Skip to main content

Εύκολο και πεντανόστιμο γιαουρτλού με κοτόπουλο για όσους θέλετε να ζήσετε μερικές στιγμές Ανατολής!

 

Υλικά:

800 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδου

4 – 5 ντοματάκια ή 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες χοντροκομμένες

70 ml ελαιόλαδο

300 γρ. γιαούρτι

3 κουτ. σούπας ούζο

1½ κουτ. σούπας ανάμεικτες πάπρικες (γλυκιά, πικάντικη και καπνιστή)

λίγα φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Manslife συνταγή: Ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πάπρικες, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.

3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα του κοτόπουλου από το μπολ. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι η ντομάτα να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά της. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς το φαγητό, ώστε να μην «κόψει» το γιαούρτι, το οποίο το ρίχνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

4. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ζεστές πίτες για σουβλάκι ή αραβικές πίτες και πατάτες τηγανητές.

Ο απόλυτος οδηγός ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου