά του χρώματα αλλά και τις δικές του γεύσεις.

H Λέυκάδα λοιπόν παραμένει στην καρδιά του επισκέπτη κάθε ηλικίας και κάθε κουλτούρας γιατί έχει πλήθος πραγμάτων που μπορεί να κάνει και να δει κανείς όταν θα βρεθεί σε αυτό το υπέροχο νησί.

Kύθηρα! Ένας μέρος γεμάτο ομορφιές και έρωτα!

Αγαπημένες παραλίες στα δυτικά

Σίγουρα ένα ηλιοβασίλεμα μπορεί να το θαυμάσει κανείς καλύτερα από τη δυτική πλευρά ενός νησιού πόσο μάλλον όταν σε αυτό το κομμάτι βρίσκονται πολλές από τις ωραιότερες παραλίες του  που δελεάζουν ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Κάποιες απ΄ τις αγαπημένες μου που συνάμα είναι και οι διασημότερες είναι το Πόρτο Κατσίκι, τα Πευκούλια αλλά και το Κάθισμα που μπορεί κανείς εκεί να βρει πολλά beach bar μιας που είναι από τα πιο κοσμικά σημεία του νησιού αλλά και η Μεγάλη Πέτρα και το Αγιάλι.Τέλος πρέπει να επισκεφτεί κανείς τους Εγκρεμνούς περνώντας όμως απο 100 με 350 σκαλοπάτια για να φτάσει ως εκεί μιας και μεγάλοι γκρεμοί καλύπτουν το σημείο.

Μύθοι και θρύλοι στο ακρωτήρι του Λευκάτα

Χάρη σε αυτό το μέρος οφείλει την ονομασία του ολόκληρο το νησί. Πελώριοι λευκοί βράχοι καλύπτουν το μέρος αυτό. Ωστόσο αυτό που χαρακτηρίζει το μέρος είναι ο θρύλος ότι έπεφταν οι ερωτευμένοι εκεί με πρώτη διδάξασα την ποιήτρια Σαπφώ που χάρη στον έρωτα της για τον Φάωνα σκοτώθηκε στο σημείο αυτό. Ο μύθος επίσης λέει ότι στην αρχαιότητα ρίχνονταν εκεί εγκληματίες για εξαγνισμό αλλά γίνονταν και ανθρωποθυσίες.

Η ιστορία της φιλαρμονικής