Skip to main content

Υλικά:

1 πακέτο βίδες

2 ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ

6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος

1 φλιτζ. φέτα τριμμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

– Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

– Δοκιμάζουμε τις βίδες στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.

– Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τις ελιές, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα υλικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

– Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για μερικά λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.

– Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.

Καλοκαιρινά πιάτα: Σαλάτα με σύκα, μπέικον και χαλούμι