Home Fun 3 μέρη για ν'αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

3 μέρη για ν’αποδράσεις την 28η Οκτωβρίου

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο έρχεται που δεν είναι τυπικό σαν όλα τα άλλα. Και μόνο η σκέψη πως είναι επίσημη αργία, σε κάνει να θες να αποδράσεις απ’ τα καθιερωμένα. Να ξεφύγεις λίγο απ’ την καθημερινή ρουτίνα. Αν και η φετινή 28η Οκτωβρίου πέφτει Σάββατο, αυτό δεν μας πτοεί. Οι ιδέες, οι προτάσεις και οι προορισμοί είναι πάρα πολλοί Για όλους εμάς που θέλουμε να περάσουμε ξέγνοιαστα το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να απομακρυνθούμε πολύ από την πρωτεύουσα, υπάρχουν αρκετοί κοντινοί προορισμοί που μας δίνουν το περιθώριο να χαρούμε έστω μια μονοήμερη εκδρομή. Γι’ αυτό σας προτείνουμε μερικά απ’ τα πιο όμορφα μέρη για χαλαρές κι ευχάριστες βόλτες.

1) Το ιστορικό Ναύπλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα. Eκτός από διοικητικό είναι και σημαντικό τουριστικό κέντρο, με συνεχή κίνηση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Ναύπλιο έχει μεγάλη συμβολική αξία και πλούσια ιστορία καθώς ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας από το 1829 μέχρι το 1834. Το Ναύπλιο είναι από της πιο γραφικές πόλεις στην χώρα και αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό για την Αθήνα, ειδικά για ένα σαββατοκύριακο λόγω της μικρής απόστασης. Επίσης διαθέτει όμορφα ιστορικά αξιοθέατα όπως το Μπούρτζι, ένα μικρό νησάκι-φρούριο φτιαγμένο απ’ τους Ενετούς, μπροστά στο λιμάνι του Ναυπλίου. Σήμερα είναι διάσημο αξιοθέατο και χρησιμοποιείται περιοδικά από το μουσικό φεστιβάλ. Άλλο σημαντικό αξιοθέατο είναι το Κάστρο του Ναυπλίου το Παλαμήδι, ένα μπαρόκ φρούριο. Επίσης μπορείς να κάνεις ατελείωτες βόλτες στα πανέμορφα γραφικά σοκάκια. Λόγω της πλούσιας ιστορίας του το χαρακτηρίζει μια ατμόσφαιρα εποχής.

2) Η όμορφη πρωτεύουσα της Εύβοιας Χαλκίδα είναι γνωστή σε όλους. Απέχει σχεδόν μια ώρα απ’ την Αθήνα. Ιδανική για μεγάλες βόλτες  με θέα τη θάλασσα. Αν σταθείς στην παλιά γέφυρα πάνω από το κανάλι του Ευρίπου και κοιτάξεις τα νερά θα εντυπωσιαστείς από το γνωστό πλέον φαινόμενο “των νερών της Χαλκίδας”, που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες.  Μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου σε μοναδικές ταβέρνες με θαλασσινούς μεζέδες και το καφεδάκι σου σε μια απ’ τις πάμπολλες καφετέριες που λειτουργούν εκεί. Αυτά μαζί συνθέτουν έναν προορισμό που σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης αλλά και υψηλής γαστρονομίας.

3) Η Λιβαδειά απέχει 130 χλμ. απ’ την Αθήνα. Η ομορφιά της βρίσκεται στις νότιες παρυφές της πόλης. Πρόκειται για τις Πηγές Κρύας, ένας μέρος ιδανικό για εξορμήσεις καθώς είναι αρκετά καλά αξιοποιημένο. Τα δέντρα παρέχουν πλούσιο ίσκιο, ο δήμος έχει εγκαταστήσει αρκετά παγκάκια και τα δρομάκια είναι σε μεγάλο βαθμό πλακόστρωτα. Αρκετά μικρά γεφυράκια ή κατασκευές ενώνουν τις δύο όχθες του ποταμού. Μικροί καταρράκτες, αιωνόβια πλατάνια και νερόμυλοι πλαισιώνουν το τοπίο, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη γαλήνια σε μία άλλη εποχή. Άλλα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή των Πηγών Κρύας είναι το μαντείο Τροφωνίου ,το πέτρινο θέατρο της Κρύας, οι αρχαίες πηγές της Λήθης και της Μνημοσύνης, κομμάτι του βυζαντινού κάστρου και άλλα. Αν έχεις όρεξη για περπάτημα, μπορείς να φτάσεις μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα προς τη Λιβαδειά, το κάστρο και το ρολόι της πόλης και την ευρύτερη περιοχή. Και από τις δύο όχθες της Ερκύνας υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια (είπαμε για τα περίφημα σουβλάκια) με αρχιτεκτονική που σέβεται το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν τις Πηγές Κρύας ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, μιάμιση ώρα από την Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ