Υλικά:
1 πακέτο βίδες
2 ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ
6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. φέτα τριμμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
– Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
– Δοκιμάζουμε τις βίδες στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
– Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, τις ελιές, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα υλικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
– Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα για μερικά λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
– Σερβίρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.